Elektrobusai: rinktis iš ko bus

Svarbu, Transportas

Nors anoniminiai kritikai ir prognozavo, kad uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP) organizuojamas 10 elektrobusų veiklos nuomos pirkimo konkursas gali susilaukti tik vieno konkretaus gamintojo susidomėjimo, taip neįvyko.

Klaipėdos autobusų parkas kol kas eksploatuoja du elektrobusus. Martyno Vainoriaus nuotr.

KAP pasiūlymų paskelbtam konkursui laukė iki šio penktadienio ryto.

Įmonė buvo minėjusi, kad pirkimo dokumentai buvo išsiųsti daugiau nei dešimčiai potencialių tiekėjų, kurie vykdo veiklą Baltijos šalyse ir atstovauja viso pasaulio gamintojams. Pasak KAP vadovo Vaido Ramanausko, buvo sulaukta trijų pasiūlymų.

Pašnekovas nesiryžo prognozuoti, kiek gali užtrukti dokumentų vertinimas ir nugalėtojo paskelbimas, nes procedūros priklausys ir nuo to, ar reikės prašyti kokių patikslinimų, savo įtaką vis dar daro ir nuotolinio darbo ypatumai.

„Norisi, kad projektas būtų užbaigtas dar šiemet”, – sakė V. Ramanauskas.

KAP konkurso sąlygose buvo numačiusi prioritetinius balus už tai, jei elektrobusai būtų pristatyti per pusę metų.

Elektrobusus „Dancer” gaminančios Klaipėdos bendrovės „Vėjo projektai”, kuri anoniminio laiško autorius buvo įtariama kaip proteguojama minėtojo konkurso sąlygomis, Alvydas Naujėkas „Atvirai Klaipėdai” šią savaitę patvirtino, kad bendrovė ketina dalyvauti KAP pirkime.

Pasak V. Ramanausko, šiuos du šiuos autobusus jau eksploatuojanti bendrovė jokių rimtų trūkumų nėra įžvelgusi.

„Man patinka, kaip įmonė reaguoja į pastabas. Pavyzdžiui, pateikėme pastebėjimą dėl darbo per šalčius, ruošiamasi perprogramuoti šildymo sistemą”, – sakė įmonės vadovas.

Minėtasis konkursas buvo paskelbtas dėl to, kad pernai liepą Klaipėdos taryba nusprendė, jog 2021 m. miestas turėtų įsigyti 10 ekologiškų, elektra varomų autobusų. KAP, kurio 100 proc. akcijų valdo savivaldybė, pernai lapkričio pabaigoje gavo gavo raštišką akcininko – Savivaldybės administracijos – pasiūlymą organizuoti tokių autobusų įsigijimo procedūras.

3 Comments

  1. Arūnas

    Turėtume palaikyti pirmoje eilėje Lietuvos gamintojus ir tik ju neradę ieškoti užsienyje ir taip turėtu būti su visomis prekėmis statybomis ar autobusais

    Reply
  2. Aklas

    Klaidų pilna. Kas per rašliavą kad lietuviškai net rašyti nesugebam!? Nejaugi nėra kap parašyti nors vieną tekstą be klaidų?! Neįmanoma suprasti kas ir apie ką rašoma!

    Reply
    • As

      Reikia buti visisku besmegeniu kad sio straipsnio nesuprastum, nots ir su klaidom patasytas. Jei tokie nesuprateliai ir kitus straipsnius komentuoja, tai objektyviu komentaru net neverta sulaukti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This