Darželinukams – laikini pastatai

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos darželio „Svirpliukas“ auklėtiniai jau netrukus turės palikti savo įstaigą ir įsikurti laikinuose mokslo paskirties moduliniuose pastatuose.

Laikini moduliniai pastatai atsiras darželių „Obelėlė“, esančio Valstiečių gatvėje, ir „Pingvinukas“, įsikūrusio Sausio 15-osios gatvėje, teritorijose.

Planuojama, jog rekonstruotame darželyje „Svirpliukas” bus galima įsteigti apie 100 naujų vietų darželinukams. Martyno Vainoriaus nuor.

Anksčiau buvo planuota, jog šie laikini darželiai turi būti pastatyti iki 2020-ųjų rugsėjo, tačiau iškilo problemų. Jos spręstos ir pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime.

Laikinus darželius turi įrengs nuomos konkursą laimėjusi bendrovė „Cramo“. Bendra kontrakto vertė – 489 711,2 Eur.

Numatyta, kad tiek „Obelėlės“, tiek „Pingvinuko“ teritorijose pastatytuose moduliniuose pastatuose bus įrengta po tris grupes vaikams, iš kurių po vieną – lopšelinukams.

„Ir laikinųjų pastatų įrengimas, ir vaikų iškeldinimas vėluoja, nes buvo problemų dėl modulinių pastatų prijungimo prie tinklų. Matyt, toms problemoms didžiausią įtaką turėjo kovidinė situacija. Dabar problemos jau baigiamos išspręsti, todėl planuojame, kad sausį moduliniai pastatai bus visiškai įrengti ir galės funkcionuoti. Tuomet į juos iškelsime „Svirpliuko“ auklėtinius“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Kol vaikai vis dar lanko „Svirpliuką, statybininkai negali pradėti darbų. Darželio rekonstrukcijos rangos darbų konkursą laimėjo bendrovė „Statmax“. Su Klaipėdos savivaldybe pasirašytoje sutartyje numatyta, kad rekonstrukcijos darbus ji turi atlikti už maždaug 2,35 mln. eurų. Numatoma darbų pabaiga – kitų metų vasara, nes nuo 2022 metų rugsėjo „Svirpliukas“ vėl turi atverti duris. Jį po rekonstrukcijos galės lankyti maždaug 100 vaikų daugiau nei iki šiol.

„Kol nėra pastatyti moduliniai pastatai, negalime iškelti vaikų, o „Svirpliuko“ rangovai negali pradėti darbų. Pasirašyta sutartis yra su aiškiu pabaigos terminu, todėl suprantame ir rangovus, kad jie nori kuo greičiau pradėti dirbti. Tikimės, kad šį mėnesį visos problemos bus išspręstos“, – vylėsi A. Dobranskis.

Kai pernai kovą Klaipėdos savivaldybėje vyko modulinių pastatų statybos projektinių pasiūlymų viešas pristatymas, pasipiktinimo neslėpė nei „Svirpliuko“, nei „Obelėlės“, nei „Pingvinuko“ darželių auklėtinių tėvai.

Vieni piktinosi, jog laikiniesiems darželiams parinktos labai nepatogios vietos, o kiti piktinosi būsima kaimynyste, nes esą dėl laikinųjų pastatų sumažės darželių teritorija.

„Visi turime suprasti, kad rekonstrukcija sukelia nepatogumų, taip jau yra. Tačiau turime suprasti ir tai, kad tie nepatogumai yra laikini“, – pabrėžė A. Dobranskis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This