COVID-19: Klaipėdoje per parą pasveiko rekordinis žmonių skaičius

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje patvirtinti 12 075 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 203 mažiau mažiau nei antradienį. Iš jų 726 atvejai fiksuoti Klaipėdoje – 17 daugiau nei antradienį.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 44,7 proc., Klaipėdoje – 21,8 proc.

Tuo metu susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje išaugo nuo 4275,3 iki 4469 atvejų, o Klaipėdoje – nuo 5018,2 atvejo iki 5163,8. Pagal šį rodiklį uostamiestis nukrito viena padala žemiau ir dabar yra 4-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė su iki 1236 atvejų išaugusiu skaičiumi.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 185 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1357 tokie ligoniai – 20 mažiau nei parą prieš tai. 83 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – vienu daugiau nei antradienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 14 žmonių, iš kurių pasiskiepiję buvo penki: po vieną priklausė 60-69 ir 90-99 metų amžiaus grupėms, trys – 80-89 m.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7936, o Klaipėdoje – 365: čia per parą mirė vienas žmogus.

Šiuo metu šalyje dar serga 85 789 gyventojai, pasveiko 609 725, tarp jų – 44 188 klaipėdiečiai: per parą išgijo net 678 miestiečiai. Uostamiestyje vis dar serga 4678 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 3239 gyventojai, iš kurių trečią skiepą gavo 2188. Iš 152 Klaipėdoje paskiepytųjų trečią kartą vakcinuoti 100.

INFORMACIJA

Nuo šio šeštadienio, vasario 5 d., šalyje atšaukiamas galimybių paso galiojimas. Kartu nebelieka ir privalomojo testavimosi darbuotojams.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją bei siekiant ieškoti galimybių, kaip padidinti laboratorijų darbo pajėgumus, nuo vasario 7 d. ugdymo įstaigose laikinai stabdomi kaupinių tyrimai. Mokiniai ir toliau galės periodiškai testuotis savikontrolei skirtais testais kas 3-5 dienas.

Teigiama, kad kaupinių PGR tyrimo taikymas leido su mažiau išteklių greičiau ištirti daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, tačiau mėginių grupavimą į kaupinius yra tikslinga taikyti tuo atveju, kai atvejų paplitimas yra mažas ir tikimasi daugiau neigiamų nei teigiamų rezultatų. Pagal dabartinę epidemiologinę situaciją, teigiamo kaupinio tikimybė yra ženkliai didesnė, todėl daugiau mokinių turi atlikti individualius PGR tyrimus tam, kad būtų nustatyta, kuris iš vaikų, kurių mėginys buvo kaupinyje, serga COVID-19 liga. Manoma, kad laikinai sustabdžius nosies landų tepinėlių ėminių kaupinių PGR tyrimus ugdymo įstaigose, sumažės krūvis mobiliems punktams ir laboratorijoms, kurios galės prioritetą teikti simptominiam testavimui.

Taip pat ministerija pranešė, jog nuo vasario mėnesio visos galinčios skiepyti įstaigos už kiekvieną įskiepytą vakcinos dozę gaus skatinamąjį priedą. Jis bus skiriamas nepriklausomai nuo to, kelinta doze ar kokio amžiaus žmogus bus paskiepytas. 2022 m. sausio mėnesio pabaigoje skiepijimo procese dalyvavo 350 šalies asmens sveikatos priežiūros įstaigų ir 6 vaistinių tinklai.

Lietuva patenkino Kipro prašymą perleisti 117 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių nuo COVID-19 ligos.

1 Comment

  1. Xxxxx

    Kuku! Kuku! Kuku! ???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This