E. Gentvilas: daugiau dėmesio žmogaus teisėms ir savivaldai

Politikų tribūna

Liberalų sąjūdžio frakcija užregistravo savo siūlymus Seimo rudens sesijos darbų programai. Anot frakcijos seniūno klaipėdiečio Eugenijaus Gentvilo, didžiausias dėmesys skirtas asmens teisėms ir pribrendusiems konstituciniams pakeitimams.

„Susitelkėme į įstatymų kokybę, ne kiekybę. Geriau kiekvieną įstatymų pakeitimą nuodugniai išdiskutuoti ir racionaliai pagrįsti nei paskubomis priiminėti visos valstybės gyvenimą keičiančius teisės aktus. Dėl daugelio liberalų pateiktų projektų jau pavasario sesijoje esame kalbėję tiek su koalicijos partneriais, tiek su dalimi politikų iš opozicijos, todėl teikiame tik tuos įstatymų projektus, kuriems tikimės Seimo pritarimo“, – sako E. Gentvilas.

Liberalų pateiktame sąraše įregistruoti siūlymai keisti Konstitucijos straipsnius dėl rinkimų amžiaus cenzo sumažinimo Seimo rinkimuose iki 21 metų bei tiesioginių merų rinkimų.

Numatomų darbų sąraše daug dėmesio skirta žmogaus teisių ir laisvių apsaugai. Tam įregistruotas Žvalgybos Kontrolieriaus įstatymo projektas, Kriminalinės žvalgybos įstatymo pataisų projektas bei Asmens duomenų apsaugos įstatymo pakeitimai. Siūlomais įstatymų projektais siūloma atidžiau reguliuoti valdžios institucijų veiklą, renkant informaciją apie asmenis ir užtikrinti privačių duomenų apsaugą.

Didelis įstatymų paketas skirtas gerinti savivaldos situaciją ir padėtį Lietuvos regionuose – įregistruoti Vietos savivaldos įstatymo bei Savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo įstatymo pakeitimai, užtikrinantys stabilesnį savivaldybių finansavimą centrinės valdžios pavestoms funkcijoms vykdyti.

Tarp prioritetinių Liberalų frakcijos darbų ir Alkoholio kontrolės įstatymo projektas, kuriuo siekiama atšaukti nelogiškus ribojimus, suvienodinti alkoholio prekybos laiką visomis savaitės dienomis.

Frakcijos seniūnas E. Gentvilas taip pat užregistravo specialų Lukiškių aikštės statusą panaikinantį įstatymą.

„Dabartinis įstatymas dėl Lukiškių aikštės yra visiškai absurdiškas, nes numato, jog tai turi būti gedulo, susikaupimo, rimties aikštė, kitaip sakant, net įstatymiškai apibrėžiama emocinė atmosfera ir dar nurodyta, kad pagrindinis akcentas turi būti Vytis“, – ydingas įstatymo nuostatas akcentavo E. Gentvilas.

3 Comments

  1. Klemka

    Na dėl savivaldos tai aišku, specai sakė kad Šventosios uostą gylinti galima tik įrengiant apsauginius bonus, be jų jokios naudos iš gylinimo darbų, bet ponulis save skaitė protingesniu už specus ir paskandino apie tris milijouis litų į vandenį, o dabar šneka apie savivaldą ir žmogaus teise ar jo atstovaujama partija tai mato per brendžio dėžutes

    Reply
  2. Ir tas Gentvilas kalba apie teise

    Sedi seime ir balsuoja už žmonių Konstitucinės teisiu pažeidimus…..nu ir nu?

    Reply
  3. E.Gentvilai

    vienaip ar kitaip, bet Tamsta, į Seimą išvažiavai „per Klaipėdą” O kada su savo liberalais atiduosi skolą miestui ir jo žmonėms? Na pvz. inicijuok teritorijų planavimo įstatymo pataisą, kad panaikinti galimybę viename mieste rengti du bendruosius planus. Ir, kreipkis į Konstitucinį teismą, kad pripažintų uosto bendrąjį planą antikonstituciniu. Va tada bus galima pradėti diskusiją apie savivaldos teises. Ar Lukiškių smėlis su arkliu ar be svarbiau?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This