Per parą – perpus mažiau naujų COVID-19 atvejų ir viena mirtis

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 184 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – tai perpus mažiau nei penktadienį. Atlikus 8116 tyrimų, mėginiuose aptikta 2,2 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė irgi gerokai mažiau gyventojų nei kitomis savaitės dienomis – 19. Penktadienį ir ketvirtadienį jų buvo po 52, trečiadienį – 51, antradienį – 42, pirmadienį – 25.

Turint galvoje, jog šeštadienį uostamiestyje prie skiepų autobusiuko buvo nusidriekusios ilgos norinčiųjų vakcinuotis eilės, greičiausiai šie paskiepytųjų skaičiai į statistiką dar nepateko. Palmiros Mart nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 68,5 proc., Klaipėdoje – ir vėl mažiau, 29 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakilo nuo 117 atvejo iki 112,7, Klaipėdoje – nuo 292,5 iki 296,6 atvejo.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių išlieka antroje vietoje nuo galo, o pirmoje vietoje toliau yra Palanga, kurioje šis rodiklis jau siekia 371,5 atvejus. Geriausia padėtis su 6,7 atvejais šiuo metu yra Zarasų rajono savivaldybėje.

Per parą ir vėl fiksuota viena mirtis nuo COVID-19 – bendras aukų skaičius šalyje jau siekia 4416, Klaipėdoje šis skaičius jau ilgą laiką lieka nepakitęs – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 2 915 žmonių, pasveikusiais laikomi 269 323 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 392 ir 14 763 – per parą pasveiko trys klaipėdiečiai.

Į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos šeštadienį visoje šalyje paguldyti 33 pacientai.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuotas 2331 žmogus, pilnai – 3846. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 162, antrą – 199 gyventojai.

Turint galvoje, jog šeštadienį uostamiestyje prie skiepų autobusiuko buvo nusidriekusios ilgos norinčiųjų vakcinuotis eilės, greičiausiai šie paskiepytųjų skaičiai į statistiką dar nepateko.

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (37,2) Klaipėda tarp visų savivaldybių vėl nukrito į 6-tą vietą nuo galo, o su 83,5 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Į teismą keliauja finansinių nusikaltimų byla, kurioje - žinomų klaipėdiečių vardai

Europos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje blogėja du COVID-19 rodikliai

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (keturi žmonės užsikrėtė antrą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus užsikrėtė pirmą, ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This