COVID-19: trečioji banga visgi prasideda?

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamentas, savaitės pradžioje pasidalinęs įžvalga, kad šalyje prasideda trečioji koronaviruso susirgimų banga, praneša apie toliau augantį naujų COVID-19 ligos atvejų skaičių.

Per ketvirtadienį ištyrus 7594 mėginius, šalyje nustatyti 624 nauji koronaviruso atvejai. Viruso procentas mėginiuose lyginant su trečiadieniu išliko tame pačiame 8 proc. lygyje.

Klaipėdoje per parą šia liga susirgo 60 žmonių (trečiadienį – 30, antradienį – 49). Lyginant su praėjusio ketvirtadienio duomenimis naujų susirgimų uostamiestyje padidėjo net 28,4 proc., o visoje Lietuvoje – 12,8 proc. Savaitinis naujų atvejų augimas buvo fiksuotas ir trečiadienį.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių pagal sergamumą tarp visų šalies savivaldybių 13 vietos pakilo į 11-tą.  Uostamiestyje šis rodiklis nuo 288,5 per parą pakilo iki 300,6. Šalies vidurkis išaugo nuo 244,9 iki 248,6.

Blogiausia padėtis toliau yra Švenčionių (569) ir Biržų (485) savivaldybėse, geriausia – Neringoje: čia jau kuris laikas šis rodiklis išlieka nulinis.

Ketvirtadienį buvo registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Bitutė“, Šilutės lopšelyje-darželyje „Pušelė“,  „Sodros” Šilutės poskyryje. Naujas židinys fiksuotas vienoje Šilutės maisto gamybos įmonėje – koronavirusinė infekcija patvirtinta penkiems darbuotojams.

Per parą šalyje nuo viruso mirė 16 žmonių, aukų skaičius išaugo iki 3225. Klaipėdoje fiksuota dar viena mirtis, čia virusas jau nusinešė 122 gyvybes.

Uostamiestyje šiuo metu serga 501 žmogus, 11 505 klaipėdiečiai laikomi pasveikusiais (per parą pasveiko 37). Šalyje šie skaičiai atitinkami yra 7 697 ir 182 263.

Naujausi vakcinavimo rezultatai kol kas dar neskelbiami.

11 Comments

  1. 3banga

    Kada pradės skaičiuoti mirštančius nuo skiepo? Vienas jau yra – tik kad skrodimo nedaro, matyt, bijo, kad paaiškės tiesa.

    Reply
  2. Vida

    Nuvažiuokit į Klaipėdos respublikinę ligoninę ten negausit gydimo nuo savo ligų iškart koroną,o jei neatlaikėt tai anapilin

    Reply
  3. Anonimas

    O man idomu o Kinijoi nieks nebeserga.

    Reply
    • Cina

      Skaityk kinų delfi

  4. Tiesiog klaipėdiškis.

    ,,trečioji banga“tik kažkam naudingas paistalas. Tiesa tame, kad kuo daugiau, testų, tuo daugiau ir fiksuojamų atvejų. Na ir ko gero, galimas nežymus padidėjimas, atlaisvinant karantino reikalavimą, dėl laisvesnio judėjimo.

    Reply
  5. Molis

    Artinasi 3 banga,po 38bangos bus cunamio banga

    Reply
  6. Na

    Viešina tik tiek kiek yra teigiamu rezultatų. Kiek iš jų tikrai serga? Kiek pateko į ligoninę? Kiek iš jų yra sunkioje būklėje? Kas garantuoja, kad tie tyrimai yra teisingi?

    Reply
    • Too

      As tau galiu garantuoti, kad tie tyrimai yra teisingi. Gal 7 kartus jau dariausi Covid testa. Kaip neigiamas, taip neigiamas. Ir as tau galiu pasakyti, kad jeigu tik jie noretu, tai ir pripaisytu man 7 kartus teigiama. Bet nepripaiso nieko. Taip kad…

  7. Rasutė

    Per parą mirė vienas žmogus,tai jau tragedija uždarylim tiltis,kelius išardykim ir viruso nels,bet po valamdos rodikliai bus dvigubi,aš kažko nesuprantu,nes karantinas mąstymui pakenkė.

    Reply
    • Romas

      Tai jau parbanguoja ta viruso banga aš ir galvoju nuo jūros pusės turbūt nes tas vėjas šiandien toks nepalankus šalta ir nušičiaudėti tankiau norisi.

  8. Atvirai Klaipėdai

    AK, statistika yra gerai, bet tai jau niekur neveda, nes mažėjimo nebepasiekiama. Kaip Klaipėdoje vyksta skiepijimas – kur kas įdomiau. Kiek paskiepyta per parą, kiek vakcinų guli sandėlyje ir nepanaudojamos, kada savivaldybės gyviai imsis didinti skiepijimo apsukas – štai kur klausimai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This