Turizmo dienos proga – nemokamos ekskursijos

Miestas

Kaip ir kasmet, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros centras, rugsėjo 27-ąją minimos pasaulinės Turizmo dienos proga miestiečius bei svečius džiugins nemokamomis ekskursijomis.

„Planuodami šventės programą, norėjome visiems priminti bei parodyti, kad Klaipėda gali būti labai įvairiapusiška ir įdomi. Todėl pasiūlysime susipažinti ir su Klaipėdos industriniais objektais, kurie ne visi yra pritaikyti turizmo reikmėms, bet tikrai labai įdomūs savo paskirtimi ir istorija. Norime papasakoti ir parodyti, kad ne tik užsienyje ar sostinėje filmuojami filmai, kad vakarais Klaipėdos miestas įgauna ypatingo žavesio. 2021 metais Klaipėdos uostas bei Lietuvos laivynas minėjo savo jubiliejinius metus, todėl programoje atsirado ir su jūra bei laivais susijusios ekskursijos – turėsime galimybę apsilankyti Vakarų laivų gamykloje bei Baltijos laivų statykloje esančiame muziejuje. Rugpjūčio 1 d. Klaipėdos piliavietėje buvo atidaryta nauja, tikrai labai įdomi, atraktyvi ekspozicija, kurią Turizmo dienos proga, mūsų partnerių Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus dėka galės nemokamai aplankyti iš anksto užsiregistravę miestiečiai ir miesto svečiai. Atskiras pristatymas organizuojamas ir turizmo sektoriaus atstovams. Rugsėjo 20 dieną atvėrėme registracijas į turizmo centro organizuojamas nemokamas ekskursijas, kuriose dalyvauti galės daugiau nei 500 žmonių”, – pranešime cituojama centro direktorė Romena Savickienė

Turizmo dienos renginių programa

Rugsėjo 24 d. 

13–14.30 val. ekskursija Vakarų laivų gamykloje. Tik su galimybių pasais ir asmens dokumentais. Rekomenduojame avėti patogią avalynę, nes ekskursija vyks gamybinėje teritorijoje. Susitikimo vieta – prie pėsčiųjų patikros posto Minijos g. 180.
  
15–16 val. ekskursija Baltijos laivų statyklos muziejuje. Tik su galimybių pasais. Susitikimo vieta – prie įėjimo į jūrinio verslo centrą (Pilies g. 8).
 
17–19 val. Kultūrinė – edukacinė ekskursija pagal Time Travel metodą „Migrantas”. Tik su galimybių pasais. Susitikimo vieta – prie BRIAI pastato (pastatas su laikrodžiu), Klaipėdos universiteto miestelis, Herkaus Manto g. 84. Ekskursija skirta asmenims nuo 16 metų.

Rugsėjo 25 d.

10-11 val. ir 11–12 val. ekskursija po Klaipėdos senamiestį (lietuvių kalba).Susitikimo vieta – Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, Turgaus g. 7.
  
11–12 val. ekskursija po naujai duris atvėrusią Pilies muziejaus archeologijos ekspoziciją „Kurtina”. Tik su galimybių pasais. Susitikimo vieta – Priešpilio g. 2, Klaipėda. 

12–13 val. ekskursija vaikams „Nuo vaiduoklio iki kaminkrėčio”. Susitikimo vieta – prie pasukamo tiltelio, šalia pastato Žvejų g. 22.
 
12–13 val. ekskursija po naujai duris atvėrusią Pilies muziejaus archeologijos ekspoziciją „Kurtina”. Susitikimo vieta – Priešpilio g. 2, Klaipėda. Tik su galimybių pasais.

14–15 val. ekskursija po Klaipėdos senamiestį (anglų kalba). Susitikimo vieta – Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, Turgaus g. 7.

20–22 val. ekskursija „Naktinė Klaipėda: pasimatymas su miesto dvasiomis”. Susitikimo vieta – prie pasukamo tiltelio, šalia pastato Žvejų g. 22. Tik su galimybių pasais.

Rugsėjo 27 d.

12–13 val. ekskursija „Klaipėdos koncertų salės užkulisiai”. Susitikimo vieta – prie įėjimo į Klaipėdos koncertų salę, Šaulių g. 36
Tik su galimybių pasais.

14.30–16 val. ekskursija Vakarų laivų gamykloje. Tik su galimybių pasais ir asmens dokumentais. Rekomenduojame avėti patogią avalynę, nes ekskursija vyks gamybinėje teritorijoje. Susitikimo vieta – prie pėsčiųjų patikros posto, Minijos g. 180.

17.15-19 val. ekskursija „Industrinė Klaipėda – nuo energijos iki dujų”. Aplankysite renovuojamą dujų fabriką bei „Klaipėdos energijos” slėptuvę po kaminu. Susitikimo vieta – AB “Klaipėdos energija”, Danės g. 8. Tik su galimybių pasais.

18.30–20 val. ekskursija-pasivaikščiojimas „Klaipėda KINE”. Ekskursiją veda Tomas Jašinskas, Klaipėdos kino biuras. Susitikimo vieta – prie skulptūros „Neringa”, šalia pastato Kūlių vartų g. 7. Tik su galimybių pasais.

Vietų skaičius ribotas – būtina išankstinė registracija čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This