Vos radęs namus buvo išmestas ir pririštas prie bažnyčios

Draugas su uodega

Klaipėdos „Nuaro” akiratin vėl pateko Širdukas, apie kurio bėdas jau rašėme.

Paskelbus informaciją apie sugautą gyvūną, netrukus atvyko jo „šeimininkas“ ir paaiškino, jog Širdukas 9 metus buvo laikomas garažų masyvuose, kuriuose garažų savininkai ir jų pirmininkas Širduką priglaudė ir prižiūrėjo. Išklausius istoriją ir gavus pažadą, kad nebejaunu šunimi bus pasirūpinta labiau ir atsakingiau, Širdukas buvo grąžintas.

Deja, jo nuotykiai tęsėsi ir nepatenkintų jo nepriežiūra gyventojų nusiskundimai nesiliovė. Širdukas grįžo į „Nuarą”. Šeimininko paieška tęsėsi. Atrodė, kad tai tinkamas globotinis vyresniems žmonėms: nereiklus maistui, taikus, ramaus būdo. Tai nuostabus šuo, kuris, patekęs į laikiną globą, elgiasi nepriekaištingai, jis yra be jokių pretenzijų ir laimingas, gavęs maisto, šiltą guolį, žmonių meilės. Namuose nežymi teritorijos, elgiasi labai kultūringai, neloja, paliktas vienas, o paglostytas ar išsivestas kartu į lauką, tiesiog džiūgaute džiūgauja.

Širdukas – tikras meilės įsikūnijimas, kuris myli ir sutaria su visais – žmonėmis, šunimis ir kitais gyvūnais. Šuniukas automobilyje galėtų praleisti turbūt visą gyvenimą, nes važiuoti jam labai patinka, todėl puikiai tiktų keliauti mėgstantiems žmonėms.

 Ir nauja šeimininkė nepateisino vilčių

Gavus žinią iš Elektrėnų, kad moteriškė, ketinanti priglausti Širduką, norėtų, jog „Nuaras” pasirūpintų jo transportavimu. Kelionė per visą Lietuvą reikalauja išlaidų. Vežėjo paieškos – tai papildomi rūpesčiai įstaigai. Tačiau prieglaudos darbuotojai nuvežė šunelį ir jį palikę naujuose namuose lengviau atsiduso. Tačiau po neilgo laiko buvo gautas pranešimas, jog moteris nebenorinti globoti Širduko ir prašo jį atsiimti.

Vieta, kur paliktas šuo, nurodyta gana originali – „rasite pririštą prie bažnyčios“. Teko vėl leistis į gana tolimą kelią. Širdukas džiaugėsi, vėl sutikęs pažįstamus žmones.

Iš vėl Širdukas bei jo likimo broliai laukia naujų šeimininkų. Kadangi „Nuaro” padaliniai yra keliuose miestuose, į Klaipėdos padalinį galima kreiptis tel. 8 687 36888 arba susisiekti su savanore tel. 8 680 59941.

5 Comments

  1. Čerlis

    Jei ir žiurkės nepatikečiau,išsigimėlė

    Reply
  2. Kera

    Negalima gyvūną grąžinti tam žmogui kuris jau kartą nuo nusikrate. Nes ir vėl nusikratys. Tokie yra žinoma kad nesikeičia. Sėkmės Širdukui randa t tikrus namus ir tikra nuoširdų šeimininką!

    Reply
  3. Lina

    Nuzmogejimas?

    Reply
  4. R

    Kad tą bobą žaibas nutrenktu .

    Reply
    • Aušra

      Pritariu…. Kad ją pačia kas kur paliktu!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

LAT: asmenys pagrįstai nuteisti dėl žiauraus elgesio su gyvūnais

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį priėmė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje asmenys apeliacinės instancijos teismo nuosprendžiu nuteisti baudomis už žiaurų elgesį su ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Agresyvus šuo paplonino šeimininkės piniginę

Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietę nuteisė už tai, kad dėl neatsargumo jos šuo nesunkiai sužalojo žmogų. Teismas konfiskavo agresyvų gyvūną bei ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Regionas

Už nuskandintą šunį prašo skirti 1700 eurų baudą

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydama Plungės rajone gyvenantį 73 m. vyrą pripažinti kaltu dėl žiauraus ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This