Muzikiniame teatre – ypatinga diena

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Ant naujojo rekonstruojamo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato priestato statybininkai iškėlė vainiką – prasidės jo stogo dengimo darbai.

Ta proga teatro vadovybė antradienį žurnalistams surengė ekskursiją po statybvietę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kai stogas užsidengia galima aktyviai pradėti visus vidaus darbus. Aš tai manau, kad kokie du trečdaliai jau baigta ir koks trečdalis liko”, – sakė teatro vadovė Laima Vilimienė.

Ji teigė, kad pabaigtuvių data priklauso nuo daugelio išorinių aplinkybių, bet kolektyvas labai tikisi, kad į naująjį pastatą įžengs 2023-iųjų pabaigoje.

Realūs rekonstrukcijos darbai prasidėjo 2018 m. rugpjūčio pabaigoje. Rangos darbų sutarties trukmė yra 7 metai, tačiau L. Vilimienė tada buvo išreiškusi viltį, kad jos baigsis per trejus metus.

Teatro Strateginio ir investicijų valdymo skyriaus vedėjas Naglis Stancikas priminė, kad prieš metus gruodį buvo „lygi situacija” – uždengta vadinamoji nulinė perdanga, rūsio lubos.

„Tiek kiek buvo numatyta, tiek ir patvirtina”, – apie teatro rekonstrukcijai kitų metų biudžete esančią eilutę sakė N. Stancikas.

Pasak jo, 2022 m. biudžeto projekte buvo įrašyta apie 4,5 mln. eurų.

Anot N. Stanciko, ginčas su Centrinė projektų valdymo agentūra, kuri daugiau nei 800 tūkst. eurų rekonstrukcijos išlaidų buvo pripažinusi netinkamomis finansuoti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, jau yra išspręstas.

„Nėra jau jokio ginčo. Mes atsižvelgėme į situaciją, pasirašėme su rangovus susitarimą, eliminavome ginčą jo nebėra. Byla nutraukta, viskas išspręsta”, – sakė pašnekovas.

Pasirašant rangos sutartį su bendrovėmis „Infes“ ir „Hidrostatyba“ jos vertė siekė 17,796 mln. Eur. Po įvairių jos papildymų paskutinės paviešintos sutarties suma dabar siekia 21, 936 mln. eurų.

INFORMACIJA

Didžioji žiūrovų teatro salė bus su išgaubimais visomis kryptimis, specialiais laiptais, turinti kelis šimtus skylių iš apačios ateinančiam tyliam vėdinimui įvesti.

Būsimojo teatro didžiojoje salėje tilps iki 700, mažojoje – iki 200 žiūrovų. Didžioji scena bus 13 m pločio ir 12 m gylio. Orkestro ložė bus kilnojama, salėje bus įrengtos akustinius reikalavimus atitinkančios kėdės. Numatytos vietos, kuriose renginius galės stebėti žmonės su negalia – jose tilps 14 vežimėlių.

Naujoji priestato fasadui reikalingos plokštės gaminamos užsienyje pagal specialų užsakymą.

2 Comments

  1. Labai laukiame

    Labai laukiame naujojo teatro. Tikim4s, kad viskas vyks sklandžiai ir kaip žadama 2023 metais teatras atvers duris.

    Reply
  2. DM Eimantui

    Nice !!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This