COVID-19: Klaipėdoje vakcinavimo statistika neatitinka realios situacijos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį ištyrus 7745 mėginius nustatyti 426 nauji susirgimai koronavirusu. Lyginant su sekmadieniu viruso procentas mėginiuose nuo 8-ių proc. sumažėjo iki 5,5 proc.

Klaipėdoje šia infekcija susirgo 41 žmogus (sekmadienį buvo nurodyti vos du asmenys). Statistikai skelbia, kad uostamiestyje susirgimų lyginant su praėjusiu pirmadieniu padaugėjo 22,9 proc., Lietuvoje – 4,5 proc.

Pirmadienį Klaipėdoje skiepytis norintys senjorai turėjo stovėti ilgoje elėje. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių tarp visų šalies savivaldybių iš 13-os vietos pakilo į 9-tą. Uostamiestyje šis rodiklis nuo buvusio 283,8 pakilo iki 299,2 atvejo ir gerokai viršija šalies vidurkį, kuris šiuo metu yra 249,5.

Blogiausia padėtis toliau tebėra Švenčionių (591) ir Biržų (574) savivaldybėse, geriausia – Pakruojo rajone (49).

Per parą šalyje nuo viruso mirė 7 žmonės, Klaipėdoje aukų išvengta. Čia mirusiais nuo COVID-19 ligos laikomi 125 žmonės, šalyje – 3263.

Šiuo metu šalyje serga 7109, pasveiko 185 770 žmonių. Klaipėdoje atitinkamai šie skaičiai yra 463 ir 11 704.  

Per parą šalyje pirma vakcinos doze paskiepyti 6492 gyventojai, antra – 144.

Naujas protrūkis pernai parą nustatytas Klaipėdos rajono Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro padalinyje Ginduliuose. Čia susirgo 2 darbuotojai.

Nauji protrūkiai nustatyti ir Klaipėdos laivų remonto ir statybos įmonėje bei plastiko gamybos įmonėje. Abejose įmonėse susirgo po 2 darbuotojus.

Kur stringa vakcinavimo statistika?

Klaipėdoje, statistikų duomenimis, per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 347 gyventojai, antra – 84.

Tačiau paaiškėjo, jog Statistikos departameto tinklapyje skelbiami vakcinavimo Klaipėdoje duomenys neatitinka realios situacijos – antradienį savivaldybejė vykusioje spaudos konferencijoje Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė pranešė, jog čia vakar buvo paskiepyta du kartus daugiau žmonių – per 700.

Be to, statistikai skelbė, jog šeštadienį uostamiestyje paskiepytas vos vienas žmogus, tačiau L. Venckienė teigė, jog čia šeštadienį žmonės buvo skiepijami visą dieną. Tiesa, tądien vakcinacijai neatvyko daugiau kaip 200 užsirašiusių senjorų, bet pirmoje dienos pusėje žmonės čia buvo skiepijami be trikdžių.

Be to, Klaipėdoje gyventojai dar vakcinuojami ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre, o nuo šios savaitės jau bus skiepijami ir ten, kur yra prisirašę pas savo šeimos gydytojus.

INFORMACIJA

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad į Ekstremalių sveikatai situacijų centrą antradienį pristatyta ketvirtoji farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ vakcinų nuo koronaviruso siunta, kurią sudaro 19 200 dozių.

Žadama, kad dalis šios vakcinų partijos į vakcinacijos centrus iškeliaus dar antradienį, o kita dalis – trečiadienį.

4 Comments

  1. Talk

    Jūs visi tokie protingi. Paaiškinkite kiek turi užsikrėsti, kad pasiekti 100 užsikrėtimų 100000 gyventojų? Manau matematika tokia – turi užsikrėsti (jei Lietuvoje gyvena 2 mln 700 tūkstančiai) 2700 gyventojų. O dabar jau visą mėnesį nustato 500 ir mažiau užsikrėtimų, o kaip sako, kad nemažėja vis nemažėja. Manau jie meluoja arba nemoka skaičiuoti.

    Reply
    • Zanzibarskis

      Skaičiuojama susirgimų skaičius 100.000 gyventojų per 14 dienų. Taigi, į Jusų klausimą, kiek turėtų būti susirgimų visoje Lietuvoje, kad pasiekti 100, matematika tokia: 100 x 27,9 (Lietuvoje apie 2,79 mln. gyventojų) = 2790 naujų susirgimų per 14 dienų. 2790 : 14 = 199,286. Taigi vidutiniškai beveik 200 naujų susirgimų per dieną.

  2. Irene

    Pripažįstu ir pasitikiu tik rusiška vakcina, bet kaip ją gauti, ar atsisiųsti čia kitas klausimas, o, prieš tris metus skiepyta nuo gripo vakarietiška vakcina – gyva likau tik įvykus stebuklui, tad ne ačiū, visom kitom…

    Reply
    • Juonis

      Tai vaziuok i rusyna

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This