Su Žemės ūkio ministerijos veikla susipažins ir kretingiškis gimnazistas

Politika

Jau trylika metų patys aktyviausi ir geriausiai besimokantys baigiamųjų klasių jaunuoliai dalyvauja projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“, laužančiame visus stereotipus apie valstybės tarnybą. Šiemet didžiausias dėmesys bus skirtas vienam svarbiausių Vyriausybės prioritetų – Žaliajam kursui. Su Žemės ūkio ministerija, aktyviai veikiančia šioje srityje, ir jai pavaldžiomis įstaigomis šią savaitę iš arčiau susipažins du projekto dalyviai.

ŽŪM nuotr.

Jonaviškė Simona Butkevičiūtė, šiais metais įstojusi į Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, ir Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos abiturientas Tomas Perkumas pirmąją savo viešnagės ministerijoje dieną susitiko su jos kancleriu Valdu Aleknavičiumi, žemės ūkio ministro patarėja Kristina Simonaityte, Tarptautinių reikalų ir eksporto skatinimo skyriaus vedėju Antanu Venckumi.

Rūpinantis projekto dalyvių saugumu, dėl COVID-19 pandemijos dalis veiklų vyks nuotoliniu būdu. Susitikę su Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistais, Simona ir Tomas susipažins su atliekamais maisto ir gyvūnų ligų laboratoriniais tyrimais. Projekto dalyviai bendraus ir su Valstybinės augalininkystės tarnybos atstovais.

Projektui įpusėjus, jaunuoliai lankysis Lietuvos žirgyne, kur ne tik susipažins su žirgų veislėmis, priežiūra ir treniravimu, bet ir galės jais pajodinėti.

INFORMACIJA

Projektas „Moksleiviai į Vyriausybę“ organizuojamas kasmet nuo 2009 m. Jame dalyvauja 30 atrinktų jaunuolių. Paskirstyti po du, savaitės praktiką jie atlieka vienoje iš keturiolikos ministerijų arba Vyriausybės kanceliarijoje. Projekto dalyviai turi galimybę iš arti pamatyti Lietuvos institucijų ir politikų kasdienį darbą bei savaitę patys dalyvauti šioje veikloje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Nustatytos žvejybos Baltijos jūroje 2024 m. galimybės

Liuksemburge vykusioje Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje priimtas politinis susitarimas, kuriuo nustatomos žvejybos galimybės Baltijos jūroje 2024 ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This