Pradėjo statyti „Norfą XXL“

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje, Gedminų gatvėje, jau kurį laiką vyksta intensyvūs statybos darbai – čia iškils prekybos centras „Norfa XXL“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2019-ųjų rudenį apie planus prie Gedminų gatvės ir Statybininkų prospekto sankryžos statyti prekybos centrą su maisto prekių parduotuve skelbė latviško kapitalo UAB VPH. Tačiau pernai rudenį buvo paviešinti projektiniai pasiūlymai, kuriuose jau buvo nurodoma, jog statytoja yra UAB „Rivona“, kuri priklauso „Norfos“ įmonių grupei. Projektinių pasiūlymų vaizdinėje dalyje jau buvo aiškiai matyti, jog numatoma statyti prekybos centrą „Norfa XXL“.

„Rivona“ sklypą, kuriame iki tol buvo automobilių stovėjimo aikštelė, į bendrovės „Klasera” įsigijo pernai sausį.

Pagal projektinius pasiūlymus bus statomas daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto pastatas, įrengta 139 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Sklypas perimetru, išskyrus įvažiavimus ir išvažiavimus, bus apželdinamas veja. Už sklypo ribos žaliojoje zonoje numatoma pasodinti 110 jau ūgtelėjusių medelių, taip suformuojant nedidelį parką.

Projektuotojų vizualizacija

„Norfos” atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, jog dar nėra galimybės pasakyti, kada bus įkurtuvės. Investicijų dydis, anot jo, paaiškės tik užbaigus statybas.

Visai netoli, Statybininkų prospekte, naujo prekybos cento statybas planuoja ir „Lidl”.

10 Comments

  1. Anonimas

    reikalinga automobiliu aikstele,

    Reply
  2. manau

    Kai mėsttelėnai mero paprašo plėsti automobilių statymo vėtų tai išgirstam, kad nėra galimybių, o mažinti tai galimybių yra … šaunuolis tas mūsų muzikalusis meras

    Reply
  3. As

    O kada prades Palangoje?laukiam nesulaukiam.

    Reply
    • Adelė

      Laukiam

  4. Puciu

    Vakseriam nebent.Normalaus neileis vistiek.

    Reply
    • ezys

      „normalùs [lot. normalis — tiesus], įprastas, paprastas, atitinkantis nusistojusius arba nustatytus reikalavimus, normas;
      neperžengiantis leistinų ribų, artimas vidurkiui;
      taisyklingas, sveikas.” Taip, kad nebijokite, normalius tikrai ileis 😉

  5. Idomu

    Vien tik prekybos centrai,negi tautieciai dar neatsivalge per 30 metu nepriklausomybes.Nes rusmeciu buvo badas,nebuvo tiek prekybos centru,nors zmoniu gyveno beveik perpus daugiau.

    Reply
    • ezys

      Siais laikais zmones neapsiriboja duona ir kefyru „sietkuteje”, o prekybos centru, kaip ir viso kito laisvos rinkos ekonomikoje statoma tiek, kiek zmonems reikia, kitaip jie tiesiog neissilaikytu.

  6. Virgis

    Kad tik nepamirštų šlagbaumo automobilių stovėjimo aikštelėje įrengti

    Reply
    • Nebijok

      Nepamirš. Prie neseniai pastatyto Hiper Rimi Vingio gatvėje įrengė, ir ką, aplinkui kiemai pilni automobilių prigrūsti, o aikštelė beveik tuščia, nes mažai kas gali sau leisti už valandą mokėti po 2 €. Kelios nemokamos valandos esmės nekeičia, privažiuoti iki PC durų nebūtina, apsipirkti ar pasimankštinti sporto salėje gali ir pėsčiomis ateiti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejuje sveiksta paskutinė praėjusių metų ruoniukė

„Lidl“ pirkėjų, prisidedančių prie iniciatyvos „Duok ruoniukui penkis“, dėka 52 išgelbėti ruoniukai jau leidžia savo dienas jūroje. Nors dažniausiai sužeisti ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This