Fermentuotus produktus gaminančių įmonių konfliktas baigėsi taikos sutartimi

Verslas

Fermentuotus avižų ir kitų kultūrų gėrimus gaminančios įmonės „Probioduktai“ susikirtimas su panašia veikla užsiimančia uostamiestyje veikiančia mažąją bendriją „Mėmelio prekyba“ baigėsi teisminiu procesu.

Anot pranešimo spaudai, „Probioduktų“ vadovai iš savo bei gaminio paskyros „ZOE produktai“ socialiniame tinkle „Facebook“ apkaltino „Mėmelio prekybą“ gamybos technologijos vagyste ir produktų plagiatu. Jie teigė, kad tai buvo padaryta su Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) darbuotojų pagalba.

„Mėmelio prekybos“ direktorei Rūtai Gudaitytei kreipusis į advokatą, pastarasis parengė perspėjimą dėl galimų teisinių pasekmių, bet veiksmai nesiliovė ir buvo kreiptasi į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

„Mėmelio prekybos“ direktorė Rūta Gudaitytė

„Sunku paaiškinti, kas lėmė tokį aršų, nors niekuo nepagrįstą, puolimą. Matyt, jie išties patikėjo, kad yra šio produkto išradėjai ir visos teisės priklauso tik jiems. Nepaisant to, kad tokie gėrimai yra žinomi jau šimtus metų ir nėra niekaip patentuoti. Situaciją būtų galima palyginti su cepelinais: tai tas pats, jei vienas restoranas užsipultų kitą, kaltindamas cepelinų plagijavimu“, – pranešime spaudai cituojama R. Gudaitytė.

Prasidėjus teismo procesui į jį kaip tretieji asmenys buvo įtrauktos ir ŽŪM bei VMVT.

„Vykstant procesui atsakovas bandė įrodyti, kad, nurodžius tam tikriems ŽŪM darbuotojams, slapta buvo nukopijuota informacija nuo technologinių kortelių, saugomų VMVT, ir perduota ieškovei – MB „Mėmelio prekyba“. Tačiau paaiškėjo netikėtas dalykas – pasirodo bendrovė „Probioduktai“ VMVT net nebuvo pateikusi savo produkto gamybos technologinių kortelių. Todėl ir jų kaltinimai savaime neteko prasmės“, – cituojamas Mėmelio prekybos“ advokatas Gediminas Žlioba.

Anot pranešimo, galiausiai „Probioduktai“ inicijavo taikos sutarties pasirašymą ir sutiko sumokėti 700 Eur neturtinei žalai bei 2296 Eur ieškovės patirtoms bylinėjimosi išlaidoms atlyginti.

2 Comments

  1. Anonimas

    Sveikinu Rūta Gudaitytė. Melas išaiškėjo. Visi drasus internete rašydami beleka,jaučiasi nebaudžiami. Kaltino,šmeiže,žemino,o paaiškejo,kad patys tokie. Lai gyvuoja Mėmėlis.

    Reply
  2. Anonimas

    Kai tave metus laiko mėto purvais, o tu negali pasiteisinti…
    Sunku, net įsivaizduoti kaip jautėsi įmonės vadovė…
    Sėkmės Mėmelio fermentuotas. Pagarba Jums!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Nustatytos žvejybos Baltijos jūroje 2024 m. galimybės

Liuksemburge vykusioje Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje priimtas politinis susitarimas, kuriuo nustatomos žvejybos galimybės Baltijos jūroje 2024 ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This