„Grigeo Klaipėda” nori įteisinti senąjį nuotekų tinklą (atnaujinta)

Regionas, Svarbu

Su plačiai šalyje ne iš geriausios pusės pagarsėjusia bendrove „Grigeo Klaipėda“ susijusios dvi bylos – ir baudžiamoji, ir civilinė – kol kas teismuose nepajuda iš vietos.

Baudžiamoji byla, kurioje dėl gamtai padarytos žalos bei kitų nusikaltimų turėtų būti teisiami 14 fizinių ir vienas juridinis asmuo tirti baigta dar vasaros pabaigoje, tačiau, pasak prokurorės Ginos Skersinskytės, iki šiol teismo nepasiekė, nes kaltinamieji vis dar teikia įvairius prašymus. Prokurorė viliasi, jog byla, kurioje aplinkosaugininkai bendrovei yra pateikę daugiau nei 48 mln. eurų ieškinį už gamtai padarytą žalą, teismą visgi šiais metais pasieks.

Tuo metu trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose turėjo būti pradėta nagrinėti civilinė byla pagal bendrovių „Grigeo Klaipėda“ ir „Klaipėdos vanduo“ ieškinį Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTSPI). Pastaroji minėtoms bendrovėms buvo nurodžiusi pašalinti senąjį nuotekų tinklą. Nesutikdamos su šiuo reikalavimu, abi bendrovės kreipėsi į teismą.

Tačiau ir šios bylos nagrinėjimas trečiadienį teisme užtruko vos kelias minutes.

Paaiškėjo, jog „Grigeo Klaipėda” yra teismui pateikusi prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, mat norėtų įteisinti dar 1989-1991 m. pagal tuo metu galiojusius reikalavimus suformuotą nuotekų tinklą, o kol bus aiškinamasi tokio veiksmo galimybė, prašo bylos nagrinėjimą atidėti.

Kadangi tam neprieštaravo nei „Klaipėdos vandens”, nei VTSPI atstovės, galiausiai nuspręsta visgi teismo prašyti bylos nagrinėjimą ne atidėti, o stabdyti, kol išsispręs su minėto tinklo įteisinimo galimybe susijusios aplinkybės.

Be to, VTSPI atstovė Jurgita Kurtinaitienė pasiūlė bendrovėms atsiimti ieškinį ir patarė „dėti visas pastangas”, siekiant įteisinti senąjį nuotekų vamzdį.

Tačiau su tuo nesutiko „Grigeo Klaipėda” advokatas, nes, jo teigimu, kol kas neaišku, ar toks įteisinimas realiai bus galimas.

„Bylos stabdymas šioje situacijoje būtų racionaliausias sprendimas, kuris nepakenktų jokiam interesui”, – sakė bendrovei atstovaujantis teisininkas.

Išklausęs trumpus šalių pasisakymus, teisėjas Mantas Ūsas pranešė savo sprendimą, ar civilinė byla bus stabdoma, rašytine tvarka paskelbsiantis gruodžio 17 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teisme – Rimanto Cibausko šou

Apie 19 metų nelegaliai pastatyta tvora valstybinį žemės sklypą užtvėręs Klaipėdos verslininkas Rimantas Cibauskas, įpareigotas pats pasirodyti teisme, čia surengė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Neskundžiamas verdiktas: aplinkosaugininkai tinkamai įvertino „Grigeo Klaipėda“ marioms padarytą žalą

Ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA) tinkamai įvertino AB „Grigeo Klaipėda“ nelegaliai leistomis nuotekomis ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This