COVID-19: Klaipėda ir toliau iškrenta iš bendro šalies konteksto

Koronavirusas, Svarbu

Tuo metu, kai prieš kurį laiką šalyje nuolat augo COVID-19 rodikliai, Klaipėdoje jie mažėjo. Šiuo metu jau antra savaitė stebimas atvirkščias procesas: šalyje mažėjant naujų užsikrėtimų skaičiui, uostamiestyje visi koronavirusinės infekcijos rodikliai tik blogėja. Vienintelis jau antra savaitė nekintantis rodiklis – uostamiestyje vis dar nefiksuojama naujų mirčių.

Nuo pirmadienio PC esančios visos parduotuvės jau galės dirbti ir savaitgaliais. Palmiros Mart nuotr.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, trečiadienį atlikus 24 986 diagnostinius tyrimus, šalyje nustatyti 865 nauji užsikrėtimų koronavirusine infekcija atvejų – virusas vos 3,4 proc. mėginių.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 31 klaipėdietis. Antradienį tokių buvo 41, pirmadienį – 20.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje toliau auga, šįkart – 34 proc., kai Lietuvoje jis sumažėjo beveik 23 proc.

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius Klaipėdoje nuo buvusių 308,6 paaugo iki 316 atvejų. Tuo metu šalyje jis ir toliau mažėja, šįkart – nuo 534,8 atvejų iki 518. Tarp mažiausiai sergančių savivaldybių uostamiestis išlieka 23 vietoje. Geriausiai ir toliau laikosi Šilalės rajono savivaldybė su 51 atveju, o blogiausia padėtis šiuo metu yra Molėtų savivaldybėje su 954 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 14 889 gyventojai, pasveikusiais laikomi 244 352. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 446 ir 13 646– per parą pasveiko 29 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje jau antra savaitė mirčių nuo COVID-19 išvengiama. Iki šiol čia pandemija nusinešė 151 gyvybę. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą trečiadienį įrašyta dar 16 netekčių ir mirusiųjų skaičiaus jau siekia 4155.

Į ligonines dėl COVID-19 trečiadienį paguldyta 110 žmonių.

Šalyje pirmą kartą trečiadienį paskiepyta 15 670 žmonių, antrą kartą – 14 835. Statistikų duomenimis, Klaipėdoje pirmą kartą paskiepyti 471 , antrą – 294 gyventojai.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad kompanija „Janssen Pharmaceutica NV“ ketvirtadienį pristatė į Lietuvą ketvirtąją vakcinų nuo koronaviruso siuntą, kurią sudaro 4800 dozių. Iki šios dienos Lietuva gavo 16,8 tūkst. šio gamintojo vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 3,9 tūkst. dozių.

SAM taip pat pranešė, kad nuo šiol žmonės bus kviečiami pakartotinai atlikti tyrimą dėl COVID-19 ligos nustatymo, jeigu ankstesnio tyrimo PGR metodu rezultatas leido įtarti, tačiau nepatvirtino ligos atvejo. Pakartotinis tyrimas turėtų būti atliktas ne ankščiau kaip po 24 val. ir ne vėliau kaip per 72 val. nuo rezultato apie įtariamą COVID-19 ligą gavimo.

Gavus kvietimą pakartotinai atlikti COVID-19 nustatymo tyrimą, privaloma izoliuotis iki pakartotinio tyrimo rezultato gavimo. Norint gauti nedarbingumo pažymėjimą, nuotoliniu būdu reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šalyje nuo ateinančios savaitės dar labiau atlaisvinami kai kurie karantino suvaržymai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This