COVID-19: beveik pusė sekmadienio skiepų – Klaipėdoje, kviečia skiepytis nuo 18 metų

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, sekmadienį atlikus 5 594 diagnostinius tyrimus, šalyje nustatyti 504 nauji užsikrėtimų koronavirusine infekcija atvejai – virusas rastas 9 proc. mėginių.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 12 klaipėdiečių. Šeštadienį tokią diagnozę išgirdo 63 Klaipėdos gyventojai, penktadienį ir ketvirtadienį tokių buvo po 50.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje toliau auga, šįkart – 4,4  proc., kai Lietuvoje jis mažėja – sumenko 9,5 proc.

Šalyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius. Šįkart jis sumažėjo nuo buvusių 565 iki 558,6 atvejų. Tuo metu Klaipėdoje šis rodiklis toliau gauna – per parą padidėjo nuo 304 iki 307,3. Tarp mažiausiai sergančių savivaldybių uostamiestis išlieka 22-oje vietoje. Geriausiai ir toliau laikosi Šilalės rajono savivaldybė su 56 atvejais, antra yra Neringa su 137 atvejais, o blogiausia padėtis tebėra Molėtų savivaldybėje su 1 055 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 16 647 gyventojai, pasveikusiais laikomi 240 079. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 469 ir 13 532 – per parą pasveiko vos trys klaipėdiečiai.

Uostamiestyje per parą mirčių jau kelinta diena iš eilės vėl neužregistruota. Iki šiol čia pandemija nusinešė 151 gyvybę. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą šeštadienį įrašytos dar devynios netektys ir mirusiųjų skaičiaus jau siekia 4 112.

Šalyje pirmą kartą sekmadienį paskiepyti 294 žmonės, antrą kartą – 204. Statistikų duomenimis, Klaipėdoje pirmą kartą sekmadienį paskiepyti 119, antrą – 117 gyventojų. Anot statistikų, pagal pirmą kartą paskiepytų asmenų skaičių Klaipėda (8,9 proc.) lenkia tik Visagino ir Šalčininkų savivaldybes (atitinkamai 6,6 ir 6,2 proc). Tuo metu pati savivaldybė akcentuoja, kad šiuo metu bent viena vakcinos doze yra paskiepyta 36 814 klaipėdiečių, t. y. 24,7 proc. gyventojų. Bet ir pagal šį rodiklį ji yra tik ketvirta nuo galo – už jos tik Vilnius, Visaginas ir Šalčininkai.

Pilnos vakcinacijos rodiklis uostamiestyje, anot statistikų, yra gerokai geresnis – savivaldybė yra 35-oje vietoje su 15,8 %.

Registracija startavo su trikdžiais

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienio rytą pranešė, kad startavo bendroji elektroninė vakcinacijai skirta registracijos sistema svetainėje www.koronastop.lt. Tačiau jau nuo pat ryto ji strigo – arba puslapis iš viso neužsikraudavo, arba mesdavo įvairias klaidas, pavyzdžiui, kad nepavyko nustatyti tapatybės ir pan.

Prie šios sistemos pirmadienį turi prisijungti ir Klaipėdos savivaldybė, iki šiol vykdžiusi registraciją per savo sistemą.

SAM pirmadienį popiet informavo, kad gamintojas „BioNTech ir Pfizer“  pristatė į Lietuvą dvidešimt antrąją vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siuntą, kurią sudaro 101 790 „Comirnaty“ vakcinos dozių. Per beveik penkis vakcinacijos mėnesius Lietuva iš viso gavo 1,02 mln. šios vakcinos dozių.

Teigiama, kad nauja siunta bus tą pačią diena paskirstyta savivaldybėms.

Kviečia skiepytis 18-mečius

Šią savaitę pasiskiepyti „Vaxzevria” („AstraZeneca”) vakcina Klaipėdoje jau gali ir aštuoniolikmečiai.

Visi klaipėdiečiai, kuriems yra sukakę 18-ka ir daugiau metų, laukiami vakcinavimo centre Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika).

Išankstinė registracija nevyks, skiepijimas organizuojamas „gyvos eilės“ principu. Pasiskiepyti minėta vakcina norintys klaipėdiečiai bus laukiami nuo antradienio iki penktadienio (gegužės 18-21 d. imtinai) 9-14 val.

Atvykus skiepytis reikia turėti asmens dokumentą.

2 Comments

  1. Dovilė

    Kokiomis valandomis bus skiepijama?

    Reply
  2. Vargani sugebėjimai

    Klaipėdos savivaldybės klerkai nesugeba pranešti, kad žmonės Galinio pylimo gatvėje antro skiepo nebeieškotų. Ką jau apie tempus ir kitus dalykus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This