Mirčių nuo COVID-19 Klaipėdoje ir toliau išvengiama, kviečia skiepytis visus

Koronavirusas, Svarbu

Kol kas vienintelis rodiklis, kuris uostamiestyje išlieka nekintantis – trečia savaitė nefiksuojama naujų mirčių nuo COVID-19 atvejų. Kiti koronvirusinės infekcijos rodikliai Klaipėdoje kasdien tik blogėja, nors vienas iš jų per parą ir nežymiai sumažėjo.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje nustatyti 664 nauji užsikrėtimų koronavirusine infekcija atvejai. Atlikus 19 730 diagnostinių tyrimų, mėginiuose rasta vos kiek daugiau nei 3 proc. infekcijos.

Nuo kitos savaitės PC esančios visos parduotuvės jau galės dirbti ir savaitgaliais. Palmiros Mart nuotr.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 41 klaipėdietis. Trečiadienį tokių buvo 31, antradienį – 41, pirmadienį – 20.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje toliau auga, šįkart – 29 proc., kai Lietuvoje jis sumažėjo 30 proc.

Šįkart nežymiai sumažėjo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius Klaipėdoje – nuo buvusių 316 iki 311. Tuo metu šalyje jis sumažėjo nuo 518 iki 498. Visgi tarp mažiausiai sergančių savivaldybių uostamiestis išlieka 23-oje vietoje.

Geriausiai ir toliau laikosi Šilalės rajono savivaldybė su 42 atvejais, o blogiausia padėtis po paros tarpo vėl fiksuojama Kazlų Rūdos savivaldybėje (925 atvejai).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 15 266 gyventojai, pasveikusiais laikomi 244 635. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 481 ir 13 652– per parą pasveiko tik 6 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje jau ilgesnį laiką mirčių nuo COVID-19 išvengiama. Iki šiol čia pandemija nusinešė 151 gyvybę. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą trečiadienį įrašyta dar 16 netekčių ir mirusiųjų skaičiaus jau siekia 4161.

Iki šiol tarp 20-29 metų amžiaus nuo COVID-19 iš viso šalyje yra mirę 6 žmonės, tarp 30-39 metų – 24, o tarp 40-49 metų – 63. Daugiausia mirtis yra nusinešusi 80-89 metų gyventojų gyvybių – 1505.

Į ligonines per parą dėl SARS- CoV- 2 ligos paguldyti 98 žmonės.

Per praėjusią parą pirmą kartą šalyje paskiepyta 13 914 žmonių, antrą – 15 388. Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 398, antrą – 373 klaipėdiečiai. Pagal skiepijimo tempus Klaipėda yra 4-ta nuo galo. Čia kol kas paskiepyta tik 26 proc. gyventojų. Daugiausia gyventojų – net 66 proc. – paskiepyta Neringoje. Šalyje abu skiepus yra gavę 33 proc. gyventojų.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad šį sekmadienį, gegužės 23-iąją, nuo COVID-19 kviečia skiepytis visus gyventojus nuo 18 metų.

Vakcinacija vyks naujajame vakcinacijos centre LCC tarptautiniame universitete. Išankstinės registracijos nereikia – skiepijimas bus organizuojamas gyvos eilės principu.

Norintys pasiskiepyti klaipėdiečiai kviečiami atvykti nuo 9 iki 18 val. ir turėti asmens dokumentą. Atvykusieji galės rinktis vakciną iš tuo metu turimų.

„Baigiantis savaitei įvertinę dar turimą vakcinų kiekį, kviečiame sekmadienį visus pilnamečius klaipėdiečius vakcinuotis be jokios išankstinės registracijos. Turime visų Lietuvoje naudojamų gamintojų vakcinų, tad atvykusieji galės rinktis norimą. Žinoma, egzistuoja tikimybė, kad kuri nors vakcina bus itin populiari ir įsibėgėjus akcijai jos neliks, tada siūlysime rinktis iš likusių rūšių“, – pranešime cituojama Klaipėdos miesto
savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Nuo pirmadienio vakcinavimo centre LCC universitete vėl bus tęsiamas skiepijimas tik pagal išankstinę registraciją (www.koronastop.lt arba tel. 1808). Registruotis nuo pirmadienio galės gyventojai nuo 35 metų, bus tęsiama lėtinėmis ligomis sergančiųjų, taip pat pagal profesiją prioritetinėms grupėms priklausančių asmenų registracija.

Skiepys ir vaistinėse

Gyventojų vakcinacijai nuo COVID-19 ligos jau rengiasi ir vaistinės. Tokią paslaugą gali teikti trys dešimtys šalies vaistinių, o kai kurios jau pradėjo bendradarbiauti su savivaldybėmis dėl vakcinų ir skiepams reikalingų priemonių skyrimo. Skiepijimas vaistinėje bus toks pat saugus kaip ir gydymo įstaigoje, nes visur yra taikomi tie patys paslaugų saugumo ir kokybės reikalavimai.

Skiepijančios vaistinės prisijungs prie bendros registracijos sistemos, kuri yra pasiekiama per interneto svetainę. Neturintys galimybės registruotis internetu gali tai padaryti paskambinę į Karštąją liniją 1808.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad penktadienį į Lietuvą atgabentos dvi naujos COVID-19 vakcinų siuntos: farmacijos kompanija „Moderna“ pristatė 18 tūkst. vakcinos dozių, „AstraZeneca“ – 16,8 tūkst. „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

Iki šios dienos Lietuva gavo 141,6 tūkst. „Moderna“ vakcinos dozių, o gyventojų skiepijimui sunaudota 127 tūkst. dozių. „Vaxzevria“ vakcinos dozių iki šios dienos gauta 336,5 tūkst., sunaudota – 294,2 tūkst.

Šalyje nuo ateinančios savaitės dar labiau atlaisvinami kai kurie karantino suvaržymai.

1 Comment

  1. nesveika

    Kiek galima kartoti viename sakinyje vakcina, vakcinacija, vakcinuoja? Yra lietuviškas žodis skiepas, skiepijimas, skiepija. Kažkokia tryda su tuo žodžiu. Kaip ir su atvėrimu: galima atverti langą, duris, bet kai žurnalistai rašo apie atveriamus baseinus…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This