Pinigų pasisavinimo mechanizmą sukūręs įmonės vadovas ir bendrininkai išgirdo nuosprendį

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra pranešė, kad Klaipėdos apygardos teismas priėmė nuosprendį byloje, kurioje nagrinėtos aplinkybės, kai statybos darbus vykdančios įmonės direktorius, sumanęs pasisavinti įmonių pinigines lėšas ir išvengti mokėtinų mokesčių, į nusikalstamos veikos planą įtraukė kitų įmonių direktorius bei vieną iš Klaipėdos miesto ligoninių. Už padarytus finansinius nusikaltimus teismas kaltais pripažino keturių įmonių vadovus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pinigų pasisavinimo mechanizmą sugalvojęs direktorius ir kitos, Klaipėdoje registruotos įmonės vadovas pripažinti kaltais dėl turto pasisavinimo bei padėjimo jį pasisavinti, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei padėjimo atlikti šią nusikalstamą veiką ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Pirmajam teismas skyrė subendrintą dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, antrasis irgi nuteistas lygtine dvejų metų laisvės atėmimo bausme. Kitiems dviem įmonių vadovams bausmių vykdymas atidėtas trejiems metams.

Nuteistieji imituodavo sandorius, pasirašydavo fiktyvias subrangos sutartis. Jose subrangovas rangovui neva įsipareigodavo tinkamai ir laiku atlikti įvairius remonto darbus vienoje Klaipėdos miesto ligoninių, suteikti statybinės technikos nuomą, atlikti santechnikos ir elektros instaliacijos darbus, santechnikos medžiagų tiekimą ir mechanizmų nuomą, nors realiai darbai, numatyti sutartyse, vykdomi nebuvo.

Vėliau buvo išrašomi netikri atliktų darbų aktai, PVM sąskaitos faktūros, pinigų priėmimo kvitai. Bendra fiktyviuose atliktų darbų aktuose, sąskaitose faktūrose, pinigų priėmimo kvituose nurodyta suma dėl tariamų darbų atlikimo, jų perdavimo ir tariamo pinigų priėmimo, viršija 315 tūkstančių eurų. Suklastotos PVM sąskaitos faktūros ir pinigų priėmimo kvitai buvo įtraukiami į įmonių buhalterinę apskaitą. Taip piniginių lėšų panaudojimas buvo pagrindžiamas dokumentais, o pinigai – išgryninami.

Trims nuteistiesiems teismas taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – turto konfiskavimą, kurio bendra suma siekia beveik 300 tūkst. eurų. Be to, teismas iš dalies patenkino Mokesčių inspekcijos ieškinį – jai nuteistieji turės sumokėti beveik 78 tūkst. eurų.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

3 Comments

  1. Bosas

    Gerb. Palmira…NETRYNKIT MAKARONU!!!..Kazkuodel “MULKIS” A.V pazemintas pareiguose,apie mano byla..kuri net nebuvo teisme…ir Policijos atstove spaudai…NESIDROVEDAMI…klojo visa isgalvuota “MELA”…su visuom pavardem!!!.BEJE ,Teismas isteisino…BET visur figuruoja pavardes!!!..O cia net teismo sprendimas yra!!!…O PAVARDES KUR?!…Ar yra kazkuokie dvigubi standartai???

    Reply
  2. KUR

    PA-VAR-DĖS ir įmonių PA-VA-DI-NI-MAI ? Juk jau pripažinti kaltais? Ar laukiama, kad dar ką nors galėtų apgauti?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Čia prokuratūros pranešimas spaudai, ne žurnalistų str.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This