Jūsų dėka kova už laisvą žodį tęsis!

Nuomonės, Svarbu

Su nauja savaite prasideda ir nauja kova už Jūsų teisę žinoti.

Šiandien, pirmadienį, lyg ir turėtų paaiškėti, ar Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas pasinaudos jam įstatymų suteikta teise atnaujinti procesą „Atviros Klaipėdos” byloje prieš Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą.

ATNAUJINTA. Jau paskelbus šį tekstą portalas delfi.lt jau pranešė, kad teismo pirmininkas rašys teikimą dėl proceso atnaujinimo. 

Kad ir kaip toliau viskas klostysis, pažadu, jog Jūsų visų dėka eisime iki galo. Kolegoms iš visos Lietuvos susivienijus už Jūsų teisę žinoti, tolimesnis kelias pakartotinio nepalankaus sprendimo atveju yra labai aiškus – individualus skundas Konstituciniam Teismui ir kreipimasis į Europos Žmogaus Teisių Teismą. 

Kaip jau ir minėjau, visas ligšiolinis teisminis procesas „Atvirai Klaipėdai” atsiėjo apie 4 400 eurų. Šią sumą pinigų pralaimėjimo atvejui aš jau buvau atsidėjęs ir finansinę dienraščio ateitį planuodavau be jos. 

Iki šio pirmadienio ryto, per keturias dienas, skaitytojai iš viso „Atvirai Klaipėdai” pervedė 2 950 eurų. Visa ši suma bus skirta tolesnei teisinei kovai finansuoti. Jei paramos bus daugiau (būdai kaip mus paremti – https://www.atviraklaipeda.lt/parama/), ją skirsime kasdienei veiklai.

Ačiū visiems, kurie prisidedate prie to, kad mūsų valstybė būtų atvira savo žmonėms! 

8 Comments

  1. Ne į temą

    Perskaičiau teismo nutartį, pagal kurią „neviešajam” asmeniniui iš AK priteista 1210 EUR. Vadinasi, teisinėms paslaugoms pati AK sumokėjo 3190 EUR. Pagalvojau, kad ar nereikėtų panašiais atvejais pirmiau viešai kreiptis pagalbos į skaitytojus. Manau, kad ginant viešąjį interesą atsirastų ( gal net kolektyviai ) teisininkų, kurie padėtų pro bono principu. Kaip matau, karts nuo karto teisininkai pasinaudoja Jūsų tribūna.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      1210 eurų – tik pirma instancija. Priteista dar ir už išlaidas pirmoje instancijoje. Bet taip, sumoje mūsų teisinės išlaidos buvo didesnės.

  2. Sėkmės Atvirai Klaipėdai

    Kryževičius paaiškino, dideli teismo krūviai, todėl klaidų pasitaiko. Laikraščiu galima užmušti ne tik musę, bet ir tapatį teismą. Tai kaip dabar bus su ta teisėja, kurią prezidentas rekomendavo būti aukščiausio teismo teisėja? Kai žurnalistas dirba sąžiningai, jam neturėtų būti jokių kliūčių.

    Reply
  3. Irena

    Labai tikiuosi , kad viskas pavyks.Laikykitės

    Reply
  4. Sara

    Paremkit po truputį kas galit

    Reply
  5. Ačiū, Martynai

    Nuoširdus ačiū, Martynai, kad nenuleidai rankų. Ačiū ir Lietuvos žurnalistams, kad taip sukilo ir palaikė ,,Atviros Klaipėdos” nelygią kovą. Žmonės gerieji, nejaugi tik tiek teišgalime paremti laisvą žodį. Susivienykime, kas kiek gali. Mes tikrai tai mokame. Nebūkime abejingi. Turi išaušti ta diena, kai nebus toleruojama korupcija, nepotizmas, vagystės iš mūsų kišenių.

    Reply
    • Pensininkas.

      Jooo…, komunizmą irgi Chruščiovas žadėjo, sulaukėme, jooo…

    • Pagiežingam pensininkui

      Jūsų žiniai: istorija vystosi spirale, praėjo 30 metų. Todėl, matyt, grįžtame į Chruščiovo laikus, kai teisę į tiesą turi tik elitas. Arba „elitazzz”.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This