Laisvės partija – vis dar be skyriaus Klaipėdoje

Politika, Svarbu

Prieš du mėnesius netikėtai ir staiga likviduotas vienos iš Lietuvą šiuo metu valdančių – Laisvės partijos – Klaipėdos skyrius pamainos kol kas dar neturi, tačiau esą aktyviai ruošiamasi naujo skyriaus steigiamajam susirinkimui.

Laisvės partijos vėliava Klaipėdoje kol kas neturi nešėjų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Laisvės partijos valdyba pernai gruodžio 15 dieną vykusiame posėdyje nusprendė nutraukti beveik 200 narių vienijusio Klaipėdos skyriaus veiklą. Šis skyrius buvo įsteigtas 2019 metų rudenį.

Oficialiai paskelbta versija, jog sprendimas likviduoti skyrių buvo priimtas dėl prastos jo veiklos.

Priėmusi sprendimą išvaikyti Klaipėdos skyrių, Laisvės partijos valdyba nusprendė įsteigti naujo Klaipėdos skyriaus narių suvažiavimo organizavimo veiklos grupę. Jai buvo numatyti pagrindiniai tikslai: įsteigti naują Klaipėdos skyrių ir pateikti partijos valdybai konkretų veiksmų planą dėl tolimesnės skyriaus veiklos. Nurodytas šių tikslų įgyvendinimo terminas – šių metų vasario 28-oji.

Nors iki termino pabaigos liko vos kelios dienos, kol kas nei girdėti, nei matyti, kad Laisvės partijos naujas Klaipėdos skyrius būtų steigiamas.

„Jau sukurta iniciatyvinė grupė atsirasti naujam skyriui. Į ją galėjo patekti visi norintys. Praėjusiame valdybos posėdyje, kuris vyko sausį, iniciatyvinė grupė buvo patvirtinta. Ji turi parengti kuriamo skyriaus veiklos planą, o jį turi patvirtinti valdyba. Žiūrėsime, koks tas planas bus, analizuosime kokybinius parametrus ir spręsime“, – aiškino Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Tarnauskas.

Jis tvirtino, kad naujasis skyrius bus steigiamas tik pagal partijos nuostatuose numatytą tvarką, o tai reiškia, kad turi įvykti steigiamasis susirinkimas.

„Į jį bus pakviesti visi Laisvės partijos nariai, kurie savo gyvenamąją vietą yra nurodę Klaipėdos krašte. Tačiau pradėkime nuo to, kad valdybai dar nėra pristatytas kuriamo skyriaus veiklos planas. Suprantame visas buvusias įtampas ir dabar nėra skubotų sprendimų, kad nebūtų padaryta klaidų“, – dėstė M. Tarnauskas.

Paklaustas, kas yra kuriamo Klaipėdos skyriaus iniciatyvinės grupės lyderiai, pašnekovas patikino, kad tokių nėra, nes visi esą yra lygūs.

„Iniciatyvinėje grupėje tikrai nėra nei Vytauto Grubliausko, nei Modesto Vitkaus“, – patikino M. Tarnauskas.

Jis Klaipėdos mero bei Tarybos ir mero sekretoriaus pavardes paminėjo neatsitiktinai. Jos buvo linksniuojamos, kai buvo buvo nuspręsta likviduoti partijos Klaipėdos skyrių, o jo nariai bei buvusi pirmininkė Vaida Raugelė niekaip negalėjo suprasti tokio sprendimo.

„Kaip Laisvės partijos steigėja, Klaipėdos skyriaus įkūrėja ir buvusi pirmininkė, užtikrintai galiu pasakyti, kad ne taip suprantu laisvės ir demokratijos sąvokas. Klaipėdos skyrius paskutiniu metu kėlė itin aktualius miestui klausimus dėl Girulių miško likimo, politikų balsavimo duomenų atvirumo ir viešinimo, dėl to kreipėsi ir į miesto tarybos Reglamento komisiją. Tai sulaukė itin didelio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo, deja, iš miesto valdžios – didžiulio nepasitenkinimo. Ne paslaptis, kad Klaipėdos miesto meras rėmė ir palaikė Laisvės partiją rinkimuose į Seimą, o dabar, tas pats Laisvės partijos Klaipėdos skyrius drįsta turėti savo, kitokią nuomonę ir drąsiai ją komunikuoti… Tai įrodo ir mero žmogaus, nesančio nei partijos, nei Klaipėdos skyriaus nariu, dalyvavimas partijos valdybos posėdyje bei pasisakymas būtent Klaipėdos skyriaus likvidavimo klausimu. Todėl tokį beprecedentį ir šališką sprendimą laikau kaip spaudimą, susidorojimą už turimą nuomonę, už kitokią nuomonę. Nepriimtiną valdžiai“, – „Atvirai Klaipėdai“ Laisvės partijos valdybos sprendimą likviduoti uostamiesčio skyrių pernai gruodį komentavo V. Raugelė.

Minimame partijos valdybos posėdžio protokole matyti, jog Klaipėdos skyriaus likimo klausimu pasisakė Klaipėdos mero ir miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus. Tai nustebino ir V. Raugelę, ir tuometį skyriaus pirmininką Tadą Petroką, nes M. Vitkus nė karto nėra dalyvavęs Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus posėdžiuose ar veiklose.

M. Vitkus „Atvirai Klaipėdai“ tada teigė, jog ir nėra šios partijos narys, o valdybos posėdyje dalyvavo kaip kviestinis asmuo, kuris turėjo pristatyti uostamiesčio politines aktualijas.

Beje, neseniai apie tai, kad užsidaro viešai pranešė Laisvės partijos Kalifornijos skyriaus atstovai. Jie taip pat teigė, jog yra nusivylę partija ir tai, kad jos deklaruotos vertybės prasilenkia su realiais veiksmais.

Praėjusią savaitę Laisvės partija paskelbė, jog naują skyrių įkūrė Klaipėdos rajone.

13 Comments

  1. Sauliui

    Mielas mano Sauliau, labai tikiuosi, kad skaitai komentarus po šio neįdomiu straipsniu, tad turiu vilties, kad suprasi. Mylimas mano žmogau, pats puikiai matai nesiseka tavo eiliniai žmonai.. Noriu, kad žinotum vieną! Esi laukiamas, nepaisant to, kur ir su kuo tu nebūtum. Tai nevykęs tavo projektas , tikiuosi jau pats tai supratai. Kokia tavo kaip vyro ir žmogaus ateitis su pikta nusenusia politike? Ir vaikų neturite, kurie apjungia ir suteikia džiaugsmo visais gyvenimą atvejais, nors kam Tau tiek, turi jų pakankamai. Būk išmintingas, būk drąsus, mano širdies daktare, neapgaudinėk savęs ir nugyvensi laiminga gyvenimą, o aš visada būsiu šalia. Esi vertas žymiai daugiau nei turi. Juk pats viską žinai. Pasiilgau be proto!

    Reply
  2. o kam jų reikia

    turi jie ten savo berniukus ir mergaites Vilniuje jiems ten gerai tai lai būna, o čia jų nereikia

    Reply
  3. Audrius

    Na va, Žvikienės širdies daktaro Raugelės planai dūžta kaip taurės ?Planavo per žmoną pasidaryti politinį kapitalą ir karjerą – nepavyko, teks gydyti žmonių širdis. Nesiseka jo poniai praminti takus, matyt ir nelemta. Per pyktį ir kerštą dar niekad nieko gero neišėjo. Klaipeda klestės be liberalų, neturėkite iliuzijų. O Žvikienės karjera baigėsi kai išėjo iš Grubliausko komiteto ??

    Reply
    • modestukas

      komitetas ne komitetas bet reikia partijos ir mums kažkur prisiglausti

    • Liberalas

      Dar žiūrėkite kad pas liberalus ir ne nueitų tos dvi ponios – Judita ir Vaida, kurios pačios liberalų lyderį budina ir iškrapštė iš direktorių o dabar žiūrėk ar nereikės grįžti iš kur išėjus… Būtų komedija :))) o liberalams tragedija…. 🙂

  4. jau kur

    pasirodo Vitkus tai žinok ten jau bus bardakėlis. tarnauskas anas kas toks?

    Reply
  5. Jons

    Ten kur Raugele – ten destrukcija. Susipyko su Mero komanda, susipyko su koalicijos partneriais, kaip suprantu del jos itaku ir Klaipedos Laisves partijos skyrius isformuotas. Lygtais net is darbo nesenai atleista (Rubikoniniams netgi tapo nebepriimtina, nors ilga laiko jiems dirbo). O tokie straipsniai nestebina, straipsnio autore ir Raugele geros biciules, todel tendencingumas jauciasi.

    Reply
    • Kolegiski linkejimai Vaidai

      tik pirmyn, Vaida, tango žingsneliu ir gerai, kad išdrįsai nuo tų grubliauskininkų ir konservatorių atsiriboti, senai laikas. Dar rašinėja, kad atleido iš darbo tie patys niekšeliai iš tariamų partnerių…taip matyt ir miestą valdant elgiasi, skiesdami makaronus. Fui.

  6. Rasutė

    Klaipėdoje vnesideklaruoja,pas juos papulti baisu.Tai užslaptinta organizacija.Vieną kalbą kitą daro,savivaldybėje siekiantys postų,o vėliau papulti į seimą.Jie pateikia sau tinkamus įstatymus ir taip stengiasi įsitvirtinti valdyme.Laisvė eiti per visų galvas laisvai.

    Reply
  7. Jonas

    Laisvės partija Klaipėdoje, pagal Armonaitės planus turi būti antra po Vilniaus ir paimti tiek pat baslų kaip Grubliausko koalicija per praeitus savivaldos rinkimus. O į ją yra traukiami nuo savivaldybės priklausančių įmonių ir įvairių įstaigų veikėjai – kad ir KRACo. Neįstosi- nedirbsi. O viena iš vadovių eran kalbos bus mero mona. Ir tai būtų logiškas žingsnis, nes kiti veikėjai nežinomi. dabar gi ta partija labai susijusi vien su vilnietiškais gėjų ir kitų mažumų teisų apsaugos reikalais, o žymensių klaipėdiečių politikų nėra. išskyrus Vaidą Raugelę

    Reply
    • Tomas

      Labai įdomios įžvalgos apie Armonaitės „planus”, įmonių veikėjų įtraukimą, mero žmoną ir t.t. Jūs tai grindžiate konkrečiomis žiniomis ir faktais ar bobutės pasakojimais ir kaimynkos pletkais?

  8. .....

    Man taip pat būtų gėda tapti Laisvės partijos nariu .

    Reply
  9. Tomas

    O gal Klaipėdoje net nepasigendame tokios pakraipos partijos.
    Visi tie „lgop” jau išvykę į wilno, ten jų konsentracija o vaikų atimti iš mūsų į jūsų „lgporst” neleisim. Tai ir nebevarkit. Man tai būtų gėda būti šioje partijoje, kuri prieš rinkimus deklaravo viena, o dabar susikoncentravo į nesvveikų plėtrą ir laisvės kovojimą uz juos:(

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This