COVID-19: keista Klaipėdos statistika

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį ištyrus 3082 mėginius nustatyti 243 susirgimai koronavirusu. Lyginant su šeštadieniu  viruso procentas mėginiuose pakilo nuo 7 iki 8-ių proc.

Klaipėdoje šia infekcija susirgo tik du asmenys (šeštadienį – 30, penktadienį – 26). Statistikai skelbia, kad uostamiestyje susirgimų lyginant su praėjusiu  sekmadieniu padaugėjo 14,6 proc., nors praėjusią savaitę buvo informavę, kad vasario 21-ąją Klaipėdoje susirgo 9 žmonės…

Savaitinis susirgimų šuolis, anot statistikų, šalyje siekia 7,6 proc.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių tarp visų šalies savivaldybių nukrito iš 12 į 13 vietą. Uostamiestyje šis rodiklis siekia 283,8 (per parą sumažėjo nuo 296,6), šalies vidurkis yra 251,5 (šeštadienį siekė 250,3).

Blogiausia padėtis toliau tebėra Švenčionių (587) ir Biržų (502) savivaldybėse, geriausia – Pakruojo rajone (44).

Per parą šalyje nuo viruso mirė 9 žmonės, Klaipėdoje virusas nusinešė dar vieną auką. Čia mirusiais nuo COVID-19 ligos laikomi 125 žmonės, šalyje – 3253.

Šiuo metu šalyje serga 7 646, pasveiko 184 848  žmonės. Klaipėdoje atitinkamai šie skaičiai yra 470 ir 11 658 gyventojai (per parą pasveiko trys).

Per parą šalyje pirma vakcinos doze paskiepyti vos 382 gyventojai (iš viso tokių jau yra 164 089), antro skiepo negavo niekas. Klaipėdoje iš viso nepaskiepytas nė vienas žmogus.

Per vakar parą 1 pirminis ir 1 antrinis atvejai užfiksuoti Klaipėdos laivų statybos įmonėje. Su protrūkiu iš viso siejama 27 susirgimai.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį į Lietuvą atgabenta dar viena gamintojo „BioNTech & Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso siunta, kurią sudaro 29 250 vakcinos dozių. Dar pirmadienį jas planuojama išvežioti vakcinavimo centrams visoje Lietuvoje.

5 Comments

  1. Klaipėda liepsnoja nuo židinių! Skiepykitės bele kuom,kad ir vakcina nuo gripo,sako kažkiek padeda!!!

    Viskas slepiama,Klaipėdoj sergančių ir užsikrėtusių apie 40.000 žmonių!!!

    Reply
  2. As

    Kaip tai nepaskiepitas???? Mociute slaugos ligoninei paskiepyta. Tėtis paskiepytas jau pas mane 2. Kita mociute atsisakė. Ka jus rašote?

    Reply
  3. Lina

    Nuo ko tamsta norit skiepytis? Nuo pasiutimo?
    Šeimos gydytojas atsako į klausimus apie skiepą nuo Covid.Kada Jūsų eilė.

    Reply
  4. Klaipėdietis

    Klaipėdiečiai, kas žinot kur ir kada skiepija? Ar tai paslaptis?

    Reply
    • Vilė

      Kreipkitės į šeimos gydytoją.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This