Kovą šiluma išliks brangesnė nei pernai

Svarbu, Verslas

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekianti AB „Klaipėdos energija“ kovo mėnesiui nustatė 1 procentu mažesnę kainą nei galiojančią vasarį, tačiau ji bus 5 proc. didesnė nei pirmą 2020-ųjų pavasario mėnesį – atitinkamai 4,82 ir 4,59 cento už kilovatvalandę (be PVM).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot „Klaipėdos energijos“ pranešimo, uostamiestyje didžiausią įtaką kainų svyravimui turi nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG), kurie savo katilinėse pagamina ir šalčiausiais metų mėnesiais patiekia daugiau kaip pusę miestui reikalingos šilumos. Kovą, lyginant su vasariu, NŠG aukcione parduodamos šilumos kainas sumažino 7,6 proc. Vidutinė kovo NŠG kaina bus 2,42 cento už kilovatvalandę. Tačiau nustatant galutinę kainą vartotojams įskaičiuojamos ir gamtinių dujų, biokuro bei mazuto kainos. O kovą jos kopia aukštyn:  gamtinės dujos brangsta 19,2 proc., biokuras – 5,8 proc., mazutas – 3,8 proc.

Kovą vis dar tęsis gruodį prasidėjusi tendencija, kai „Klaipėdos energija“ vėl nesupirks dalies šilumos energiją iš atliekų gaminančios „Fortum Klaipėda” pasiūlytos šilumos – „Baltpool” puslapyje vėl rašoma, kad superkamas kiekis sumažintas atsižvelgiant į šilumos energijos pirkimo–pardavimo sutartyje nustatytą maksimalią valandinės šilumos gamybos galią. „Fortum Klaipėda” už 2,37 ct/kWh (mažiausia Klaipėdos NŠG kaina kovą) siūlė 60 264 MWh, o iš jos bus superkama 49 848 MWh. „Klaipėdos energijos”  biokuro katiluose gaminama šiluma gruodį atsieis 2,7 ct/kWh.

„Jau matome aukciono kainas  balandžio mėnesiui. Ir čia mūsų klientams yra malonesnių žinių: nepriklausomų gamintojų kainos mažės apie 40 procentų, ir kris vidutiniškai iki 1,45 cento už kilovatvalandę“, – pranešime cituojamas Vilius Buinevičius, AB „Klaipėdos energija“ technikos direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šiluma sugrįžta

Nors ketvirtadienį dirvos paviršiuje vietomis šalyje fiksuota net iki 5–7 laipsnių šalčio, artimiausiomis dienomis tokių temperatūrų jau nebeturėtų būti, o ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This