Smurtu įtariamo atleisto prokuroro byla perduota teismui

Kriminalai ir nelaimės

Šiaulių apygardos prokuratūra informavo, kad jos prokurorė Laimutė Martinavičienė trečiadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Klaipėdos prokuroras Saulius Galminas kaltinamas nežymiu šeimos nario sveikatos sutrikdymu ir fizinio skausmo sukėlimu.

Saulius Galminas. Prokuratūros nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai šių metų sausio 22 d. į policiją kreipėsi kaltinamojo sutuoktinė, nurodydama, kad prieš ją smurtavo jos vyras.

Anot prokuratūros pranešimo, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytos visos reikšmingos įvykio aplinkybės, gauti liudytojų parodymai, specialistų išvados bei kiti duomenys. S. Galminas ikiteisminio tyrimo metu prisipažino kaltu.

Dėl šio įvykio Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriuje taip pat buvo atliktas tarnybinis patikrinimas. Susipažinusi su patikrinimo išvada bei teikimu dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo generalinė prokurorė Nida Grunskienė šių metų kovo 23 d. Saulių Galminą, ėjusį Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro pareigas, atleido iš pareigų.

Tarnybinio patikrinimo metu surinktoje medžiagoje bei išvadoje konstatuojama, kad būdamas pareigūnu – Klaipėdos apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroru – ir turėdamas konstitucinę pareigą ginti visuomenę nuo teisės pažeidimų, S. Galminas nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio, etikos ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų. Toks elgesys vertintinas kaip šiurkštus tarnybinis pažeidimas ir prokuroro priesaikos sulaužymas, nes neteisėtais tyčiniais veiksmais, panaudojant fizinį smurtą, pasikėsinta į vieną labiausiai saugomų vertybių – žmogaus sveikatą. Tai akivaizdžiai nesuderinama su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis bei visuomenės teisėtais lūkesčiais.

„S. Galmino padarytas tarnybinis pažeidimas yra nesuderinamas su prokurorams keliamais nepriekaištingo elgesio reikalavimais, jo duota prokuroro priesaika, statusu, pareigomis ir su teisėtais visuomenės lūkesčiais, todėl pasiūlyta skirti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos”, – rašoma pranešime.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

S. Galmino žmona iškart po vyro atleidimo buvo parašiusi viešą laišką, kuriame gynė savo sutuoktinį.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Buvusiam prokurorui išvengti teistumo nepavyko, tyrimas prieš žmoną nutrauktas pagal laidavimą (papildyta)

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Su mažamečiu sūnumi kelerius metus žiauriai besielgusiai klaipėdietei - lygtinė bausmė

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, 33 metų klaipėdietę pripažino kalta dėl mažamečio sūnaus nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo tėvų ...
2022-06-14
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutėje kruvinas konfliktas baigėsi savižudybe

Policija praneša, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Šilutėje, Cintjoniškių gatvėje, namuose, konflikto metu, vyriškis statybiniu peiliuku sužalojo 48-erių ...
2022-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This