Savivaldybei – prokuratūros nurodymas dėl kelio šalia žinomo verslininko namų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė priėmusi nutarimą reikalauti uostamiesčio savivaldybės imtis priemonių dėl draudžiamųjų kelio ženklų pašalinimo nuo kelio, vedančio į verslininko Igorio Udovickio šeimos namą, esantį šalia Skulptūrų parko teritorijos.

Savivaldybė ženklus turėtų pašalinti per 20 darbo dienų nuo prokuratūros nurodymo gavimo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie šią istoriją „Atvira Klaipėda” rašė vasario pradžioje –  prokuratūroje buvo gautas Seimo nario Jurgio Razmos persiųstas miesto gyventojų pareiškimas, kuriuo buvo prašoma spręsti viešojo intereso gynimo klausimus.

„Įvertinęs visus tyrimo dėl galimai pažeisto viešojo intereso metu gautus dokumentus, prokuroras konstatavo, jog be teisinio pagrindo ir pagrįsto būtinumo bei, manoma, pažeidus eilę teisės aktų reikalavimų draudžiamaisiais kelio ženklais miestiečiams buvo apribota galimybė automobiliais laisvai patekti į Skulptūrų parke esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Tokiu būdu buvo pažeistas viešasis interesas, kurį prokuroras ėmėsi ginti”, – rašoma prokuratūros pranešime. 

Tyrimo duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybei panaudos teise valdomoje parko teritorijoje įrengti du draudžiamieji kelio ženklai Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Vienas iš minėtųjų ženklų įrengtas ties įvažiavimu iš S. Daukanto gatvės į vietinės reikšmės kelią, vedantį į parkui priklausančią automobilių aikštelę. Antrasis kelio ženklas riboja automobilių patekimą į pačią stovėjimo aikštelę.

„Tyrimo metu nebuvo gauta duomenų, kad ženklų įrengimas būtų suderintas su policija. Taip pat nustatyta, jog Klaipėdos miesto savivaldybė neužtikrino, kad patekimas į vietinės reikšmės kelią bei per jį – į Skulptūrų parko automobilių stovėjimo aikštelę, būtų tinkami transporto priemonių eismui. Prokuroras konstatavo, kad du draudžiamieji kelio ženklai nepagrįstai draudžia bei pertekliniai apriboja automobilių eismą viešoje, visuomenei lankyti skirtoje teritorijoje. Įvertinus šias aplinkybes buvo nustatyti teisės aktų, o tuo pačiu ir viešojo intereso pažeidimai”, – rašoma pranešime. 

Anot jo, prokuratūra priimtu nutarimu uostamiesčio savivaldybės administracijos reikalauja imtis priemonių nurodytiems teisės pažeidimams pašalinti ir per 20 darbo dienų nuo reikalavimo gavimo dienos informuoti apie priimtą sprendimą.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, Nacionalinė žemės tarnyba pagal gautą skundą atlieka patikrinimą, ar šalia verslininko namų ties šiuo keliu įrengtas pakeliamas užkardas buvo pastatytas teisėtai. Įrenginio šiuo metu čia jau nebėra. 

3 Comments

  1. plius minus

    Dėkoju. Atvira Klaipėda padarė gerą darbą . Dėkoju ir ponui, kuris taip greitai sureagavo ir nepuolė po teismus tampytis . Pagarba .

    Reply
  2. S

    Šalia ne tik Udovickio namas, bet ir garsiosios savivaldybės karalienės Šakalienės.

    Reply
  3. T

    Cinizmo viršūnė, kuris noriu ten statau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This