BPC: padaugėjo pranešimų dėl smurto artimoje aplinkoje

Kriminalai ir nelaimės

2020 metais Bendrajame pagalbos centre (BPC) buvo atsakyta į 2 045 291 pagalbos skambutį, registruoti ir pagalbos tarnyboms perduoti 1 039 783 pranešimai apie pagalbos poreikį. Lyginant su ankstesniais metais, pranešimų perduota daugiau, nors atsakytų skambučių skaičius šiek tiek sumažėjo.

Spėjama, kad nors ir labai pamažu, bet vis daugiau skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 besikreipiančių asmenų ima suprasti tikrąją jo paskirtį, mažiau gaunama netikslinių skambučių. Deja, piktybinių ir trukdančių skambučių nemažėja: 2020 metais į filtrą nukreipti ir užlaikyti 203 805 trukdantys skambučiai.

Tačiau 2020 metais pastebimai sumažėjo trukdančių SMS žinučių. 2019 metais buvo gauta 50 208 SMS žinutės ir užregistruota 122 prašymai. 2020 metais žinučių gauta 39 700, o prašymų užregistruota 226. Galbūt šiam pokyčiui įtakos turėjo tai, kad keliems piktybines ir trukdančias SMS žinutes siuntinėjusiems asmenims buvo skirtos piniginės baudos.

Dažniausiai skambinama policijai ir greitajai

Daugiausia pranešimų, kaip ir ankstesniais metais, sulaukė policija – 540 006. Šis skaičius 18 tūkstančių didesnis nei 2019 metais ir didžiausias, lyginat paskutiniųjų šešerių metų statistiką. Daugiausia užregistruota įvairių viešosios tvarkos pažeidimų (110,9 tūkst.), antroje vietoje – kelių eismo taisyklių pažeidimai (97,4 tūkst.), trečioje vietoje – smurtas artimoje aplinkoje (58 tūkst.).

Pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje buvo užregistruota 4 tūkstančiais daugiau nei 2019 metais.

Greitosios medicinos pagalbos kompetencijos įvykių, lyginant su ankstesniais metais, taip pat padaugėjo – buvo 444 471. Ugniagesiai gelbėtojai į pagalbą vyko 32 620 kartų, o aplinkosauginių įvykių užregistruota 15 149.

Vidutinis atsiliepimo laikas 2020 metais siekė 5 sekundes, o per 15 sekundžių buvo atsiliepiama į 91,1 procento skambučių.

Vidutinė pokalbio trukmė pailgėjo 2 sekundėmis ir siekė 1 minutę 54 sekundes. Bendra pokalbių įrašų trukmė siekė 38,8 tūkstančio valandų (norint juos visus perklausyti prireiktų 4,4 metų).

Vienam operatoriui per metus teko atsakyti į daugiau nei 12 tūkstančių skambučių ir „prakalbėti“ 10 parų.

Nepaisant šių įspūdingų skaičių, krūvis darbuotojams neišaugo, nes jų gretas sėkmingai papildė naujokai. Per metus vidutinis skambučius aptarnaujančių darbuotojų skaičius išaugo nuo 153 iki 177 – tai didžiausias jų skaičius per paskutinius šešerius metus.

Palaipsniui augantis skubiosios pagalbos skambučių operatoriaus specialybės patrauklumas nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis, kad BPC ir ateityje netrūks pavyzdingų, motyvuotų ir savo darbą išmanančių specialistų, pasirengusių reaguoti į pagalbos prašymus, gaunamus skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, teigiama BPC pranešime spaudai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This