Prašo pagalbos dėl su Kinija susijusio verslo likimo

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai antradienį kreipėsi į užsienio reikalų bei ekonomikos ir inovacijų ministrus dėl vienos Vakarų Lietuvoje veikiančios bendrovės produkcijos į Kiniją eksporto.

Ši ilgametė rūmų narė, užsienio kapitalo įmonė, veikianti Lietuvoje daugiau kaip 20 metų, eksportuoja lietuviškos kilmės produkciją daugiau kaip į 70 pasaulio šalių. Įmonė pirmadienį rūmus informavo apie tai, kad pastarąsias tris savaites susiduria su nenumatytais trukdžiais savo verslui eksportuojant produkciją į Kiniją. Teigiama, kad bendrovė sulaukė aiškių signalų, jog lietuviškos kilmės produkcijai, atgabenamai jūriniais konteineriais, bus taikomos papildomos patikros ir mokesčiai. Šiuo metu išsiųsti ir kelyje yra 400 jūrinių konteinerių su Lietuvos įmonės gaminiais. Taip pat yra iškilusi didelė rizika, kad kroviniai neribotam laikui bus užlaikyti Kinijos uoste arba tiesiog neįleisti.

Kinijos rinkoje Vakarų Lietuvos įmonė dirba daugiau kaip 30 metų, ir ji išlieka svarbia eksporto rinka. Teigiama, kad bendrovė patirs milžiniškus nuostolius trumpalaikėje perspektyvoje, o ilgalaikėje jai tektų nelengvomis konkurencinėmis sąlygomis išsikovotą rinkos dalį atiduoti konkurentams iš kitų šalių, nors milijoninės investicijos Lietuvoje (fabrikai, technologijos, inovacijos, infrastruktūra, darbo vietos) buvo kryptingai orientuojamos į augančią paklausą Azijoje, ypač didžiausioje Kinijos rinkoje ne vienerius metus.

„Siekdami padėti, rūmai kreipėsi į užsienio reikalų bei ekonomikos ir inovacijų ministrus, prašydami spręsti susidariusią situaciją dėl lietuviškos kilmės prekių eksporto, nes ji nuo verslo nepriklauso ir su pamatuojama verslo rizika nėra susijusi”, – rašoma Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų leidinyje „Rūmų žinios”.

1 Comment

  1. Pensininkas.

    Ne ten kreipiatės, reikia kreiptis į JAV ambasadą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This