Klaipėdos centre – naujas administracinės paskirties ir butų pastatas

Svarbu, Verslas

Bendrovė „Pramogų bankas” uostamiesčio centre, S. Šimkaus gatvėje, prie jau valdomo pastato (buvusio „Prūsijos” restorano) planuoja pastatyti dviejų aukštų su antresole pastatą, kuriame bus įrengtos ir komercinės patalpos, ir butai.

„Studija 33″ vizualizacija

Paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė „Studija 33″ (projekto vadovas Marius Šeškauskas), rašoma, jog 948 kv. m ploto pastate numatoma įrengti aštuonias atskiras administracines patalpas ir penkis butus. Į patalpas bus galima patekti per dvi laiptines, kurios bus įrengtos iš kiemo pusės.

„Pastatas projektuojamas formuojant perimetrinį užstatymą pagal šiaurinę, rytinę, pietinę sklypo ribą. Pastatas atitraukiamas nuo esamo pastato – nekilnojamosios kultūros vertybės. Pastatas šlaitiniu stogu, lakoniško tūrio, tradicinės formos. Fasadams naudojamos tiek tradicinės apdailos medžiagos – tinkas bei čerpelės, imituojančios tradicines skalūno čerpes. Taip pat cokolinei pastato daliai apdailai naudojamos fibrocementinės ar panašios plokštės. Langų skaidymas projektuojamas šiuolaikiškas, tik įvedami fasaduose langinių elementai. Taip derinamas šiuolaikiškas sprendimas su tradicinės architektūros elementais. Fasadų spalvinis sprendimas – pilkos čerpelės (analogas CEDRAL pluoštinio cemento plokštelės), šviesus smėlio spalvos tinkas , medžio spalvos langų rėmai”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Studija 33″ vizualizacija

Pagal reglamentą tokiam kiekiui patalpų reikėtų 13 automobilių stovėjimo vietų, tačiau pritaikius koeficientą 0,75 sklype yra numatyta 12 vietų automobiliams formuojant cokolinį aukštą po pastatu. Prie esamo pastato jau yra trys parkavimo vietos.

Statybų metu bus nukirsti šeši šiuo metu sklype augantys medžiai. Teigiama, kad tai bus kompensuota „teisės aktų numatyta tvarka”.

Dviejų aukštų priestato statybos šiame sklype buvo numatytos dar 1999 m. liepą miesto Tarybos patvirtintame teritorijos tarp Puodžių, S. Daukanto, S. Šimkaus gatvės, M. Mažvydo al., Herkaus Manto ir Naujojo Sodo gatvių detaliajame plane.

„Studija 33″ vizualizacija

„Pramogų banką” valdančios bendrovės „Nesė Group” vykdančioji direktorė Inga Česnakienė teigė, jog statybų leidimą tikimasi gauti iki  kitų metų vasaros, o darbus pradėti ir baigti kuo greičiau. 

Investicijų sumą, pasak pašnekovės, kol kas sunku prognozuoti, nes statybų rinkoje kainos vis dar auga, tad ji bus aiški tik jau turinti statybų leidimą. Projektą finansuoto ketinama ir nuosavomis įmonės lėšomis, ir skolinantis, ir galbūt sutelktinio finansavimo būdu. 

„Studija 33″ vizualizacija

„Tarp mačiusiųjų projektą jau yra panorusių prisidėti prie jo sutelktinio finansavimo būdu”, – sakė verslininkė. 

Ji patvirtino, kad bendrovė pernai rudenį pardavė ties Teatro aikštės ir Turgaus gatvių sankryža stovintį pastatą, kuriame veikia lošimo namai „Pramogų bankas” ir maitinimosi įtaigos, bet šie įmonės verslai ir toliau čia veikia – su naujais savininkais pasirašyta patalpų nuomos sutartis. Dalis iš šio pastato pardavimo sandorio metu gautų lėšų, anot I. Česnakienės, bus nukreipta į minėtąsias statybas. 

Registrų centro duomenimis, naujaisiais „Pramogų banko” pastato savininkais yra UAB „Antante”. Ji valdo ir šalia Teatro aikštės, Sukilėlių gatvėje esantį buvusį prancūzų prefektūros pastatą (Lietuvai atgavus nepriklausomybę, šiame pastate buvo įsikūręs bankas „Hermis“), kuriame planuojama įrengti viešbutį. Bendrovė šiemet įsigijo ir Sportininkų g. 13 esantį pastatą (buvusį Tęstinių studijų institutą), jo kiemo statinius bei aikštelę. Šiuo metu čia vykdomi remonto darbai. 

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki lapkričio 19 d. Skerdėjų g. 3, Klaipėda, darbo dienomis nuo 9 iki 17 val., tel. (8 687) 70167 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt/pp. 

„Studija 33″ vizualizacija

Pasiūlymus galima teikti iki lapkričio 19 d. raštu Skerdėjų g. 3, Klaipėda, arba el. p. studija33@s33.lt

Viešas susirinkimas vyks lapkričio 22 d. 16 val. nuotoliniu būdu. Meeting ID: 323 697 5148 Passcode: 9Gu4QK

6 Comments

  1. Anonimas

    Neįsivaizduoju kvailių, kurie pirks butus tokiame plote lyg šulinyje tarp didesnių statinių pastatytame name. Gyvens lyg kurmiai be šviesos, langai remsis į kitų namų langus, su parkingu bus katastrofa.

    Reply
  2. Jozas

    Kur tik šeškas,ten kvapelis ….

    Reply
  3. Keistai

    rašoma, kad projektuojami pastatai S.Šimkaus gatvėje, o straipsnio pirmoje vizualizacijoje autoriai pateikia lentelę su Vytauto gatve. Tai taip ir su ta mūsų „nauja architektūra”- klausimų daugiau nei atsakymų, bet kai visa esmė tik procedūrose ir Užsakovui bet kas tinka…keista , kad dar kažkas ryžtasi į tokius „sutelktinius finansavimus” veltis.

    Reply
  4. AAAA

    Čia šitas Šeškauskas statybininkas, kuris griauna Klaipėdos senamiestį

    Reply
    • AAAA' ui

      O nebijot, kad padavęs jus į teismą, tektų gerokai pakratyti kišenę už šmeižtą? Advokatai šiuo metu brangūs, o ir šmeižtas įvertintas gali būti nepigiai, indentifikuoti jus daugiau nei paprasta. Siūlau rašinėti atsakingiau.

    • to IP: 78.56.19.8

      o nežinot, kad grasinimas susidoroti, persekiojimas ir žodžio laisvės ribojimas yra ne ką lengvesnis nusižengimas?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nenaudotos siurblinės vietoje statys daugiabučius

Bendrovė „Bilukas“, Klaipėdoje jau statanti gyvenamųjų namų kvartalą „Holivudas“ buvusios kino studijos vietoje, analogiškas statybas suplanavo ir netoliese, Kretingos gatvėje ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This