„Konservatoriai vykdo priešrinkiminius pažadus”

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2021-05-27

Komentarų: 2

Konservatoriai vykdo priešrinkiminius pažadus – šiandien Seime vienbalsiai patvirtinta Vienišo asmens išmoka.

Dažnai ir asmeniškai, ir frakcijos vardu esame kaltinami, kad dirbame tik koalicijos partnerių programų išpildymui. Tačiau jau ir aiškinti pavargau, kad kiekvienas darbas ir pasiūlymas reikalauja atidaus pasiruošimo, derinimo ne tik su partneriais, bet ir su kitais kolegomis Seime, taip pat su bendruomenėmis, išklausant pasiūlymus, patobulinimus ar argumentuojant tam tikras detales.

TS-LKD programoje buvome numatę sukurti sistemą, kad pensinio amžiaus žmonės, esantys vieniši, gautų tokią pačią papildomą išmoką, kaip tie, kurie gauna priedą, kai tampa našliu/e. Tai labai svarbu, kadangi bendruomenėje gyvename visi kartu, esame skirtingų likimų žmonės. Visais senyvo amžiaus žmonėmis privalome rūpintis vienodai, nepriklausomai nuo to, ar jie turėjo sutuoktinį. Natūralu, subjektų, kuriems skiriama papildoma pagalba senatvėje, ratas pastebimai išplečiamas.

Galime diskutuoti, išmoka didelė ar maža, bet, kol diskutuosime, vieniši senjorai jau gaus priedą prie pensijos, kuris jiems taps svarbia pagalba buityje, pvz. įsigyjant būtiniausius produktus ar vaistus.

Tikiu, kad ateityje Vienišo asmens išmoka gali padėti pasiekti ir sisteminį pokytį bei apimti įvairias kitas panašaus dydžio išmokas, siekiant sistemą padaryti paprastesne ir labiau suprantama jos naudotojui.

Kartu šiuo žingsniu kviečiu siųsti ir aiškią žinią, kad mums rūpi VISI senjorai, jų orus gyvenimas. Prisidėkime kiekvienas – jeigu matome savo aplinkoje vienišą žmogų, nepraeikime, pakalbinkime. Nežinome, galbūt vieną dieną to šilto atidaus dėmesio taip lauksime ir patys.

2 Comments

  1. Klaipedos gyventojas

    Šaunuoliai,taip ir toliau darykite.

    Reply
  2. aha

    Klaipėdoje jie žadėjo nemokamą transportą, bet pabrangino, žadėjo atgaivinti senamiestį, o parkingą ir pabrangino ir išplėtė, kad vykdo tai vykdo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This