Klaipėdos rajone pasikartos Kretingos scenarijus? (2)

Regionas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2021-05-05

Naujos Klaipėdos rajono valdančiosios daugumos atstovas liberalas Nerijus Galvanauskas savo paskyroje „Facebook” paskyroje antradienį pasidalino informacija, jog bus rengiamas sprendimo projektas „dėl politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų (mero patarėjų, sekretoriato vadovo) etatų sumažinimo”.

Žinia, analogiškai pasielgė ir naujai susiformavusi Kretingos rajono valdančioji dauguma. Ji iš pradžių sausį nusprendė sumažinti tokių tarnautojų skaičių nuo 3 iki 1. Po to, kai meras Antanas Kalnius šį sprendimą apskundė administraciniam teismui, praėjusią savaitę Taryba nusprendė panaikinti ir paskutinę tokią pareigybę, kad iš darbo būtų atleistas ir mero patarėjas, klaipėdietis Albertas Barauskas. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šiandien, stebint mero komandos, mero sekretoriato veiksmus, susidaro įspūdis, kad į kėdes kabinamasi dantimis ir nagais. Pradedant kaltinimais pateikus neteisėtus tarybos sprendimų projektus, jų nederinimu iki paskutinės minutės, baigiant kaltinimais nesilaikant Tarybos veiklos reglamentų komitetuose. Patys inicijavo, parengė ir mero potvarkiu į Tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukė sprendimo projektus dėl Justo ir Audronės atleidimo, vėliau Tarybos posėdyje bandė šiuos klausimus išimti iš darbotvarkės (nors patys pasiūlė?!), o galiausiai nei vienas iš mero komandos Taryboje (net ir meras) neatėjo balsuoti. Po tokių intrigų nebepasitikime mero komanda sekretoriate ir teiksime sprendimą Tarybai dėl politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų (mero patarėjų, sekretoriato vadovo) etatų sumažinimo. Laikinai sekretoriato vadovo funkcijas galbūt galėtų vykdyti vienas iš savivaldybės administracijos skyriaus vedėjų. Ne tik intrigų bus mažiau, bet ir savivaldybės biudžetas sutaupys virš 100 tūkst. eurų per metus. Noriu pabrėžti, kad pačiu meru pasitikime ir matome galimybę glaudžiai dirbti kartu ateityje. Balandžio 16 dienos laikraštyje „Vakarų ekspresas“ meras teigė, kad mato galimybę dirbti su siūlomu administracijos direktoriumi Justu Ruškiu ir kliūčių naujai daugumai dėl jo teikimo nedarys. O savaitgalį viešumoje meras mus jau kaltino, kad primetame savo kandidatūras. Nors politikoje įprasta, kad valdančioji dauguma siūlo, meras teikia, o Taryba tvirtina savivaldybės vadovus. Beje, užkulisiuose kalbama, kad meras siūlys į vicemerus savo komandos narius – R. Simonavičių arba V. Macijauską, o į administracijos direktorius tą patį A. Bogdanovą. Praėjusią savaitę vienas „Kuriam kartu“ frakcijos narys vienam socdarbiečiui netgi teigė, kad valstiečiai siūlo administracijos direktoriaus poziciją Sigitui Karbauskui. Štai tokios keisto politinio gyvenimo intrigos”, – savo paskyroje „Facebook” tinkle antradienį rašė N. Galvanauskas. 

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, po naujosios daugumos susiformavimo atsidūręs opozicijoje, trečiadienio rytą „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog jau buvo skaitęs N. Galvanausko mintis. 

„Panašu kaip Kretingoje. Bet ankstoka dar ką komentuoti. Viena aišku, kad pats tikrai nerašysiu tokio teikimo”, – sakė B. Markauskas. 

Žinia, Kretingos meras A. Kalnius savo skundu teismui siekia išsiaiškinti, ar Taryba be mero teikimo gali priimti tokius sprendimus. 

Naujoji Klaipėdos rajono valdančioji dauguma (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija) praėjusią savaitę jau pradėjo keisti politinių postų kėdžių savininkus. Penktadienį buvo atleistas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas ir vicemerė Violeta Riaukienė.

Žymos: | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Klaipėdos rajone pasikartos Kretingos scenarijus?”: 2

  1. Papildysiu parašė:

    o visi politikai ir partijos , kurios drįsta kurti koalicijas su šiomis partijomis , man taip pat nekelia nei pagarbos , nei pasitikėjimo .

  2. Kuo pasitikėti ? parašė:

    Liberalais ? 🙂 Partijos teisiamos politinės korupcijos byloje nariais ? Jūs gal juokaujate ? Baigsis teismai , tada prašau . Dabar nei liberalai, nei darbiečiai kaip politikai man rinkėjui nekelia jokio pasitikėjimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

VMG grupė ieško naujų darbuotojų

Tarptautinė investicinė VMG grupė didžiausiame Baltijos šalyse pramonės inovacijų parke Klaipėdos rajone ir Akmenės LEZ veikiančiose įmonėse iki metų pabaigos ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Duris atvėrė atnaujintas Priekulės socialinių paslaugų centras

Veiklos dvidešimtmetį minintis Priekulės socialinių paslaugų centras šiandien švenčia dar vieną svarbų įvykį – oficialiai duris atvėrė rekonstruotos, centrui priklausančios ...
2024-07-11
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Demokratų kandidatų į Seimą sąrašas - su klaipėdietišku siurprizu

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Valdybai po reitingavimo patvirtinus partijos kandidatų į Seimą daugiamandatėje apygardoje sąrašą paaiškėjo, kad joje atsidūrė ir ...
2024-07-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This