Kaltas tas gudrus melagis ir apgavikas iš Klaipėdos

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2022-01-08

Komentarų: 76

O tas jaunasis kolega Audrius Petrošius, pasirodo, yra labai gudrus ir įtakingas: sugebėjo taip apkvailinti 102 iš 141 kolegų Seime, kad net psichiatrui Aurelijui nepavyko jų atkvailinti. O ir prezidentas pasirašė.

Tokiais momentais norisi paklausti, negi rimtai gerb. A. Verygai atrodo, kad 102 kolegos yra tokie patiklūs ir be nuomonės? O gal visgi tos dvi didelės medicinos įstaigų mašinos su LSMU priešakyje Kaune ir su VU – Vilniuje skatina visus susimąstyti dėl konkurencijos poreikio?

Lietuvą sudaro ir daugiau regionų bei miestų, su savo poreikiais ir lūkesčiais. Skirtingai, nei kai kuriems atrodo žvelgiant iš aukšto.

O gal per mažai buvo pasistengta šių įstaigų ir jų atstovų – Artūro Žukausko, kovojant dėl VU, ir A. Verygos, kovojant dėl LSMU interesų? VU ir LSMU atstovų posėdžiuose argumentai buvo labai silpni, todėl akcentavau, kad norisi tikėti, jog jų studijos ir mokslas yra aukštesniame lygmenyje, nei gebėjimas ginti savo pozicijas argumentais.

O gal visgi koją pakišo arogancija ir pasirinkta poveikio darymo metodika?

Bet ne. Veikiausiai A. Veryga teisus. Kaltas tas gudrus melagis ir apgavikas iš Klaipėdos. Labai rimta.

Tai va tokia buvo kasdienybė kovojant dėl galimybės Klaipėdai turėti savo Universiteto ligoninę.

Dabar žaidimas tęsiasi, bet jau Klaipėdoje. Žaidėjai kiti. Jų daugiau. Prisijungė ir Kaunas su Vilniumi.

Pasirodo, kai rezultatas yra nenaudingas LSMU, nebereikia Klaipėdoje nei Universiteto ligoninės, nors keletą metų atgal garsus psichiatras dar kalbėjo, kad reikia. Bet maža detalė. Matyt, tik jeigu šios klinikos būtų buvę sudarytos LSMU, ne Klaipėdos universiteto partnerystėje.

Pasirodo, dabar jau galima susikibti rankomis ir su ne visai mėgstamais vyr. gydytojais Klaipėdoje. Nes tikslas juk bendras, tai ko nepadarysi vardan jo.

Pasirodo, panašiai vyr. gydytojų interesams atstovauti pasišovė ir būsimi kandidatai į Klaipėdos merus Arvydas Vaitkus, kartu su Ligita Girskiene. Tai dabar, kai jau matome, kad tiek šių dviejų asmenų, tiek A. Verygos, tiek Klaipėdos ligoninių vyr. gydytojų argumentai iš esmės yra vienodi, sprendžiant iš postų ir publikacijų, jų dermės laike, interesų dėlionė kaip ir susidėlioja.

Palinkėsiu visiems nusiimti tas „merų žaidimo” karūnas ir atsisukti į žmones. Žmones, kurie naudojasi gydymo paslaugomis ir žmones, kurie dirba šiose gydymo įstaigose. Ne butaforiškai, skambiomis frazėmis, o nuoširdžiai.

Nebent vis dar tikite, kad 40 metų vadovauti vienai įstaigai valstybiniame sektoriuje yra vertybė, kurią reikia ginti visomis įmanomomis priemonėmis. Tuomet jau nėra apie ką kalbėti.

76 Comments

  1. Kazys

    Kiek daug klaidinančios informacijos apie ligoninių sujungimą Klaipėdos mieste. Sveikatos apsaugos sistemą lyginti su gamybos įmonėmis, prekybcentriais, kuriuos formuoja privatus verslas, niekaip negalima. privatus verslas, gali kurtis kiek nori ir kur nori, to jų asmeniniai pinigai. Lietuvos sveikatos apsaugos sistema išlaikoma iš visų mokesčių mokėtojų pinigų, todėl lėšos sveikatos apsaugai tūri būti naudojamos racionaliai, kad esamas finansavimas duotu kuo geresnį medicinai efektą. Šiuo metu Klaipėdoje esančios 3 suaugusių ligoninės tas pačias medicinos paslaugas teikia visose ligoninėse, paslaugos dvigubinamos, trigubinamos. ( akių ligos, LOR ligos, pilvo chirurgija, neurochirurgija, neurologija, gastroenterologija, kardiologija, reumatologija, angiochirurgija ir kt.) Kadangi pacientų Klaipėdoje bei Klaipėdos regione nėra jau tiek daug, todėl šių paslaugų skyreliai maži, po 15-20 lovų. Kad skyrius gerai funkcionuotu, paslaugos būtu aukštos kokybės, profesionalios, reikalinga ir brangi medicinos iranga, kuria aprūpinti visi skyreliai. Bet dėl pacientų nepakankamumo, ši iranga funkcionuoja nepilnu krūviu, gydytojai taip pat dirba nepilnu krūviu. Taigi, brangios medicinos irangos pripirkta, kuri dirba mažu krūviu, gydytojai dirba atsipūte. Gydytojai neturėdami pilno krūvio- praranda kvalifikaciją. Esant Klaipėdos Klinikoms, bus suformuoti minėtų ir kitų specialybių centrai, kur koncentruojama visa brangi medicinos iranga, koncentruojamas medicinos personalas. Todėl medicinai skirtos lėšos bus naudojamos racionaliai, tikslingai. Todėl klinikinis personalas nenukentės nei trupučio, reikalingi visi, pacientai gerai žinos kur kreiptis susirgus viena ar kita liga, nereikės klaidžioti po Klaipėdą ieškant kokia ligoninė priims. Tokiu principu dirba Kauno klinikos, Vilniaus Santaros klinikos. Koncentruoja ligonius į centrus ir Šiaulių bei Panevežio ligoninės, nes tik tokiuose centruose gydytojas tobulėja, kyla medicinos paslaugų lygis.
    Šiuo metu to Klaipėdai labai reikia.

    Reply
    • Anonimas

      Ypatingai teisingas komentaras!

  2. Antanas

    Čia kažkas ne taip, kas per parlamentas, jei vienas gali visus apkvailinti…Petrošius juk ne Kašpirovskis. Priežasčių ieškokite kitur, gal pačiame parlamente?

    Reply
  3. Anonimas

    Pensininkui geriausia buti pensijoje. Ir nebesapalioti apie valdyma, mobinga ir gydyma. Seneliu anukai laukia!

    Reply
  4. Matyt

    Kaip tas KU universitetas yra merdintis, taip ta universiteto ligoninė bus merdinti, jei tinka darykime, bus ką po to kritikuoti !

    Reply
  5. Ri Malda

    Sveikinu. Kažkas naujo.

    Reply
  6. Regina

    Tas Petrošius nei įtagingas, nei gudrus. Garbėtroška? Taip ir savo vizijose postų siekia.

    Reply
    • O Jums pavydu?

      Tegul siekia. Visi siekia postų, tik svarbu kokiam tikslui? Vieni jų siekia savo interesams tenkinti, kaip nemaža dalis Klaipėdos tarybos narių, kiti , kažką gero padaryti savo miestui. Gal Klaipėda ateityje nebus tik miestelis, aptarnaujantis uostą?

    • Anonimas

      Audrius Petrosius-jaunas, saziningas, jautrus, jaunas Zmogus!
      Be savanaudisku interesu!
      Plius issilavines.
      Jei netikite-ateikite-per susitikimus-pabendraukite.
      Pakeisite savo bloga nuomone!

  7. klp

    Jei suspės per tuos tris metus, tai suspės, tą reformą įgyvendinti, nes bus reikalų su miesto taryba dar…

    Reply
  8. Gražvydas

    PETROŠIUS Kaip mažvaikis džiūgauja ir erzina visuomenę. Pirma padaryk darbą, po to žiūgauk. Dar apie merus svaigsta. Neduok dieve tokį klauną išsirinkti.Būtų kaip šustauskas Kaune.

    Reply
    • Darbas padarytas

      Vilniuje darbas padarytas, teisės aktas, piktinantis Verygą, priimtas. Prezidentas pasirašė. O ką dar jis turi padaryti Seime?

  9. melas

    Melu grįstas įstatymas dėl Klaipėdos miesto ligoninių nedaro garbės nei A. Petrošiui, nei Sveikatos ministerijai, nei Vyriausybei, nei Seimui. Melo kojos trumpos, Petrošiau, toli nenubėgsi. Aikčiojimai apie naudą pacientams ir medikams yra beviltiški ir melagingi, nes jungiant ligonines mažės ir lovų, ir medikų.
    Liūdina tai, kad politiniai žaidimai persimetė į mieto medicinos sferą.

    Reply
    • Anonimas

      Nesumazes nei lovu, nei mediku. Bet tikrai sumazes administraciju ?

    • Anonimas

      Lovų sumažės tiek kiek reikalinga pagal ligonių poreikį. medikų tikrai nesumažės, bet griš tie patys, kurie paliko Universitetinę ligoninę dėl V. Janušonio mobingo, kurie šiuo metu dirba kitose rajonų ligoninėse. Sumažės administracijos, kurios šiuo metu pilna kiekvienoje ligoninėje. Pagerės medicinos paslaugų kokybė, nes bus sukoncentruotos į specialybių centrus, nes šiuo metu kiekviena ligoninė tūri po nedidelį skyrelį, po 15-20 lovų. Jiems reikalinga administracija, reikalinga brangi medicinos iranga, kuri dėl ligonių stokos dirba nepilnu krūviu, gydytojai tokiuose skyreliuose taip pat dirba nepilnu krūviu. Gydytojai dirbantys nepilnu krūviu, praranda kvalifikaciją, netobulėja. Sujungus ligonines, tokie skyreliai bus sujungti ir suformuos centrus- pilvo chirurgijos, kardiochirurgijos, krūtinės ląstos chirurgijos, ortopedijos-tarumatologijos, neurochirurgijos, neurologijos, kardiologijos, ginekologijos-akušerijos, vidaus ligų diagnostikos, gastroenterologijos ir kiti. Kadangi tokios Klaipėdos Klinikos bus ir Klaipėdos universiteto, vyks mokslinis darbas. Tai nauda ir Klinikoms, pacientams, bei Universitetui.
      Prie šių Klinikų būtina ir Būtinosios medicinos pagalbos centras, kur teikiama visa skubi medicinos pagalba, aprūpinta visa būtina diagnostine bei gydomaja medicinos iranga, operacinės, laboratorija, reanimacija, dirba būtinosios medicinos pagalbos gydytojai, kurie jau 20m ruošiami Lietuvoje, jie dirba jau Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Panevežyje, tik Klaipėdoje jų dar nėra. Pagal būtinosios medicinos pagalbos algoritmus- būtinoji pagalba privalo būti suteikta per 1-ą valandą po traumos, nes tuomet geriausi rezultatai- auksinė valanda. Deja, Klaipėda tokiais principais nesivadovauja. Vis dar svarbiausia asmeniniai V. Grubliausko bei V. Janušonio interesai. Klaipėdos visuomenės interesai jiems nesvarbu. Kadangi Klaipėda yra kurortinėje zonoje, vasarą žmonių padaugėja dvigubai, todėl tai ir visos Lietuvos žmonių interesai.
      Petrošių reikia tik sveikinti, kad ėmėsi iniciatyvos pajudinti Klaipėdoje užpelkėjusią V. Grubliausko bei V. Janušonio mediciną.

  10. Gediminas

    Siaubas,visus iš seimo varyti laikas??

    Reply
    • Anonimas

      Prie ko cia seimas?
      Gal Jus visus is siltu vietu varyt reikia?!

  11. As

    Citata:
    “Didelis protas generuoja idejas,
    Vidutinis protas aptaria ivykius,
    Mazas protas apkalba zmones.”
    E.Ruzveltas
    P.S. komentuodami-isigilinkite i problemos esme!
    LR reikia issilavinusiu, protingu zmoniu! Laikas susirupinti musu visu emociniu intelektu!

    Reply
  12. Klaipedos gyventojas

    MARIUI.Jūs gerai pastebėjote,kad piktybiškai nusteikę rašo pagrinde trys žmonės.Tai Klano žmonės ,kurie valdo 30-40 metų,ir nenori prarasti savo postų,ir miesto valdžios atstovai,kurie šildosi toje pašonėje.Stiprybės AUDRIUI PETROŠIUI , kovojant už teisybę.Mes su tavim.

    Reply
    • :)

      Piktybiški jūs 🙂 Nesugebantys priimti kritikos ar argumentų, mano galva , valdyti net kiosko negali 🙂 Nei aš klane , nei .. 🙂 Primityvu , labai primityvu 🙂

    • Anonimas

      Apie kioskus rasot? Ir koki primytivuma? Priestaraut, kad priestarauti-va cia primityvu!

  13. As

    JL ir KUL bandoma sujungti nuo 1996 metu. Nugali lobizmas. Pastatas, direktorius-tai nera istaiga. Istaiga-ten dirbantys profesionalai! Paslaugos tik pageres sujungus ligonines-visi profesionalai bus koncentruoti vienoje istaigoje. Pacientams-gydymo kokybe tik pageres!
    Ar zinot ka reiskia nostrifikuoti profesoriai? Rotary klubo nariai?
    Ar jie Jums svarbus?
    Ko mokesi V.Janusonis 1980 m. Maskvos tarptautiniame Lumumbos universitete?
    Klaipedai reikia pokyciu!

    Reply
    • Pensininkas.

      Žinom, žinom, ką reiškia ir rotorius ir statorius, o įstaigos sėkmė priklauso nuo įstaigos vadovo, kuris „laimėjęs ” konkursą dirbs įstaigoje 4 metus, o jei „sugebės” gauti dar antrą kadenciją, kitus penkis metus ištisi „atostogaus”, nes taip ar taip vėl reikės kitur pradėti iš pradžių, ir, o jei vadovas „vadovauja” 1000 pavaldinių, tai geriausiu atveju pažįsta tik kokį pusšimtį, o kitiems vadovauja „viršininkai”, kurie tik ir galvoja ką nužgvelbti, su „navaru” nupirkti, kokį kyšį gauti ir kuo daugiau apie save subinlaižių prisirinkti. Ligoninėje -monstre klestės korupcija, kyšininkavimas, mobingas ir totalus viduriniosios ir žemosios grandies darbuotojų engimas ir totalus „valdiškas” požiūris į ligonius, o „nostrifikuoti” profesoriai gydis tik ladsbergius, lubius, ar bosus, štai tokius „rotorius”.

  14. Marius Klaipėda - pastebėtos to paties IP žinutes su skirtingais vardais

    Matau pagal IP adresą (IP: 90.131.35.185), kad dauguma komentarų yra parašyta iš būtent šio adreso, tik skirtingi vardai. Visi komentarai – su stipriu neigiamu tonu ir labai jau panašūs. O tai leidžia man asmeniškai (tikriausiai ir daugumai kitų žmonių) susidaryti nuomonę, kad turite tiesioginį nusistatymą p. Petrošiaus atžvilgiu.

    Suprantu, kad kiekvienas turime savo nuomonę, ją išreiškiame, jeigu norime, ir gyvename toliau. Bet toks aršus neigiamos nuostatos skleidimas tiesiog duoda vaizdą, kad tuo gyvenate ir kyla klausimas ar nesate vienas iš jų pakalikų.

    Aš matau Audriaus gerus darbus ir rezultatus, aš renkuosi jį. Juo tikiu.

    Ir tie visi skirtingi komentarai su tuo pačiu IP ir skirtingais vardais – nekelia pasitikėjimo jumis ir skleidžiama informacija. Dėl to dalyvauti komentarų karuselėje nesiruošiu.
    Kartojasi ir adresas – IP: 90.138.117.148 su labai panašiu braižu, turiu įtarimą, kad galimai tas pats žmogus rašote.
    Pailsėkite, jau laikas.

    IP: 78.61.100.125 – dar vienas pasikartojantis veikėjas.

    Reply
    • Mariui

      Pailsėti reikia Jums 🙂 Nuo IP sekimo , kurio niekas neslepia 🙂 Aš nieko neturiu asmeniškai prieš Petrošių 🙂 Man jis kaip politikas neįdomus . Aš esu prieš neatsakingus sprendimus prisidengiant ” bus geriau ” . Nors nėra jokio argumento . Bent aš jo nematau . Tik tiek 🙂 O tai kaip valdo liberkonservatoriai šalį , manau mato visi 🙂

    • ?

      Kokie vardai , Mariau ? 🙂

    • Dėl tų IP

      Tas pats žmogus rašo komentarus man rods iš šių visų IP 90.138.117.148
      90.131.35.185
      86.100.53.185 nes stilius lygiai toks pat visų komentarų ir tas idiotiškas būdas tarpus dėt prieš taškus ir kablelius.

    • Anonimas

      Mes dabar nerenkame mero! Tema visai kita-nereikia politiniu inkliuzu.
      Audriui-PAGARBA!

    • Anonimas

      Gal bus geriau, o gal bus blogiau?!
      Ar jus zinot, kaip bus?
      Net nesuprantate apie ka rasote!
      Kalba ne apie Petrute, Onute, Petra, Jona!
      Kalba apie supuvusia sveikatos prieziuros sistema!
      Kuri su kiekvienais metais tik tolsta nuo eilinio zmogaus!!!!

  15. Neduokdie,

    jei vėl žmonės rinks bet ką, susijusį su bent vieną iš dabartinių partijų! Ieškokit info apie bet kurį kandidatą ir sekit pinigus: pagal juos atseksit, kas kam dubcę laižo.

    Reply
  16. jolanta

    Klaipedoje nei jurininku, nei toje zJanusonio ligonineje ,nei respublikineje eiliniams zmonems jokiu paslaugu neteikia, jas teikia tik timd kurie turi babkiu, atsiprasau , praleidau zPansvezio, apie kuria paskelbe ir pats Panevezio valdybos narys pats patekes i ligonine del koronod ir pats isgirdes bei psmates kas vyksta zPanevezio ligonineje, isgirdes, kaip sexeles iskeikia koronos sk pacientud ypac nesiskepijusius ,taip, kad siose ligoninrse pacientu paslsugoms amzina atilsi

    Reply
  17. Mariui

    nežinau ką ir kur renka ponia Girskienė , o tai , kad ji nebalsavo , man yra tikro rūpesčio klaipėdiečiais pavyzdys . Pagarba poniai Girskienei . Jums , rodantiems pirštu į Verygą , reikėtų atidžiau skaityti tekstus . Juose aiškiai rašoma – ——–Jo teigimu, Klaipėda GALĖTŲ tapti trečiu šalyje universitetiniu medicinos centru, „bet tam reikia namų darbus padaryti, kurių iki šiol nepadaryta”. ——– Ar Klaipėda jau atliko namų darbus ? Ar spjaunama į viską ir stumiamas paprasčiausias ” pinigų įsisavinimas ” kuris panašu jokios naudos klaipėdiečiams pacientams neatneš ? Konservatoriaus Petrošiaus tekstukas man atskleidė dar vieną + ponui Verygai 🙂 Ponas Veryga , jei ir neva nemėgsta vadovo , BET nebando jais atsikratyti ar žeminti ! Daro kas yra geriausia ! O ką darė liberkonservatoriai su ” ne tais išrinktaisiais ” nuo pirmos darbo dienos seime ? Ujo , įžeidinėjo ir žemino . Ne , jokių konservatorių ar liberalų merų .

    Reply
    • Anonimas

      „Griauti nežinant ar tikrai bus geriau ” ir dar deklaruojant klaipėdiečiams , manau labai neatsakinga ir rodo politiko ” silpnumą ” . Man panašu į ” pinigų įsisavinimą ” ir tiek ….O dar žinant , matant šios vyriausybės negebėjimą numatyti pasekmes ar žalą žmonėms , verslams manau liberkonservatorius leisti valdyti bet kokį miestą ar rajoną , būtų neatsakinga . Klaipėdą taip pat . Ir taip ji beviltiškai nyki . Konservatorių petrošiams be šansų , girdint ką kalba žmonės apie šios vyriausybės valdymą . Ir dar , ponui džiūgaujant dėl 102 seimo narių pritarimo , man jie yra ” niekas ” , nes jiems nerūpi klaipėdiečiai , o štai pasirašę klaipėdiečių deleguoti konservatoriai ir liberalai , man rinkimuose – žlugę . Visam laikui . Jokios atsakomybės . Mariau , dabar konservatorius Petrošius į miesto tarybą pateko su pono mero Grubliausko komitetu ( jų rinkėjai išrinko ir , NESIBAIGUS KADENCIJAI , Petrošius perėjo pas konservatorius . Visko būna . Dedi mandatą ir lauki sekančių rinkimų su tais , kurių vertybės kaip tavo . Paprasta. Padoru. Atsakinga prieš rinkėjus .

    • Anonimas

      Nusipolikavot! Grazus, jaunas, aukstas-irgi is Klaipedos.
      Kas isrinko?
      Nei liberalas, nei konservatorius!
      Bet is Klaipedos !
      Fainai gyvenam!
      Su kiekvienais metais vis geryn!
      O kas kaltas?

  18. Marius Klaipėda

    Ligita ir visą pasaulį apsrutinančių klubas tik tiek tesugebėjo surinkt? Kad žmogus įstojo į partiją, kažkur dirbo ir kad balsavo už partnerystę tarp tūkstančių kitų balsavimų? Liūdnos dienos tada, turėsit rimtą konkurentą! O kad ligoninių klausimu stojate ne žmonių, o carų pusėn, tai tikrai aukštyn jūsų nepakels. Klaipėdiečių atstovai vadinasi..

    Labai geras Palmira Martinkienė komentaras:
    Laikas priminti p Verygai, ką jis kalbėjo prie 1,5 metų ?
    https://www.atviraklaipeda.lt/2020/06/19/a-veryga-klaipedoje-turi-atsirasti-vienas-universitetinis-medicinos-centras/

    Universitetinė ligoninė reikalinga, bet, matyt, skauda, kai ne tas, kam naudinga ar reikalinga, to imasi

    Reply
    • Jau pamiršo

      Jau pamiršo Veryga ką kalbėjo. Dabar matyt kažkieno stumiami interesai jam svarbesni. Geriausias niekieno nekotroliuojamos struktūros medicinoje PVZ yra LSMU- kai 5 metus baigę mokslus busimieji medikai negali patekti į rezidentūrą, nes tiesiog nėra vietų. Kaip švaistomi valstybės pinigai, o medikų trūksta. Kad LSMU diriguoja medikų ruošimo procesui, dirbtinai ribodama konkurenciją yra VIEŠA paslaptis. Pabandykite sužinoti nors kokią informaciją šiame universitete. Viskas slapta ir užslaptinta. Studentai gali mokytis nors dešimtukais, iš mokamos į nemokamą vietą nepateksi niekada be jokių paaškinimų. O dabar iškilo grėsmė iš Klaipėdos, kur ateityje gali pradėti ruošti medikus. Aišku grėsmė medikų klanui. Pagarba Audriui Petrošiui, kuris nepamiršo kas Klaipėdai buvo žadama to paties Verygos. Sėkmės ir stiprybės .

    • Reikia priminti Verygai

      Reikia priminti Verygai ir Vaitkui, kad pats Veryga tyrė KUL medikų skundus dėl nenormalios darbo atmosferos šioje ligoninėje. Ir tik Grubliauskas išgelbėjo Janušonio kėdę. Sakoma, kad žuvis pūva nuo galvos. Klaipėdiečiai visais įmanomais būdais stengiasi nepapulti į KUL, laukia kelias dienas kol budės Klaipėdos respublikinė ligoninė. Ne pyragai KUL ne tik medikams bet ir pacientams.

  19. Petrošius nori uždaryti ligoninės

    Palikti viena, kuri sugebės aptar auti elita. Žmonėms eilės bus nio 1 metu iki 3, …….
    Pertošius padėda šimonytėi pasisavinti apie 1 milrd. Klaipėda gaus ti 36mln.. cha koks planas….

    Reply
  20. Pensininkas.

    Visur klykia konkurencija, konkurencija, konkurencija, kokia bus konkurencija kai tris ligonines sujungs. Vieną plėką „konkurso” tvarka paskirs (žinom tuos „konkursus”) tai nebus nei kam pasiskųsti, nei kur kitur kreiptis. Nesunaikinkit Jūrininkų ligoninės, tai tik viena ligoninė, kur į žmogų kreipia dėmesį, kitose tik „paslaugų” teikėjai.

    Reply
  21. Rimas

    Pagaliau kažkas iš Seimo mato, kad Lietuvoj yra ne tik 2 miestai – Vilnius ir Kaunas. Gal atsiras normalus atstovavimas ir Klaipėdai? Nes pastarąjį laiką toks jausmas, kad Klaipėda ne tik seimūnams, bet ir vietinei valdžiai nelabai rūpėjo.

    Reply
    • Gal galite sukonkretinti ?

      Kokią KONKREČIAI naudą iš konservatorių ir liberalų ” rūpesčio ” ligoninėmis turės klaipėdiečiai pacientai ? KLAIPĖDIEČIAI , nes į seimą konservatorių Petrošių delegavo klaipėdiečiai . Skaičiau ligoninių atstovų raštą , jog pacientai gauna visas paslaugas , net ” robotechnikos ” , atsiprašau jei netiksliai parašiau 🙂 kurių neteikia kiti . Todėl tas” rūpestis ” klaipėdiečiais pacientais , man yra atvirai veidmainiškas . Manau tikslai visai kiti .

    • Rimui

      gal užtenka tik lozungų ir vėliavų ? O liberkonservatoriai su liberaliai laisvai Klaipėdai tik tą ir žadą . Mano tokia nuomonė .

  22. Taip taip :)

    Tik neseniai buvo nuolatinė konservatorių kandidatė į Klaipėdos merus , ” skaidrintoja ” ponia Bilotaitė . Kuri ” skaidrino , tyrė ” iki tiek , jog tapus ministre , nusprendė reikia ” išskaidrinti ” ir sanatorijas ? Ką tik nuskambėjo konservatorės Bilotaitės ir konservatorės Šventosios seniūnės ” draugystės ” istorija dėl Palangos sanatorijos ” išskaidrinimo
    ar privatizavimo ” matyt naudingo sergantiems ? 🙂 Tik nuskambėjo konservatorės rajono tarybos narės , privačios kelionės pas ES Mažylį istorija , net privataus kvietimo kelionei pasinaudota rajono biudžeto pinigais ? Tipo komandiruotė ? Vieša info !!! Todėl pasitikėti konservatoriais ar jų ” darbais , kad būtų geriau ” , reikia savęs negerbti . Todėl nepasitikiu ir konservatoriaus Petrošiaus pastangomis klaipėdiečiams , o jau kaip kandidatu į merus …:) :). Mano nuomone , reikia turėti ne tik veržlumo ( į tarybą su vienais , paskui perbėgti pas kitus ) , bet ir atsakomybės prieš rinkėjus . Todėl aš niekada nebalsuosiu nei už liberalius , nei konservatorius . Nepasitikiu .

    Reply
    • Klaipėdietis

      Kaip tik konservai valdžioje taip draskoma Lietuva. Tai su Kinija sušiko santykius tai nesugebėjo įgyvendinti sankcijų Baltarusijai pastoviai ignoruoja prezidentus. Būdami opozicijoje konservai visada kiša pagalius I ratus valdantiesiems, bet būdami patys valdantieji už savo padarytas klaidas nenori atsakyt. Aš nieko prieš tegul būna medicinos universitetas Klaipėdoje, kaip atskira infrastruktūra. O ne sujungti visas ligoninės I viena. Nesuprantu tik vieno kas galėjo balsuoti už konservus negi žmonių atmintis tokia trumpa?

  23. Teisybė

    Įdomu, kad A.Petrošius pats save įvardija kaip ‘gudrus melagis ir apgavikas…” Gal ne visi ,bet bent du žodžius iš tų trijų tai ikrai jam skiriu. Niekada mes neturėsime gerų, aukšto intelekto ir išsilavinimo seimo narių, jei juos rinksime jų nepažinę… Kai gudrūs yra „seni lapinai” tai jau lygt tai aišku, bet toks jaunuolis kaip A.P. kad taip sugebėjo pergudrauti konservatorius ir klaipėdiečius taip meistriškai suvilioti jį renkant į seimą, tai jau oho- Vos prieš pusmetį A.P, saviv. taryboje buvęs su Grubliausko senais liberalais staiga perbėga pas konservatorius . Teologai- tikintys konservatoriai jį priima. Net darbą suteikia KRATC,e kad miesto šiukšles geriau tvarkyti. Ir štai jau seimo narys. Ką jis nuveikė per metus? Visi jo gerbėjai paklauskit jo? vienas darbelis dėl ligoninių pokyčius tai dar ne viskas. Be to. toks gudrus, nachališkas vaikinas galėtų su Veryga ir nesiginčyti… Geriausias A.P. atliktas darbas seime per tuos 1 metus, tai kad jis aktyviai balsavo už Partnerystės įstatymą -LGBt įsigalėjimą Lietuvoje… Ir dar tyčiojosr.. iš savų kurie to nedarė.

    Reply
  24. Prajuokino konservatorius Petrošius

    rūpestingieji liberkonservatoriai ? Eilinė kvailinimo akcija ? Manęs visiškai nejaudina kiek ar kas vadovauja ligoninėms . Visiškai . Man rūpi PATEKTI PAS SPECIALISTĄ !!! Dabar labai pasistengus, LABAI, jei ne vienoje tai kitoje ligoninėje gali . Manau po visokių sujungimų šansai išnyks , nes ir liberkonservatorių ministro Dulkio politika ” mažinti stacionare lovas ” . Todėl visi Klaipėdos ir regiono rinkėjų deleguoti seimo nariai , pasirašę dėl ligoninių , mano nuomone , klaipėdiečiais visiškai nesirūpina . Ar supratote ponai konservatoriai ir pone Petrošiauir liberalai ? Jums nerūpi klaipėdiečiai ligoniai , vyksta primityvi kova ” dėl postų ” .

    Reply
    • O juokingiausia

      nors man dar kartą įrodo liberkonservatorių politinį veidmainiškumą , tai jog šiuo atveju jau tinka ir prezidento pasirašymas kaip argumentas . Nors kitais atvejais žinome ,iš viešos info, ką liberkonservatoriai mano apie prezidentą . Esate ypatingai nepatikimi politikai , ponai liberkonservatoriai . Man . Aš netikiu ir nepasitikiu , nes nebuvo nei vieno ” optimizavimo ” kuris būtų naudingas eiliniam žmogui ar kaip dabar pacientui . Gal pamiršau , prisiminkime kartu .

    • Anonimas

      Apie ka cia kalbi?
      Politikuoti niekas neprase!
      Gydyti pacientus-ne Tavo reikalas ir ne politiku!
      Gydys pacientus gydytojai ir slaugytojos!
      Ne politikai, ne vyr.gydytojai ir ne Jus!

    • Anonimas

      Kalba ne apie Petrosiu!
      Kalba apie sveikatos prieziuros paslaugu prieinamuma kiekvienam LR pilieciui!
      Uztenka tu “zaliu” VIP koridoriu valstybinese ligoninese!
      Visiems LR zmonems reikia vienodu sveikatos prieziuros paslaugu!
      Mes visi lygus ir vienodi, ypac tada, kai sergame!

  25. Klaipėdos gyventojas. Akivaizdūs faktai.

    Toks vaizdas, kad tik vienas žmogus ir tenori Klaipėdos miestui, kraštui bei žmonėms gero – Audrius Petrošius.

    Remiantis sprendimais ir veiksmais, tai vienintelis, kuris nepamiršo Klaipėdos ir rodo akivaizdžius realius rezultatus, pradedant nuo smulkių darbų iki didelių projektų. Nusibodo tie senbūviai jau, kurie tik šneka ir nieko doro nepadaro.

    Pagaliau atsirado sąžiningas žmogus. Žaviuosi, kad išvis dar yra jaunas žmogus, kuris pirmiausia turi noro stengtis ir visgi stengiasi, turi teisingą teisingumo jausmą ir skiria savo laiką ir energiją dėl mūsų krašto gerovės!!

    Labai žaviuosi ir tuo, kad išrinkus, jis išliko žmogiškas, skiria laiko savo rinkėjams, pristato savo veiklos ataskaitas, nuveiktus darbus. Reiktų dažniau visiems bent facebook Audrius Petrošius profilio postus paskaityti, ten viską rasite.

    Jeigu toks žmogus, kaip Audrius, norėtų ir nuspręstų eiti į mero rinkimus – tuo tik džiaugtis būtų galima!! Neabejotinai rinkčiausi iškart tik šį žmogų ir taškas.

    Palaikom, esi geriausia, kas galėjo nutikti Klaipėdai!

    Reply
  26. Nerijus

    Svarbiausia,kad 100%nereikalingos 4 ligoninių administracijos su visais pavaduotojais ir 4!!! Ligoninių vadovai. Geriau tuos administracijos išlaikymo pinigus skirti jaunų specialistų pritraukimui į Klaipėdą.

    Reply
  27. Klaipėdietis

    Žiūriu į Vaitkų su Ligita ir niekaip nesuprantu. Atrodo mąstantys žmonės, bet jau kai Vilnius su Kaunu kišasi saugodami Klaipėdos vyriausius gydytojus, negi taip sunku suprasti, kad jumis naudojasi? Taip negebėti atskirti pelų nuo grūdų? Dabar paliekate vieną Petrošių kapotis dėl klaipėdiečių ir dar tikitės į mero rinkimus eiti. Gėda.

    Šaunuolis Audrius Petrošius, pagarba. Sėkmės!!

    Reply
  28. Metu ta Andriu niekas nenori matyti

    Visiems aišku. Andrius padėda šimonkėi gauti apie miliarda, it kuriu tik 36mln bus skirta Klaipėai. Tai o kur 900 mln. GAL ANDRIUS ŽINO IR ŠMONKA KAIP DALYNSIS‽???‽???

    Reply
    • Kol

      neišmoksi lietuviškai rašyti – tau ir iš tų 36 nė cento neklius

  29. siaips

    Mes klaipėdiečiai, kurie džiaugiamės kad jungiasi dvi medicinos įstaigos yra kvailiai nes kai bus vienas paslaugos tiekėjas mieste tai jau yra monopolis o tai nėra konkurencijos o kai jos nėra vadinasi paslaugos kaina visada bus aukštesne nei ten kur yra konkurencija tarp paslaugos tiekėjo. Visi kalba kad medicina yra nemokama bet visi moka už paslaugas , ar tai i kišene ar tai i ligoninės kasą. Tad mokėsime daugiau. Tad sis politikas Petrošius greičiausiai yra už monopolį.

    Reply
    • Netiesa

      Dar neseniai buvo rašoma, kad bus ir kitas centras. Respublikinė lieka kaip atskira ligoninė

  30. Anonimas

    Klaipėdietė
    Didžiuojuosi Jumis, Audriau ! Ir palaikau !

    Reply
  31. Rrr

    Dreba senoji gvardija, puikus neabeingas jaunimas ateina

    Reply
  32. Tadas

    Pagaliau Klaipeda gal tures daugiau potencialo greitai augti ir stiprėti.

    Reply
  33. Klaipėdietė

    Nepasiduokite, Audriau! Anksčiau buvau kritiška Jums, bet Jūs vienintelis nepamirštate Klaipėdos ?. Ir atsidavęs dėl jos kovojate ?.

    Reply
    • klp

      Konservatorių nemėgstu, bet čia pritariu dėl dviejų dalykų: ne tik Vilnius ar Kaunas turi turėti monopolį aukščiausio lygio med. paslaugoms, antra – Verygos Kauno protegavimas yra šlykštus.

  34. o duobių jau nebelopo

    šis jaunuolis?

    Reply
    • Rimčiau

      Lopo, bet kitam lygmeny. Girdėjau, kaip Seimo salėje lenkai nervinosi baksnodami į jį ir šaukdami, kad Klaipėdos Baltijos viadukui šiemet bus skirti 15 milijonų. Gerai varo bičas

  35. Boom

    Man patinka kas vyksta, negaliu atsidžiaugti. Lygiai taip pat patinka, kai politiniai veikėjai riečia stuburus ir keičia veidus, kad tik Klaipėdoje neįvyktų ilgai lauktos pertvarkos. Linkiu sėkmės ir tvirto stuburo keičiant sistema! Pagarba.

    Reply
  36. Jurgita Sejonienė

    Mieli klaipėdėčiai, suprantu nerimą dėl paslaugų prieinamumo. Jis niekaip nenukentės. Kaip tik turėtų gerėti.

    Reply
    • Seimūnai konservai

      Seimūnė Klaipėdą pamatė? Kas pagerės? Ne turėtų, o kas? Pusę metų pas oftalmologą laukiam! Apakti baigiam! Konservatoriais tikėti – savęs negerbti! O Petrošius – konkretus karjeristas ir tiek! Su duobių aprašymais paskaičiavo, kad konservu būti apsimoka ir iš grubliauskinio komiteto tapo labai tikinčiu, konservai žmonių rinkimams neturėjo- vualia , ir Petrošius Seime.

  37. Klaipedos gyventojas

    Audriau,tu šaunuolis,atskleidei visą klaną,visa šita šutvė turėtų buti teisiama,su Grubliausku priešakyje.Norėtume tave matyti Klaipėdos meru.

    Reply
    • Joris

      Palaikau Audriau Jūs, stiprybės kovojant už Klaipėdos miestą.

  38. Jons

    Nė metai neprabėgo, o Veryga skarmalus pasikeitė. Juk pats buvo už Klaipėdos ligoninių jungimus, tik su Kauno universitetu. Pamenu Kirkutis tam stipriai oponavo, kad kauniečiams neatiduotume naujodaro. Verygai su Klaipėdos universitetu jau netinka.

    Reply
    • Ane

      Nes klaipedos universitete neruosiami gydytojai gal? Neatrodo logiska?

  39. Ineta

    Klaipėda su klinikomis turi ateitį kaip miestas. Jau nekalbant apie tai, kaip gerai bus žmonėms, gyvenantiems toli nuo Vilniaus ir Kauno. Maloniai nustebino atkaklus ir ryžtingas jaunas politikas, aš norėčiau jį matyti Klaipėdos meru.

    Reply
  40. Aušrinė

    Kai kažkas pradeda nuoširdžiai atstovauti žmonių interesus, visada pradeda kišti pagalius į ratus ?

    Reply
    • Ane

      Konservatoriai atstovauja zmoniu interesus? Nebejuokinkit. Manau viskad del to kad perimt valdyma ligonines ir savus susodint prisidengiant – jei to nepadarysim nebus kokybiskos ligonines

  41. Ligita

    Kaip sunku būti Aurelijum Veryga. Ai, bet ir manim būt nelengva:)

    Reply
  42. Juozas

    Bet ant kiek matosi skirtumas, tarp tų kurie nuoširdžiai dirba ir tų kurie tik kalba

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This