Nemokamos kelionės miesto autobusais – tik vieną dieną

Miestas, Svarbu

Pandemija iš klaipėdiečių atėmė galimybę nemokamai miesto autobusais atvažiuoti į didžiuosius uostamiesčio renginius. Numatoma, kad šiemet autobusais nemokamai bus galima važiuoti tik vieną dieną – rugsėjo 22-ąją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto taryba kasmet patvirtina renginius ir dienas, kai miesto autobusais galima važiuoti nemokamai. Dvejus metus už dyką viešuoju transporto buvo galima važiuoti į Jūros šventę, Šviesų festivalį, trejus metus keleiviai nemokamai buvo vežami rugsėjį, kai minima Diena be automobilio.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus Finansų ir ekonomikos komitetui trečiadienį pristatė sprendimo projektą, kuriame numatyta, kad šiemet visi keleiviai nemokamai bus vežami tik vieną dieną – rugsėjo 22-ąją, kai minima Diena be automobilio. Be to, numatyta, kad keturias dienas – nuo birželio 27 iki 30-osios nemokamai viešuoju transportu galės naudotis Didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ dalyviai.

Paskaičiuota, jog vežėjams kompensuoti sąnaudas už regatos dalyvių vežimą iš miesto biudžeto reikia apie 1,6 tūkst., eurų, o Diena be automobilio kainuos apie 23 tūkst. eurų.

„Šiemet tokį miesto tarybos sprendimo projektą teikiame įvertinę kovidinę situaciją bei surinkę medžiagą iš Kultūros skyriaus apie vyksiančius renginius“, – teigė R. Mockus.

Komiteto narė Ela Andrejeva tvirtino negalinti pritarti tokiam sumanymui, nes jai netinka numatomų kompensuoti išlaidų kaina.

„Dėl burlaivių festivalio viskas aišku, reikia, nes vešime svečius. Bet Diena be automobilio – tokie pinigai atrodo nenormalūs. Daugelis keleivių turi mėnesinius bilietus ir jie negalės pasinaudoti tuo nemokamu važiavimu. Kalbant apie vairuotojus, kad jie persėtų iš automobilio į viešąjį transportą, tokių bus labai mažai. Pandemija tęsiasi, ribojimai niekur nedings, rugsėjo 22-oji yra paprasta darbo diena ir žmonės į darbus važiuos su savo mėnesiniais bilietais. Todėl nesuprantu, kodėl už vieną dieną „Klaipėdos keleiviniam transportui“ reikia sumokėti 23 tūkstančius eurų. Viešasis transportas Klaipėdoje jau tampa auksiniu“, – savo pastebėjimus išsakė E. Andrejeva.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinasis vadovas Andrius Samuilovas aiškino, kad tie 23 tūkst. eurų atiteks ne įstaigai, o visiems vežėjams už tos dienos ridą.

„Sutinku, kad keleiviai, kurie naudojasi mėnesiniais ar kitais terminuotais bilietais, nuolaidos negauna, bet jie nuolaidą gauna, nes daug pigiau moka už bilietą nei perkant vienkartinius. Po ano ir šio karantino pastebime, kad kelionių su terminuotais bilietais yra gerokai sumažėję. Jei anksčiau jų būdavo du trečdaliai, tai dabar daugiau nei pusė kelionių yra su vienkartiniais bilietais. Matyt, dėl neapibrėžtumo žmonės perka mažiau terminuotų bilietų“, – aiškino A. Samuilovas.

Jis priminė, kad tokiu būdu, kai galima nemokamai važiuoti autobusais, Diena be automobilio Klaipėdoje šiemet būtų minima jau ketvirtą kartą.

„Treti metai bus, kad visi keleiviai gali važiuoti nemokamai. Pirmaisiais metais buvo bandoma eiti tuo keliu, kad automobilių vairuotojai, pateikė autobuso vairuotojų savo transporto priemonės dokumentus, iš jų gaudavo bilietą autobusais nemokamai važinėti visą dieną. Be to, šalia Dienos be automobilio nemokamai autobusai vežė ir per Jūros šventę, Šviesų festivalį“, – kalbėjo A. Samuilovas.

Tais metais, kai nemokamai važiuoti buvo galima ir per Jūros šventę, ir Šviesų festivalį, ir minint Dieną be automobilio, miesto biudžete vežėjų kompensacijoms buvo numatoma apie 250 tūkst. eurų.

Keturi Finansų ir ekonomikos komiteto nariai balsavo už, tik E. Andrejeva buvo prieš, kad šiemet visi klaipėdiečiai galėtų nemokamai miesto autobusais važiuoti rugsėjo 22-ąją.

Galutinį sprendimą mėnesio pabaigoje priims miesto taryba.

6 Comments

  1. Ema

    Gryna teisybe.Dar klaipedos autobusu parko autobusai svarus.O jau kiti neduok dieve,apie kondensionierius tyliu.Ir isvis kodel negalima padaryti kaip Europoje.Miestas musu mazas, I kiekviena autobusa pirkt bilieta.O kodel negalima pirkt bilieta ir persest kai reikia is vieno autobuso I kita vaziuojant pirmyn 1 val ,tik I prieki.Atgal vaziuojant tas pats.Tegu bilietai buna brangesni,bet tai patogiau zmogui.

    Reply
  2. Jonas

    Tai jau tikrai , nei gedos nei sazines , apmokestina puse miesto stovejimo vietas , o dreba del nemokamo transporto miesto sventems . Labai tikiuosi , kad sekantys rinkimai paridens sita valdzia toliau nuo lovio..jusu sprendimus miestieciu gerbuviui stebi vis daugiau rinkeju

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Jokie Miestieciai IŠRINKTŲJŲ nebedomina, juk ne rinkimų metai… Ačiū Mielieji uū Jūsų rūpestį…

    Reply
  4. Aleksas

    Tarybos nariai opozicijoje, gerbiami A. Vaitkau ir S. Budinai, ar jums nereikėtų susirūpinti ar bent viešai pasidomėti, kodėl Viešajai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinai TRETI metai vadovauja Andrius Samuilovas . Jei du metus įmonė gali dirbti be vadovo, tai gal jo ir nereikia , sujungus su Autobusų parku ?
    Suprantu, kad tai ne tas sprendimas, kur padėjote merui apmokestinti pusę miesto iki Kauno g. parkavimo mokesčiu, panaudoję savo frakcijos du balsus . Mes jus stebime. Už dviejų metų rinkimai ir skaičiuosime jūsų visų gerus darbelius ir ko jums nepasisekė padaryti, bet bent iniciatyvą parodykite .

    Reply
  5. gėdos turėkite

    kaip dar liežuvis apsiverčia teikti tokius pasiūlymus,grobiate už parkavimą,o tyčiojatės iš žmonių,su savo viena diena,kam reikia to jūsų transporto,tas mėnesinį bilietą perka.

    Reply
  6. T

    Vienodai, mašina kieme, nedomina dvokiantys autobusai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This