COVID-19: baigta medikų vakcinacija, visuotinę tikimasi pradėti gegužę

Koronavirusas, Svarbu

Trečiadienį Vyriausybei pratęsus karantiną iki kovo pabaigos, Statistikos departamentas praneša apie šalyje nemažėjančius susirgimo COVID-19 liga skaičius, tačiau Klaipėda tarp visų šalies savivaldybių pagal sergamumą 100 tūkst. gyventojų nukrito į 13-tą vietą.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša apie baigtą medikų vakcinaciją bei planus dar pavasarį pradėti visuotinį gyventojų skiepijimą.

Santaros klinikų nuotr.
Klaipėdos savivaldybė – 13-oje vietoje

Per pastarąją parą ištyrus 7494 mėginius, šalyje nustatyti 538 nauji COVID-19 ligos atvejai. Antradienį šie skaičiai atitinkamai buvo 7802 ir 631, tad viruso procentas mėginiuose nuo 8-nių sumažėjo iki 7-nių.

Klaipėdoje per parą susirgo 30 žmonių (antradienį – 49), tačiau lyginant su praėjusio trečiadienio duomenimis naujų susirgimų uostamiestyje padidėjo 9,2 proc., o visoje Lietuvoje – net 19,3 proc.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių pagal sergamumą tarp visų šalies savivaldybių nukrito į kol kas žemiausią pastarojo laikotarpio – 13-tą – vietą: uostamiestyje šis rodiklis nuo 312,7 sumažėjo iki 288,5, šalies vidurkis siekia 244,9.

Blogiausia padėtis yra Švenčionių (547) ir Biržų (534) savivaldybėse, geriausia – Neringoje: čia jau kuris laikas šis rodiklis išlieka nulinis.

Per parą šalyje mirė 6 žmonės, aukų skaičius išaugo iki 3209. Klaipėdoje fiksuota viena mirtis, čia virusas jau nusinešė 121 gyvybę.

Uostamiestyje šiuo metu serga 479, išgijusiais laikomi 11 468 gyventojai, šalyje šie skaičiai atitinkami yra 7550 ir 181 809.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 9642 šalies gyventojai, antra – 880. Iš viso pirmą skiepą jau gavo 143 092, abu – 70853 gyventojai.

Klaipėdoje per parą paskiepyti 208 gyventojai, o iš viso pirmą skiepą jau gavo 6079 klaipėdiečiai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per vakar parą patvirtintas naujas protrūkis Klaipėdos rajono įmonėje, užsiimančioje naftos paieška, gavyba, realizacija ir naftos gręžinių gręžimu. Čia susirgo 2 darbuotojai.

Nustatytas ir naujas atvejis, susijęs su protrūkiu Šilutės lopšelyje–darželyje „Pušelė“. Su protrūkiu siejami 7 atvejai.

Imunitetą įgijo 75 proc. medikų?

SAM praneša, jog šią savaitę nuo koronaviruso infekcijos baigta vakcinuoti pirmoji prioritetinė grupė – sveikatos sistemos darbuotojai.

Per beveik du mėnesius buvo vakcinuoti daugiau nei 60 tūkst. sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių žmonių. Imunitetą nuo COVID-19 dabar turi per 75 proc. Lietuvos medikų.

Skelbiama, jog 56 proc. sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų jau vakcinavosi nuo COVID-19, tačiau dar penktadalis to padaryti negalėjo, nes įgijo imunitetą persirgę arba antikūnų buvimą organizme jiems patvirtino serologinis kraujo tyrimas. Šie sveikatos sistemos darbuotojai vakcinuotis galės praėjus trims mėnesiams po COVID-19 ligos diagnozės arba praėjus 60 dienų po teigiamo serologinio tyrimo rezultato.

Medikai, kurie nepasiskiepijo dėl kitų priežasčių (dėl nedarbingumo, tik pradedantys dirbti ir kt.), galės tai padaryti bet kuriuo metu, kai pareikš norą.

Šiuo metu šalyje vyksta asmenų, sergančių onkologinėmis ligomis, ir vyresnio amžiaus gyventojų skiepijimas nuo COVID-19. Jeigu gamintojai laikysis pristatymo grafikų, visuotinė gyventojų vakcinacija galėtų startuoti šių metų gegužę, teigiama ministerijos pranešime.

4 Comments

  1. Asta

    Jei paskiepyti ir šeimos gydytojai, kodėl jie ir toliau dirba tik nuotoliniu būdu

    Reply
  2. X

    Subliuško dar vienas melas, kad medikai nesiskiepyja. Pasiskiepijo 75-80%. Plius dar kiek daug persirgusių. Ačiū medikams. Gėda mokytojams. Žiurėsim kaip senjorai.

    Reply
  3. Baikit

    Niekas musu nepaskiepys, nes kai ateis eile skiepytis, o tai bus labai labai negreit, jau bus pasibaiges skiepu veikimas pirmiesiems skiepytiems, t.y. skiepytiems gruodzio- sausio men. ir juos reikes vel is naujo perskiepyti. Cia yra absurdo teatras su tokiais skiepu kiekiais! Dabar jau kalbama, kad turime dalintis skiepais ir su skurdziausiomis salimis! Kuom dalintis, jei net patys negaunam skiepu savo zonems? Ar is tu paciu gaunamu dar atims dali?! Tada skiepus jau galim pamirsti visam.

    Reply
  4. Regina

    Klaipėdos mieste gyvena 35000 vyresnių nei 65 metai asmenų. Vakar paskiepijo 200?. Tokiu tempu per pusmetį paskiepys tik šią rizikos grupę. Kas vyksta Klaipėdoje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This