Dėl Klaipėdos mero komandos – abejonės

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos posėdyje viešai suabejota, ar mero ir miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus yra tinkamas ir toliau užimti šias pareigas. Tokias abejones savo pareiškimu išsakė politikė Judita Simonavičiūtė.

Modestas Vitkus ir Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji pati teigė, kad parengti tokį pareiškimą paskatino Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žiniasklaidoje išspausdintas komentaras apie „laisvą žmonių apsisprendimo išraišką“, o tai buvo atsakymas į politiko Sauliaus Budino paklausimą apie Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės iniciatyvą pakviesti į Klaipėdą garsiojo klubo „Barcelona“ atstovus.

„Suabejojau mero komandos nariais, ar jie supranta, kad yra priimti į pareigas ir privalo veikti tiek, kiek jiems galių suteikia įstatymas ir miesto tarybos sprendimai. Aktualijos, susijusios su Konstitucinio Teismo sprendimu dėl tiesioginių mero rinkimų, iš naujo verčia įvertinti, ką klaipėdiečiai du kartus tiesiogiai rinko, ko tikėjosi, o kokias galias merui suteikė įstatymas. Vykdomoji valdžia kaip ir buvo, taip ir liko savivaldybės administracijos rankose. Žmonių atstovaujamoji – taryba, o mero vieta be kai kurių įgaliojimų liko nesutvarkyta. Žmonės daug vilčių dėjo į tiesiogiai išrinktą merą, tikėdamiesi, kad bus išspręstos visos jų bėdos. Šiandien jau galima teikti, kad Vietos savivaldos įstatymas neapibrėžia, kokių savybių reikia merui. Jam kaip miesto lyderiui būtina lyderystė, aukšti moralės principai, pasitikėjimas savo komanda. Tai yra svarbiausia, kas telkia miesto bendruomenę, skatina įvairias iniciatyvas, formuoja miesto įvaizdį ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – kalbėjo J. Simonavičiūtė.

Būtent mero pasitikėjimui savo komanda pareiškime J. Simonavičiūtė ir skyrė daugiausia dėmesio.

„Meras komandą renkasi iš politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų. Dėl vienų atsakomybę prisiima su miesto taryba, kitus tvirtina pats meras. Dėl kai kurių politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pasisakymų viešoje erdvėje kyla klausimų, ar meras žino jų veiksmus, susijusius su viešais ir privačiais interesais, kuriuos jie ruošiasi daryti. Ar tai nenuspėjami žmonės, kurie nepasisako merui apie būsimus veiksmus ir sprendimus?“ – svarstė J. Simonavičiūtė.

Ji įvardijo, jog kalba konkrečiai apie miesto tarybos ir mero sekretorių Modestą Vitkų, kuris jau antrą kadenciją eina šias pareigas.

„Tai, kad merui nežinant ponas M. Vitkus atsiduria vienos iš partijų valdybos posėdyje, po kurio naikinamas Klaipėdos skyrius, kuriame jis pristato informaciją apie darbą Klaipėdos taryboje, tarybos nariams net nežinant, kas ir kodėl jį įgaliojo kalbėti tarybos vardu. Ar tai, kad M. Vitkus sugalvoja ir pateikia dokumentus dalyvauti vienos iš savivaldybės įmonių vadovo atrankos konkurse, nors pagal nuostatus jis ir prižiūri, kaip savivaldybės įmonės įgyvendina miesto tarybos sprendimus. Tai kelia didelių  abejonių dėl skaidrumo. Tokie dalykai meta šešėlį visai mero komandai ir kelia klausimą, ar meras ja pasitiki, ar žino, kas joje vyksta“, – teigė politikė.

Ji tvirtino, kad mero atsakymai dažnai būna ne moralinio, o teisinio pobūdžio – esą ko nedraudžia įstatymas, tą galima daryti.

„Bet čia grįžtu prie įstatymuose neapibrėžtų savybių –  būti lyderiu, moraliniu veidu, kuriuo galima pasitikėti. Tarybos nariai ne kartą žodžiu reiškė nepasitenkinimą tarybos sekretoriaus darbu. Mere, kreipiuosi į jus ir prašau įvertinti šio politinio pasitikėjimo tarnautojo veiksmus, priimti sprendimus, kurie keltų mums ir klaipėdiečiams besąlygišką pasitikėjimą jumis“, – į miesto vadovą kreipėsi J. Simonavičiūtė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bent jau viešai vykusiame miesto tarybos posėdyje į šį pareiškimą niekaip nesureagavo.

11 Comments

  1. rinkėjas

    Simon–Jud bando pateikti kaip teisybės iškotoja, kovotoja, tačiau yra tik eilinė gudragalvė intrigantė. Rašo apie Merą, Modestą bando dergti juos, tačiau prisiminkimr, kad jinai paskutinius 4 metus buvo viemere (meras Grubliauskas), prieš tai 4 metus administracijos direktore (meras Grubliauskas). Dabartinėje kadensijoje strateginio komiteto pirmininkė. Taigi visą laiką buvo valdžioje su (prie) Grubliausku (o). Supratusi, kad Grubliauskas daugiau nebeis į merus, manytina pagalvojo, kad reikia keisti bendražygius, ir pradėjo dergti buvusius bendražygius. Viskas kaip ant delno, moterys visada labai kerštingos buvusiems…….nors tie nieko bloga ir lyg nepadarė.

    Reply
    • rinkėjas ir pletkininkas ?

      Visi daugmaž atsimename kur ir ką dirbo ponia Simonavičiūtė , o jūs paneikite dabartines jos abejones dėl pono ” susirinkimo ” , dėl ” kandidatavimo ” 🙂

    • Baisesnio intriganto už Simon

      Klaipėdoje nėra. Jos iniciatyva ir dėka keltų terminalas atsidūrė miesto/uosto viduryje ir užkišo Baltijos prospektą. Pamačiusi ką pridarė ji apkaltino miesto valdžią, nors pati vadovavo šiai idėjai. Ir čia tik gėlelės.

  2. Aušra

    Smagu skaityti tiesos eilutės. Pajudinti nuosėdas nuo dugno visada gerai. Oi, kaip tauta dar nesupranta to valdymo mechanizmo niuansų ir gudravimo mechanizmų. Dėkoju jums už mūsų protų šviesinimą. Manau turėčiau padėkoti ir ir už smėlį vaikiukams, kuris atvežtas į Baltijos pr. 1,3,5,7,9,11,13,15 vaikų žaidimo aikštelės smėlio dėžę po 50 metų ir dabar džiugina mažuosius ir jų tėvelius. Didelis Jums AČIŪ už įvykdyta pažadą. Pagarbiai Aušra.

    Reply
  3. gėda

    nors jie gėdą senai praradę

    Reply
  4. laikas

    abiem out

    Reply
    • Pensininkas.

      Sime aut, maišo purvą, kelia savo reitingus, ieško žiurkė skylės kaip į kitą Tarybą pakliūti. NEIŠDEGS, kojines megsi po dviejų metų, jooo…

    • Pensininkui

      Ne per daug sau leidžiate persona? Pagal žodyną ir turinį, Jūs save puikiai apibūdinote. Matyti, kad iki p.Juditos Jums dar baisiai toli. Ne vienas toks veikėjas iš anonimų jau žinomas. Geriau tikrai kojines megztumėt.

    • Pensininkas.

      Ponas Vainoriau, kaip čia suprasti, rašote, kad el. pašto adresas nebus skelbiamas, bet draugės draugė Virginija adresus galimai pilkai draugei prašnipinėja, ar kaip ????

    • Martynas Vainorius

      Reaguojant į policijos užklausas jau ne kartą teko teikti turimus komentatorių duomenis. Jei patekote tarp tokių, tai tikriausiai reikia pagalvoti prieš rašant komentarą.

    • Pensininkas.

      Gal nesupratau, tai ar Tarybos posėdyje tik viena simonavičiutė dalyvavo. Straipsnyje ką kalbėjo ta tema kiti Tarybos nariai nerašoma. Jei kiti Tarybos nariai nieko nekalbėjo ta tema, tai ta tema visai nereikšminga. Tai gal čia REKLAMA simonavičiutei ??

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This