„Atlantas” iškeliauja nebūtin

Sportas, Svarbu

Šviesaus atminimo klaipėdiečio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus 2013 m. išleista knyga „Pradingęs Atlantas” tapo pranašiška – Klaipėdos apygardos teismas iškėlė bankroto bylą VšĮ „Atlanto“ futbolo klubui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujuoju šio futbolo klubo savininku nuo 2019 m. vasario tapęs buvęs futbolininkas, teisininkas Vidas Adomaitis bandė prikelti „Atlantą” naujam gyvenimui, tačiau dideliu smūgiu tapo tai, kad už manipuliavą rungtynių rezultatais klubas Lietuvos futbolo federacijos buvo ištremtas į II lygą ir jam dar buvo skirta ir 30 tūkst. eurų bauda.

Visgi klubas bandė kapstytis – pernai balandį Klaipėdos apygardos teismas patvirtino jo restruktūrizacijos planą. Tačiau šiemet gegužę šiame teisme jau buvo gautas  21 d. buvo gautas nemokumo administratorės UAB Klaipėdos administratorių biuras įgalioto asmens prašymas nutraukti klubo restruktūrizavimo bylą ir iškelti bankroto bylą.

Pareiškime nurodoma, jog pasibaigus 2020-2021 m. sezonui klubas pakankamai rėmėjų nerado, todėl šiuo metu nedalyvauja jokiose varžybose. Klubo vadovai esą dalyvavo derybose su potencialiais investuotojais ir rėmėjais, tačiau 2020 m. vasaros pabaigoje suderėti ketinimai dėl rėmimo pasikeitė dėl koronaviruso pandemijos bei karantino.

Nors klubas nuo 2019 metų yra ženkliai sumažinęs bendrą skolos dydį, tačiau kartu konstatuojama, jog jis neturi užsitikrinęs rėmėjų ir investicijų, o artimiausioje perspektyvoje pritraukti lėšų į klubą, kurių užtektų tiek einamosioms išlaidoms padengti, tiek dengti skolas, nenumatoma ir klubas nebegali patenkinti 2021 metams restruktūrizavimo plane numatytų kreditorių reikalavimų.

Restruktūrizavimo bylą Klaipėdos apygardos teismas nutraukė dar birželio 9 dieną.

Valstybinės mokesčių inspekcijos teismui pateiktais duomenimis, klubas valstybės biudžetui buvo skolingas 22 559 eurus. „Sodra” teismą informavo apie 22 650 eurų siekiančią klubo skolą.

Įvertinusi šiuos ir kitus bylos duomenis teisėja Kristina Domarkienė praėjusį penktadienį klubui iškėlė bankroto bylą – konstatuota, kad jis turi  tik 357 eurų vertės ilgalaikio turto, o visos mokėtinos sumos ir įsipareigojimai sudaro 438 733 Eur.

Futbolo klubo nemokumo administratoriumi paskirta UAB Vakarų Lietuvos bankrotų biuras. Jam nustatytas 3210 eurų atlygis už bankroto procesą administravimą.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

Be V. Adomaičio klubo dalininkais dar buvo Odeta Adomaitienė ir Darius Adomaitis.

ISTORIJA

1945 m. iš geriausių miesto futbolininkų buvo suburta komanda „Audra“. Komandos pavadinimas dažnai keitėsi – „Švyturys“, „Žalgiris“, „Trinyčiai“, „Baltija“, net jos branduolys likdavo toks pat. Nuo 1962 m. komandą pradėjo remti Klaipėdos statybos trestas ir komanda tapo „Granitu“. Nuo 1970 m. komandą pradėjo remti Lietuvos žvejybos laivynas ir atsirado naujas pavadinimas – „Atlantas“ (LTSR varžybose dalyvavusi komanda išlaikė „Granito“ vardą). 

Po nepriklausomybės atgavimo Klaipėda turėjo dvi futbolo komandas – „Sirijus“ ir „Granitas“. „Atlantas” vėl buvo sukurtas 1996-aisiais. 

Geras metas klubui prasidėjo atėjus dirbti rusui treneriui Konstantinui Sarsanijai. Jo vadovaujami atlantiečiai sugebėjo užimti antrą vietą 2013 m. Lietuvos pirmenybėse.

4 Comments

  1. Futbolas ne krepšinis

    Tai kuo “Neptūnas” taip nusipelnęs, kad daugiau kaip milijoną eurų savivaldybė sukiša? Ar buvo per mažai privatus? Ar dalininkai ne tie?

    Reply
  2. Na taip.

    ,,Išėjus rusui” gyvename vis geriau ir geriau, nepriklausomybės atgavimas ir privataus verslo, nuosavybės, liberalizmo dievinimas neša tik naudą Valstybei o kultūra, sportas, švietimas ir kitos sritys klesti..:D):D)

    Reply
    • Anonimas

      Putin khuilo

    • Taaaip..m

      Šventa teisybė!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Bankrutavo praeityje žinomas verslininkas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai leido bankrutuoti anksčiau mėsos perdirbimo srities verslininku buvusiam Augenijui Gudžiūnui, prieš keletą metų užsidirbusiam ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This