„Atvirai Klaipėdai” – ketveri. Tokio gimtadienio tikrai dar nebuvo (3)

Nuomonės, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-10-17

Šio sekmadienio, spalio 17-osios, popietę sukaks ketveri metai nuo tos akimirkos, kai išvakarėse į interneto platybes išėjusios „Atviros Klaipėdos” kolektyvas pakvietė klaipėdiečius į skverelį prie Herkaus Manto skulptūros gyvai susipažinti. Tą dieną ir laikome savo gimtadieniu.

2017-ųjų spalio 17-oji. Algirdo Kubaičio nuotr.

Atsigręžus atgal be menkiausios abejonės galiu pasakyti, kad nuėjome sunkų, bet gražų kelią. Už tai šia proga dar kartą noriu labai padėkoti visiems, kurių paramos dėka buvo ir vis dar yra „Atvira Klaipėda”. Noriu padėkoti ir kolegoms, su kuriais kasdien ją kuriame – Jūs esate svajonių komanda.

Liūdna, kad šiemet turime dar sunkesnę pandeminę situacija nei pernai ir dėl to vėl negaliu pakviesti visų kartu pakelti taurę už „Atvirą Klaipėdą” ir asmeniškai kiekvienam padėkoti. Tačiau šis gimtadienis tikrai yra toks, kokio niekada dar nebuvo, nes jam artėjant visų kolegų, neabejingos teisinės visuomenės dėka „Atvira Klaipėda” tapo kovos už visuomenės teisę žinoti vėliava. Iki tol kasdienio savo darbo tikslu laikėme klaipėdiečių teisę žinoti, bet likimas panoro įnešti šiek tiek korekcijų.

Noriu padėkoti ir 39 Seimo nariams, kurie padėjo savo parašus po spalio 14 d. užregistruotu Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projektu, išplečiančiu viešojo asmens apibrėžimą. Jei pritars ir dauguma parlamento narių, ateityje jau niekam nekils klausimų, ar viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančių, valstybės ar savivaldybių finansavimą gaunančių įmonių ir įstaigų savininkai bei dalininkai yra vieši asmenys.

O „Atviros Klaipėdos” bylos likimas aiškesnis taps lapkričio 10-ąją, kai Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija svarstys šio teismo pirmininko teikimą atnaujinti procesą.

Labai dėkoju ir visiems, kurie šį mėnesį, po to, kai paskelbiau nekrologą „Atvirai Klaipėdai”, ir toliau skyrėte jai paramą. Kaip jau minėjau, visi šie pinigai bus panaudoti tolesnei teisinei kovai už Jūsų teisę žinoti, o jei kas liks – už juos tikrai atidirbsime. Apie visas „Atviros Klaipėdos” spalio mėnesio pajamas ir išlaidas tradiciškai paskelbsiu lapkritį, o dabar – apie tai, kaip gyvenome rugsėjį.

Praėjusį mėnesį VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 1526 Eur pajamų, kurias sudaro
216 Eur fizinių asmenų parama, 1310 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus banerius ir nuorodas.

Per rugsėjį išleidome 6 572,98 Eur – biudžetas didesnis nei įprastai, nes tik kartą kas ketvirtį išsimoku autorinį atlyginimą už darbą su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamu projektu „Ką pasakoja archyvas”.

Detalus rugsėjo išlaidų sąrašas:

Žurnalistų ir rusų kalbos vertėjo paslaugos – 1978 Eur

Bankiniai mokesčiai – 10,6 Eur

Mobilusis ir interneto ryšys – 47,23 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 20,04 Eur

Duomenų saugyklų nuoma – 6,82 Eur

Kuras – 53,71 Eur

Gyventojų pajamų mokestis – 859,66 Eur

„Sodros” mokesčiai – 1005,34 Eur

Rugpjūčio mėnesio alga redaktoriui – 960,49 Eur

Buhalterijos paslaugos – 50 Eur

Atlyginimas už straipsnius projektams „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas II” ir „Ką pasakoja archyvas” – 1338,5 Eur

Darbo vietos nuoma – 84,7 Eur

Transporto kompetencijos agentūros paslaugos – 20 Eur

Serverio nuoma – 137,89 Eur.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “„Atvirai Klaipėdai” – ketveri. Tokio gimtadienio tikrai dar nebuvo”: 3

  1. Smilgelė parašė:

    Labai gaila, kai spauda taip priklausoma, mes negalime ja pasirūpinti. Prenumeruokime žinias.

  2. Simona parašė:

    Viskas tik į gerą. Su…..

  3. D.Ž. parašė:

    Su Gimtadieniu! Foto nuotrauka 2017 m. – puiki. Visas pulkas klaipėdiečių , atėjusių tada į Atviraklaipėda.lt „atidarymą”, garantuoju, kad jumis nenusivylė. Ką žadėjo Martynas Vainorius -taip ir darbuojasi… Ir su kaupu. Visa AK komanda tiesia žurnalistinį sunkų LAISVĖS kelią net teismuose…Pirmyn . Į pergales. Mes su JUMIS!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

Kultūros finansavimas: ačiū, mere, apsieisime

Naująją kultūros finansavimo tvarką su savo bendražygiais sugalvojęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus birželį savo potvarkiu pagaliau išdalino šiemetinę paramą pasiūlytiems ...
2024-07-04
Skaityti daugiau

Be kategorijos

„Atviros Klaipėdos“ balandis - su ištikimo tarno netektimi

Balandį, apie kurį ši tradicinė ataskaita, teko turėti neplanuotų išlaidų, nes tarnybą baigė nuo pat pirmų „Atviros Klaipėdos“ dienų naudotas ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This