COVID-19 paros skaičiai: šalyje – 851 naujas atvejis, Klaipėdoje – 90

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtintas tik 851 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Iš ištirtų 6985 mėginių 12 proc. buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, pirminiais duomenimis, diagnozuota 90 žmonių, šeštadienį tokių buvo 139.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumenko 21,8 proc., Klaipėdoje – 15,2 proc.

Uostamiestyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – šįkart nuo 1321 iki 1284 atvejo, o šalyje – nuo 1016,5 atvejo iki 996. Klaipėda pagal šį rodiklį išlieka 8 vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių. Geriausia padėtis ir toliau yra Neringoje (384,5).

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldytas 101 pacientas (iš viso ligoninėse dabar yra 1558 tokie ligoniai). Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose (RITS) gydomi 136 pacientai (pagal Sveikatos apsaugos ministerijos planą šiam skaičiui pasiekus 240, šalyje būtų skelbiamas karantinas).

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąraše atsidūrė 23 žmonės, iš kurių pasiskiepiję buvo 4: du priklausė 60-69 metų, vienas – 80-89 metų ir vienas – 100-109 metų amžiaus grupėms. Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6547.

Klaipėdoje sekmadienį nuo COVID-19 mirė dar du žmonės – mieste jau yra 294 viruso aukos.

Sekmadienį šalyje šia infekcija sirgo 22 205 žmonės, pasveikę buvo 419 053, tarp kurių – 29 469 klaipėdiečiai: per parą pasveiko 37 uostamiesčio gyventojai. Šiuo metu Klaipėdoje serga 1561 žmogus.

Tradiciškai sekmadienį paskiepijama nedaug žmonių: iš viso šalyje visom dozėm buvo paskiepyti 1225 žmonės, Klaipėdoje – vos 28.

Pasitikrinti COVID pažymėjimus – mobilioji programėlė

Nuo šiol patikrinti ES skaitmeninius COVID pažymėjimus ir galimybių pasus tapo dar paprasčiau – Registrų centro kartu su išorės partneriais sukurta mobilioji programėlė nuo šiol gali patikrinti abiejų dokumentų validumą. Paslaugų teikėjai ir visi šią programėlę besinaudojantys asmenys galės nuskanuoti ir ES skaitmeniniame COVID pažymėjime, ir galimybių pase esančius QR kodus ir įsitikinti, kad pateikti dokumentai apie skiepus, persirgimą ar testavimą yra tikri ir nesuklastoti.

Lietuviškoji mobiliosios programėlės versija ES skaitmeninius COVID pažymėjimus pagal nutylėjimą tikrina pagal Lietuvoje nustatytas taisykles. Norint patikrinti, ar ES skaitmeninis COVID pažymėjimas galioja kitoje ES valstybėje, programėlėje iš pateikto sąrašo tereikia pasirinkti norimą šalį.

Tikrinant Lietuvoje išduotą galimybių pasą iš šalių sąrašo reikia pasirinkti Lietuvą ir tuomet programėlė patikrins pateikto dokumento atitikimą šalyje galiojančioms taisyklėms.

Mobiliąją programėlę „Tikrinti COVID pažymėjimą” galima atsisiųsti iš „Google Play” ir „App Store” internetinių parduotuvių. Programėlę Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu sukūrė Registrų centras kartu su išorės partneriais technologijų bendrove „CGI Lithuania”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This