Noras sutvarkyti prekybos vietas prie Lėbartų kapinių prekeivių nedžiugina

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos senojo turgaus atstovai teigia siekiantys sutvarkyti šalia Lėbartų kapinių esančias prekybos vietas, gėlėmis, sodinukais, laidojimo bei kapų priežiūros reikmenimis prekiaujantys klaipėdiečiai dėl to visai nesidžiaugia.

Prekeiviams nepriimtinas nei nuo šio pavasario numatytas didinti mokestis už prekybos vietas, nei esą arogantiškas Senojo turgaus, administruojančio prekyvietę prie Lėbartų kapinių, vadovo elgesys su jais.

Prekybos vietas prie Lėbartų kapinių siekiama sutvarkyti, čia pastatant naujus prekybos paviljonus. Palmiros Mart nuotr.

„Jūs visada atvažiuojat tik su priekaištais: kelsim, didinsim (…). Jūs norit turėt labai didelį verslą iš tų žmonių, kurie dirba ir mažai uždirba”, – pirmadienį vykusiame susitikime rėžė pagyvenusi moteris, žodžius adresuodama šalia sėdinčiam Senojo turgaus direktoriui Viačeslavui Karmanovui.

Nors į klaipėdietės Seimo narės Ligitos Girskienės iniciatyva organizuotą susitikimą atėjo vos trys prekybininkai, juos labiausiai piktino nuo pavasario numatomas du kartus padidinti dienos prekybos mokestis. Jis turėtų kilti nuo dabartinių 2 eurų iki 4 eurų 7 centų per dieną.

Prekybininkų neįtikino V. Karmanovo paaiškinimas, jog nuo šiol šį mokestį jie privalės mokėti tik šiltuoju metų laiku, t.y. nuo kovo 15 d. iki lapkričio 15 dienos, o ne visus metus, kaip kad buvo iki šiol.

Be to, Senasis turgus nuo pavasario yra numatęs pagerinti darbo sąlygas prekeiviams – sutvarkyti ir atnaujinti prekybos vietas, pastatyti patogius naujus prekybos paviljonus nuo lietaus ir saulės.

V. Karmanovo teigimu, šiuo metu kaip tik vyksta iki šiol niekaip nereglamentuotos prekyvietės prie kapinių įteisinimo procedūros, siekiant nustatyti konkrečias prekybos vietų ribas bei apibrėžti jų komercinę paskirtį.

Pasak V. Karmanovo, darbus tikimasi užbaigti iki kovo pabaigos.

Senojo turgaus planams pritarė ir jo steigėjo – Klaipėdos savivaldybės – atstovas.

„Senasis turgus yra pasiūlęs labai gerą sprendimą, kaip pagerinti prekybininkų sąlygas šitoj teritorijoj, nes kaip dabar yra, ta būklė netenkina nei pačių prekybininkų, nei lankytojų (…) Tai siekiant šiek tiek atnešti civilizacijos į šitą teritoriją, labai geras yra pasiūlymas iš mūsų įmonės, kaip pagerinti prekybininkų sąlygas”, – sakė prie susitikimo nuotoliniu būdu prisijungęs Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Atsakydamas susitikimo dalyviams E. Simokaitis patikino, jog šiuo metu Senojo turgaus akcijų niekam parduoti neketinama.

7 Comments

  1. S

    Gal pirma reikėtų pasirūpinti dėl važinėjimosi automobiliais kapinių teritorijoje, kurios takai tampa kone autostradomis. Visi pakraščiai nuvažinėti.

    Reply
  2. Kaip nusibodo ...

    Girskienė yra klaipėdiečių išrinkta seimo narė . Viskas , bet kokios kalbos apie ” kišimąsi” yra niekinės rodančios prastą brandą . Buvo susitikimas . Jūs gi nuolat aimanuojate visuomenė nežino , visuomenei nebuvo pristatyta ir t.t. Prašom , pristatė , reikėjo ateiti ir diskutuoti . Girskienė puikiai atlieka savo darbą . O jūs net nežinote kiek ” turgų ” akcijų turi savivaldybė ?

    Reply
  3. Rinkimai baigėsi, cirkas tęsiasi

    Nuo kada politikai kišasi į UAB įmonių verslą? Atviras neteisėto „lobizmo” apraiškos. Kur STT????

    Reply
    • Nuomonė

      Politikai visada kišasi ten, kur mato interesą sau. Rinkėjų interesai – tai antrinis faktorius. Reiktų kelti kitą klausimą – ko ta Girskienė tiek daug dėmesio skiria būtent Senajam turgui? Bando keršyti savivaldybės administracijai, kad ją išmetė kaip musę iš barščių? Ar tiesiog nesigaudo Seimo nario pareigybėse? Ar aplamai toks žmogus su asmenybės sutrikimu kaip kad Gražulis yra? Jis irgi visur lindo pakol negavo per kepurę.

    • Nuomonei

      Manau nuomonė turi turėti argumentų ar žinių . Kitu atveju man- pletkai . Seimas yra atstovaujamoji institucija ! Kiekvienas parlamento narys atstovauja visai Tautai . O jūs , kišasi 🙂 Daugiau net komentuoti nėra ką , na nebent galite patikslinti ” kada kas ir iš kur išmetė ” 🙂 Mes į seimo narius kreipiamės kada norime atsakymų ar pagalbos . Kaip aš supratau tam ir buvo sukviestas susitikimas t.y. išgirsti iš ” pirmų lūpų ” atsakymus , o ne jų interpretacijas . Girskienė man rodo pavyzdį kaip turėtų dirbti – atstovauti rinkėjus seimo narys .

  4. Būkim sąžiningi visiems

    Gobšuoliai pardavėjai. Pamanyk net du kartus didina mokestį 🙂 tai yra 2 eurai hahaha Girskienė, kuri taip rūpinasi gamtos neteršimu Klaipėdoje nemato, kad moterėlės pardavinėja gamtą teršiančias plastmasines puokštes. O kiek tos puokštelės kartų brango? Ar bobelės sumoka taršos mokestį???

    Reply
    • Jolanta

      Jei nežinot tiesos,geriau patylėkit. Bobelės moka už vietą apskritus metus,net nedirbdamos. Jokių išeiginių,atostogų,net sirgdamos. Mokam už pliką asfaltą,stogeliai pačių daryti. Kad puokštės kilo kelis kartus- melas. Mums irgi viskas brangsta,palyginkit kainas turguj gėlių salonuose tada kalbėkit

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos prioritetas - smarvė*

Spyglys negali nepritarti visų sričių žinovės, aktyvistės, visuomenės veikėjos ir žymios politologės Virginijos Jurgilevičienės mintims, išsakytoms iš Klaipėdiečių tribūnos ketvirtadienį ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This