Kada reikia keisti akumuliatorių?

Konsultacijos

Klaipėdoje įsikūrusios UAB „PERPETUUM-MOBILE”, valdančios elektroninę parduotuvę akumai.lt, ekspertai pranešime spaudai dalinasi patarimais, kaip atpažinti automobilio akumuliatoriaus gedimą ir esant poreikiui išsirinkti naują.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot specialistų, transporto priemonė pati „pasako“ – kada laikas keisti akumuliatorius. Bene pats ryškiausias signalas, kad transporto priemonei reikalingas akumuliatoriaus keitimas – sunkiai užsivedanti mašina. Ji sunkiai vestis gali dėl daugelio priežasčių, tačiau pirmiausia siūloma patikrinti akumuliatorių.

Taip pat apie akumuliatoriaus problemas signalizuoja ir vis prigęstančios mašinos skydelio lemputės.

Akumuliatoriaus gedimai taip pat daro įtaką visai mašinos elektronikai. Apie akumuliatoriaus susidėvėjimą signalizuoja ir sunkiai atsidarantys bei užsidarantys mašinos langai.

„Daugelis galvoja, kad akumuliatoriai yra universalūs, tad renkasi tuos, kuriuos pamatė pačius pirmus arba kurie kainuoja priimtiną sumą. Kai kurie norėdami sutaupyti perka pigesnius, dažnai atvežtus iš Kinijos. Taip, kaina mažesnė, tačiau kokybė dažniausiai netenkina poreikių. Ne tik pats akumuliatorius nebus funkcionalūs, tačiau, deja, labai dažnai jie daro neigiamą įtaką pačiai transporto priemonei. Tad renkantis akumuliatorių daugiau dėmesio reikia skirti pačiai mašinai ir jos poreikiams”, – pranešime cituojami bendrovės specialistai.

Pabrėžiama, kad net ir puikiai veikiantis ir dar ilgai mašinai galintis tarnauti akumuliatorius gali gana greitai išsikrauti jei jis yra netinkamai eksploatuojamas. Prie greitesnio akumuliatoriaus susidėvėjimo ir greitesnio išsikrovimo taip pat prisideda ir nešvarumai, drėgmė, kurie sudaro laidųjį sluoksnį ir jis tarnauja trumpiau. Šią problemą galima pašalinti reguliariai valant sistemas, laikant jį sausoje vietoje (kai nėra eksploatuojamas).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Kur dėti seną akumuliatorių?

Lietuvoje per metus legaliai parduodama mažiausiai 9,4 tūkst. tonų automobiliams skirtų akumuliatorių ir baterijų. O už senų automobilių akumuliatorių pridavimą atliekų tvarkytojai ...
2018-01-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This