Miesto Tarybos narys įsidarbino savivaldybės ligoninėje

Politika, Svarbu

Viešųjų ir privačių interesų deklaracijų registro duomenys rodo, kad valdančiosios Klaipėdos miesto tarybos daugumos atstovas Vytis Radvila pradėjo darbuotis savivaldybei priklausančioje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL).

Klaipėdos universitete, kuriam vadovauja frakcijos kolega Artūras Razbadauskas, nuo pernai kovo dirbantis politikas teigia, jog su KUL pasirašė terminuotą trijų mėnesių trukmės darbo sutartį ir per šį laikotarpį turi atlikti konkrečią užduotį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Radvilos interesų deklaracijoje rašoma, kad vyr. specialistu KUL jis pradėjo dirbti nuo balandžio 21 dienos. KUL yra uostamiesčio savivaldybės viešoji įstaiga, kurios vadovas Vinsas Janušonis yra tiesiogiai pavaldus miesto merui. V. Radvila į miesto Tarybą buvo išrinktas pagal visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda” sąrašą, tačiau vėliau perėjo į frakciją „Už ateities Klaipėdą“, o šį vasarį su A. Razbadausku ir Elida Mantulova įkūrė kitą, valdančiojoje daugumoje likusią frakciją „Už Klaipėdą“.

„Buvau pakviestas atlikti ligoninės informacinių technologijų reviziją. Įsidarbinau puse etato pagal terminuotą trijų mėnesių laikotarpiui sudarytą sutartį. Nesidomėjau net kokia alga bus mokama. Klaipėdos universitete šioje srityje pavyko pasiekti gerų rezultatų, tad ir rektorius skatino užsiimti tokiu darbu ligoninėje. Jos ir universiteto bendradarbiavimas vis labiau plečiamas, siekiama įgyvendinti bendrus projektus”, – „Atvirai Klaipėdai” paaiškino V. Radvila.

Pasak jo, iki liepos pabaigos jis turi užbaigti minėtąją reviziją ir parengti konkretų būtinų veiksmų planą. O vėliau jau KUL vadovybė spręs, kaip ir su kokiomis pajėgomis jį įgyvendinti.

Apie V. Radvilos įsidarbinimo aplinkybes iš KUL vadovo V. Janušonio sužinoti nepavyko – jis penktadienio rytą į skambutį neatsiliepė. Atitinkamus klausimus nusiuntėme KUL atstovei spaudai. Atsakymas į klausimus buvo itin lakoniškas: „Visi darbuotojai įdarbinami pagal bendrąsias ligoninės taisykles ir tvarką”.

Šį kovą kitas valdančiosios miesto Tarybos daugumos atstovas Alvidas Šimkus be konkurso buvo įdarbintas Klaipėdos savivaldybės viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“.

6 Comments

  1. šiaip

    „Nesidomėjau net kokia alga bus mokama.” Tai gal, p. Radvila, teisingumo dėlei bent jau pasirašykite darbo sutartį su minimaliu darbo užmokesčiu. Jei „nežinote” savo darbo užmokesčio, dar nereiškia, kad jums nebus dosnus mero draugas p. V.Janušonis.

    Reply
    • KUL darbuotojas

      Realiai ligoninės darbo sutartyje nėra nurodytas atlyginimas. Skamba juokingai, bet tai yra tiesa. Radvila sužinos algą savo tik kai ateis atlyginimų diena. Pats tai patyriau

  2. taryboje

    tik kojas apšilo,tuoj pasireiškė visu gražumu

    Reply
  3. Sigitas

    Savas savą traukią į laikinas šiltas vietas. Tiesiog įdomu t.y. ir kokį tai pasirašydamas terminuotą trijų mėnesių trukmės darbo sutartį jis turi atlikti konkrečią užduotį? Tai nejaugi nebuvo tokių kurie galėtu atlikti ligoninės informacinių technologijų reviziją. Šioje taryboje irgi buvo ne vienas įdarbintas „super specialistas” kuris neva irgi atliko panašius darbus. Švogerių valstybė-švogerių vyriausybė-švogerių savivaldybės.

    Reply
  4. +-

    Na man R. Radvilos geri ketinimai abejonių nekelia.
    Padorus tarybos narys, jei turi įsitikinimus ( tai palaiko, tai nepalaiko tai vėl palaiko merą), tai viešai tą ir deklaruoja, neslapukauja kaip kai kurie iš VALSTIEČIŲ…

    Reply
  5. T

    Niekas ten nesikeičia nuo sovietinių laikų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This