Pedofilija įtariamam Viktorui Usovui – ir finansiniai nemalonumai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

13 nepilnamečių tvirkinimu įtariamas buvęs šou verslo ir Klaipėdos „Neptūno” klubo atstovas Viktoras Usovas sulaukė nepalankaus sprendimo civilinėje byloje.

Klaipėdos apygardos teismas iš dalies patenkino jau likdviduotos anksčiau V. Usovo vadovautos UAB „Oltima” bankroto administratoriaus ieškinį ir iš buvusio direktoriaus priteisė kelias dešimtis tūkstančių eurų. 

Baudžiamosios bylos posėdyje savo veidą slėpęs Viktoras Usovas į civilinę iš viso neatvyko, atsiliepimo nepateikė. Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „Oltima”, kuriai 35-erių V. Usovas vadovavo nuo 2013 m. spalio, bankroto byla buvo iškelta pernai vasarį. Jos bankroto administratoriumi buvo paskirta bendrovė „Reniva“. Kreditorių finansiniai reikalavimai įmonei sudarė 22 939 Eur.

BUAB „Oltima“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą su ieškiniu, kuriuo prašė iš V. Usovo priteisti 177 762 Eur žalos atlyginimą, 5 procentų dydžio metines palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas.

Ieškinys grįstas tuo, kad V. Usovas iki šiol administratoriui neperdavė bendrovės turto ir jos dokumentų. Už tai jam pernai rugpjūtį Klaipėdos apygardos teismo nutartimi buvo skirta 200 Eur bauda.

Paskutinės UAB „Oltima“ Registrų centrui pateiktos finansinės atskaitomybės duomenimis, 2013 m. pabaigoje jos turtas sudarė 613 780 Lt  (177 762,97 Eur).  Kadangi V. Usovas nepateikė jokių dokumentų, kurie galėtų pagrįsti bendrovės turto sudėties ar jo vertės pokyčius, jam ir buvo pareikštas atitinkamo dydžio ieškinys. 

V. Usovas į šios bylos nagrinėjimą neatvyko, atsiliepimo į ieškinį nepateikė. 

Bylą išnagrinėjęs teisėjas Aurimas Brazdeikis sprendime akcentavo, jog labiau tikėtina, kad per 6 metus iki bankroto bylos iškėlimo iš 2013-ųjų pabaigoje balanse užfiksuoto bendrovės turto buvo dengiami įsipareigojimai, juolab kad patvirtintų kreditorių reikalavimų suma yra daug kartų mažesnė nei prašoma priteisti žala. 

Tad vadovaudamasis tikėtinumo taisykle, teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principais, teismas nusprendė, kad bankroto bylos iškėlimo dienai įmonės dispozicijoje galėjo būti 32 731,26 Eur ir tokia suma buvo priteista iš V. Usovo. Taip pat iš jo priteistos 5 proc. dydžio metinės palūkanos ir 716 Eur žyminio mokesčio. Kadangi V. Usovas byloje nedalyvavo, šis sprendimas bus skelbiamas viešai. Jis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

INFORMACIJA

UAB „Oltima” figūravo ir Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas”, kuriame vadovaujant Osvaldui Kurauskui, dirbo V. Usovas, istorijoje.   

2018 m. gegužės 18 d., tuoj po pirmojo V. Usovo suėmimo dėl įtarimų pedofilija „Neptūno“ klubas savo išplatintame oficialiame pranešime atsiribojo nuo šio asmens. Pranešime buvo teigiama, kad V. Usovas iš klubo buvo atleistas 2017 m. vasarį, tačiau visais įmanomais būdais esą vis dar kenkia organizacijai. Klubas taip pat informavo, kad tuo metu dalyvavo teisminiuose procesuose prieš V. Usovą ir UAB „Oltima“.

Liudydamas baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovui Osvaldui Kurauskui, lenkui Arkadiusz Krygier ir buvusiam Panevėžio „Lietkabelio” klubo vadovui Mantui Ignatavičiui, buvęs „Neptūno” vadovas Algimantas Ercius teigė, kad už darbą klube V. Usovui atlyginimas nebuvo mokamas – pervedimai buvo daromi bendrovei „Oltima”. Ji, anot A. Erciaus, jokių paslaugų klubui neteikė. 

UAB „Oltima“ likviduota pernai rugpjūtį. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Teismas nuskausmino „Grigeo Klaipėda” rimčiau (atnaujinta komentaru)

Apeliacinės instancijos teismas sugriežtino baudą bendrovei „Grigeo Klaipėda” už Kuršių marių teršimą gamybinėmis nuotekomis. „Atvira Klaipėda“ rašė, kad Lietuvos Aukščiausiasis ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ir apeliacinė instancija pripažino KRATC veiksmus neteisėtais

Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad pirma instancija balandžio pabaigoje priėmė pagrįstą sprendimą reto pobūdžio byloje, kurioje atsakovu tapo uostamiesčio savivaldybės ...
2023-08-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This