Klaipėdoje – naujas susirgimų COVID-19 rekordas

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje patvirtinti 12 294 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 277 atvejais daugiau nei trečiadienį. Iš jų 846 atvejai fiksuoti Klaipėdoje – naujas rekordas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Patikslintais duomenimis, trečiadienį koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta 732, antradienį – 716, pirmadienį – 507 klaipėdiečiams.

Savaitinis atvejų skaičius šalies mastu per paskutinę parą padidėjo 33,1 proc., Klaipėdoje – 20,8 proc.

Susirgimų per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų rodiklis šalyje išaugo nuo 4469 atvejų iki 4693,8, o Klaipėdoje – nuo 5163,8 iki 5379,2 atvejo. Pagal šį rodiklį uostamiestis po paros vėl pakilo į 5- tą vietą nuo galo tarp visų savivaldybių, o geriausioje pozicijoje ir toliau laikosi Neringos savivaldybė su iki 1208,5 atvejais.

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyta 200 pacientų. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1442 tokie ligoniai – 85 daugiau nei parą prieš tai. 92 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 13 žmonių, iš kurių pasiskiepiję buvo du, priklausę 60-69 metų amžiaus grupei.

Šalyje COVID-19 aukų jau yra 7952, o Klaipėdoje – 366: čia per parą nuo viruso mirė dar vienas žmogus.

Šiuo metu šalyje dar serga 90 673 gyventojai, pasveiko 617 747, tarp jų – 44 648 klaipėdiečiai: per parą išgijo 460 miestiečių. Uostamiestyje vis dar serga 5047 žmonės.

Per praėjusią parą šalyje paskiepyti 3078 gyventojai, iš kurių pirmą kartą skiepijosi 270 (tarp jų – 39 penkių-vienuolikos metų amžiaus vaikai), trečią skiepą gavo 2106. Iš 111 Klaipėdoje pasiskiepijusių pirmą kartą tai darė šeši, trečią kartą vakcinuoti 75.

INFORMACIJA

Nuo šeštadienio, vasario 5 d., šalyje atšaukiamas galimybių paso galiojimas. Kartu nebelieka ir privalomojo testavimosi darbuotojams.

Taip pat nuo šeštadienio iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės, nebus taikomos išimtys dėl izoliacijos (atvykus iš ne Europos ekonominės erdvės šalių) ir testavimo. Paveiktų šalių sąraše Europos ekonominės erdvės šalys iš raudonos zonos perkeliamos į geltoną – iš jų atvykstantiems keliautojams izoliuotis nereikės, tačiau nuo COVID-19 ligos nepaskiepytiems, 180 dienų laikotarpiu šia liga nesirgusiems arba anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytiems ir neturintiems sustiprinančiosios vakcinos dozės asmenims bus privaloma atlikti tyrimą. Atvykstant į Lietuvą taip pat bus pripažįstamos „Nuvaxovid“ ir „Covishield“ vakcinos.

Siekiant vienodinti reikalavimus keliautojams visoje Europos Sąjungoje (ES), reikalavimas atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą nebus privalomas asmenims, kurie atitinka ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo reikalavimus dėl vakcinacijos ir persirgimo. Tyrimo atlikti nereikės iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie persirgo COVID-19 liga 180 dienų laikotarpiu, kai diagnozė buvo patvirtinta PGR tyrimu, taip pat asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti 270 dienų laikotarpiu (270 dienų terminas netaikomas asmenims iki 18 metų) arba gavo sustiprinančiąją vakcinos dozę. Šių kriterijų neatitinkantys asmenys COVID-19 tyrimą atlikti privalės.

Atvykstantiems iš ne ES ir Europos ekonominės erdvės šalių išlieka raudonai ir pilkai zonai galioję reikalavimai, t. y. asmenims, neatitinkantiems persirgimo ar paskiepijimo kriterijų, privaloma išsitirti prieš kelionę ir atvykus į Lietuvą izoliuotis 7 dienas.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog nuo vasario 7 d. ugdymo įstaigose laikinai stabdomi kaupinių tyrimai. Mokiniai ir toliau galės periodiškai testuotis savikontrolei skirtais testais kas 3-5 dienas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This