Klaipėda jau oficialiai prašo uosto akcijų

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė liberalo Saulius Budino pasiūlytam kreipimosi į Vyriausybę projektui, kuriuo prašoma pakeisti teisės aktus ir suteikti uostamiesčio savivaldai 30 proc. į akcinę bendrovę pavirsiančios Klaipėdos uosto direkcijos akcijų.

„Turim istorinį šansą tapti uosto akcininkais”, – Tarybos posėdžio metu teigė S. Budinas.

Jis tvirtino, kad aplinkos ministras Simonas Gentvilas pažadėjo pagalbą teikiant šią iniciatyvą Vyriausybei bei telkiant parlamentarus Seime, susisiekimo ministro pozicija esą irgi palanki.

Buvęs Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus agitavo palaikyti šį siūlymą.

„Šis klausimas, bent jau kiek aš pamenu, apie 14 metų diskutuojama. <…> Yra galimybė gauti papildomų lėšų miesto biudžetui. Labai svarbu, kad tos lėšos būtų labai aiškiai sukonfigūruotos teikiant sprendimus ir siūlymus parlamentui, jog tai bus lėšos, išleistos ne šventėms arba pasilinksminimams, o bus išleistos gerinti ekologiją mieste, miesto infrastruktūrą ir panašiai. <…> Tai yra galimybė savivaldai nors kažkiek suprasti, kaip veikia uosto struktūra ir, aišku, įtakoti sprendimus, kurie yra naudingi uostamiesčiui”, – sakė A. Vaitkus.

Judita Simonavičiūtė tikino, kad svarbu yra ne tik pinigai, bet ir stebėsena, galimybė prisiliesti prie valdymo ir ateityje dėl to galbūt kiltų mažiau konfliktų.

Meras Vytautas Grubliauskas teigė nesąs šimtu procentu įsitikinęs, kad Susisiekimo ministerijoje visi žavisi tokia idėja ir esą laukia dar daug diskusijų.

„Tai graži, logiška ir racionali indikacija, kuri neleis Vyriausybei išvengti diskusijų. <…> Neišreiškiant pozicijos tikriausiai niekas ant lėkštutės neatneš, kad ir kokie būtų geri santykiai”, – teigė meras.

Už tokį kreipimąsi į Vyriausybę pasisakė visi 30 posėdyje dalyvavusių miesto Tarybos narių.

2 Comments

  1. Liudvika

    Nieko naujo, jau buvau rašiusi, kad Ventspilyje taip yra ir pas mus galėtų taip teisės aktus koreguoti, bet pradeda bruzdėti tuomet kaui politikai siūlo.

    Reply
  2. Keista

    nes iš straipsnio teksto galima suprasti, kad tik meras nesižavi tokia iniciatyva. Kita vertus, gal ir suprantama, daug geriau kai tik Jazz festivalis pašeriamas uosto parama ir su niekuo nieko nereikia tartis. Tik aišku, kad jei už gautus dividentus lipdysime uostui estakadas ir tiesime geležinkelius ar prauliavosime per šventes tai tiek ir tos naudos miestui. Pinigai tvirkina politikus. Ir ne tik. Uosto plėtrai, plėtros sprendimams miestui reikalingas min. 51% uosto akcijų paketo valdymas, o realybėje 30 % paketo gali pavirsti tik į to imitaciją. Ką čia ir kieno inicijuotas kuria Budinas neaišku, bet dar didelis klausimas, ar 30 geriau nei nieko. Keista dar ir tai, kad Valstybei, jos biudžetui (vyriausybei) turėtų būti geriau kai geriau miestui ir mažiau jai pačiai Vilniuje galvos skausmo. Juolab, kad ir nelabai susigaudo apie tą uostą, ir Klaipėdą. Faktas tik, kad miestui blogiau nei dabar nebus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This