Klaipėdos universitetui – ligoninių vadovų antausis

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos universitetas (KU), kurio Senatas ir Taryba jau išreiškė pritarimą dalyvauti mieste kuriant Universiteto ligoninę, trečiadienį kvietė į atvirą diskusiją reorganizacijos procese galinčių dalyvauti Klaipėdos jūrininkų, Klaipėdos universitetinės (KUL) ir Palangos reabilitacijos ligoninių bendruomenes, tačiau iš jų vadovų sulaukė antausio.

Pasak KU rektoriaus Artūro Razbadausko, Seime svarstant tokios ligoninės kūrimo kelią atveriančias pataisas buvo daug interpretacijų, šios aukštosios mokyklos menkinimo, kad ji esą nepajėgi dalyvauti tokios ligoninės valdyme, tad sutikimo ir diskusijos tikslas buvo tai paneigti. Tačiau rektorius antradienį sulaukė visų trijų minėtų įstaigų vyriausiųjų gydytojų pasirašyto rašto, kuriame jie informavo, jog „aptarę su ligoninių darbuotojų atstovai mano, kad toks susitikimas galėtų įvykti vėliau, kai bus suformuluotos sveikatos priežiūros reformos šalyje nuostatos” ir paprašė diskusiją nukelti „vėlesniam laikui”.

Vinsas Janušonis ir Jonas Sąlyga. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jūrininkų ir KUL vadovai Jonas Sąlyga ir Vinsas Janušonis yra ir KU Senato nariai. Senatui posėdyje V. Janušonis buvo siūlęs atidėti klausimo dėl KU dalyvavimo steigiant tokią gydymo įstaigą svarstymą. Jo iniciatyvą balsuojant palaikė ir V. Sąlyga, bet dauguma senatorių laikėsi priešingos nuomonės. Balsuojant dėl pačio sprendimo projekto tiek V. Janušonis, tiek J. Sąlyga jau palaikė jį.

„Nuoširdžiai keista ir gėda, kad kolegos nedalyvauja diskusijoje. Kaip kitaip mes rasime teisingus sprendimus, kurie bus geri tiek universitetui, tiek ligoninėms, tiek visam regionui. <…> Mūsų bendruomenė stebi, diskutuoja ta tema ir vienareikšmiškai palaiko universitetinio centro steigimą. Jei nediskutuosime, viskam prieštarausime, sėkmės nebus. <…> Galvojau, kad sveikatos įstaigų vadovų bendradarbiavimas, kurio vienas iš iniciatorių buvau, turės naudą, bet klydau”, – diskusijos metu sakė Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Darius Steponkus.

Žinia, dar pernai rugpjūtį buvo pasirašytas Klaipėdos miesto ligoninių vadovų susitarimas „dėl Konsultacinės tarybos sveikatos priežiūros paslaugų organizavimui ir bendradarbiavimui sukūrimo”. Anot savivaldybės pranešimo, taip siekta tinkamai pasirengti Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuojamai sveikatos sistemos veiklos reformai.

KUL savo interneto puslapyje trečiadienį paskelbė interviu su vyriausiojo gydytojo pavaduotoju Gintautu Virkečiu, kuriame jis teigia, kad „blogėjanti koronaviruso situacija tikrai nėra tinkamas laikas pradėti reformoms”.

„Medikai ir taip dirba labai įtemptai ir yra pervargę. Sąmyšio ir nežinios šiuo metu darbuotojams tikrai nereikia. Klaipėdos universitetinė ligoninė, ypač dabar, pandemijos laikotarpiu teikia intensyvias paslaugas visam Klaipėdos regionui. Todėl ligoninės bendruomenė, suprasdama pandemijos metu esamos situacijos sudėtingumą, kai teikia paslaugas sunkiai COVID-19 liga sergantiems ne tik miesto, bet viso regiono gyventojams, tuo pat metu užtikrindama planinių ir skubių paslaugų teikimą, prašo Klaipėdos savivaldybės mero ir tarybos narių neskubėti priimi sprendimus, ypač COVID-19 pandemijos metu. Šiuo metu darbuotojams kyla daug klausimų: Kaip vyks reformos procesas? Kokie konkretūs veiksmai numatomi, ar bus atleidžiami darbuotojai, ar visi išsaugos savo darbo vietas? Jei keisis pavaldumas, ar keisis darbuotojų darbo vieta, ar bus išlaikyti šiuo metu esantys atlyginimai, kokios garantijos? Ar išliks buvusios galimybės tobulėti profesine prasme, ar bus tobulinamos technologijos? Ar nebus naikinami atskiri paslaugų profiliai, ar darbuotojai neliks be darbo? Kokia bus nauda jų pacientams, ar jie neturės vykti į Kauną ar Vilnių po reformos? Ir pati reformos procedūra neaiški ir per ankstyva. Prioritetas turėtų būti pacientų ir jiems pagalbą teikiančių medikų gerovė. Ypatingai įtemptu pandemijos metu. Manau, kad kur kas geriau galimos reformos procedūras ir svarstymus atidėti, kuomet epidemiologinė situacija ligoninėse ir šalyje pagerės. Tai leistų sėkmingai ir neskubotai priimti sprendimus bei nekeltų papildomos įtampos šiuo metu ir taip sudėtingomis sąlygomis dirbantiesiems. Taip pat norėčiau priminti, kad Klaipėdos mieste veikiančios keturios skirtingo pavaldumo ligoninės ir nebūdamos universiteto ligoninėmis jau keli dešimtmečiai užtikrina regiono gyventojams visas galimas aukščiausio (tretinio) lygio sveikatos priežiūros paslaugas, jas pastoviai tobulina”, – cituojamas G. Virketis. 

Į minėtą nuotolinę diskusiją buvo susirinkę apie 70 žmonių. Tarp jų buvo ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Universitetas tikrai reikalingas mūsų regionui kaip vanduo ir oras, mes jį turime stiprinti visomis prasmėmis. Reikia keistis, kad būtų geriau regionui, pacientams. Galbūt kai kurie klausimai dar neišdiskutuoti, gal ne taip suprasta, nes trūksta informacijos. <…> Mes Palangoje jau seniai esame susitvarkę savo sveikatos modelį, dar 2004 metais supratome, kad negalėsime išlaikyti ligoninės ir dėl specialistų stokos, ir specifikos, o Klaipėdos geografinė padėtis yra labai patogi. 2004 metais taryba buvo sveiko proto, perdavė turtą Jūrininkų ligoninei ir mes nesigailime, slauga, pirma pagalba puikiai suteikiama, modelis veikia”, – sakė Š. Vaitkus. 

Diskusijoje dalyvavusi premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė teigė, kad šiuo metu slaugytojų situacija šalyje „yra ant bedugnės ribos” ir būtent slaugos specialistų rengimu, perkvalifikavimu KU gali labai pagerinti padėtį. Sveikatos technologijos esą gali būti kita kryptis.

Apmaudą dėl ligoninių vadovų sprendimo ignoruoti šią diskusiją išreiškė ir Klaipėdos bendruomenių asociacijos vadovas Renaldas Kulikauskas. Anot jo, iš bendruomenių atstovų neteko girdėti nuomonės, prieštaraujančios tokio universitetinio centro kūrimui sujungiant ligonines.

„Būdami praktiniais vartotojais labai dažnai vardina trūkumus. Juk mūsų mieste greitosios pagalbos įstaiga priversta išdalini savo vairuotojams A4 formato wordą, kuriame yra grafikas, kur miestiečiai vežami pagal grafike pažymėtą dieną, kai yra specializuoti sutrikimai. Net ne specialistui matyti, kad tokia situacija nėra normali. Turime alternatyvą geresnę sistemą išlaikyti iš nacionalinio biudžeto. Nesinori, kad tai būtų vilkinima. O miesto Tarybos komiteto posėdžiai juos stebintiems dabar kelia nuostabą”, – sakė jis. 

KU dėstytoja, daktarė Lolita Rapalienė savo ruožtu teigė, kad šiuo atveju yra kalbama „apie didesnį tikslą, kai stiprėjimas eina abiems – tiek ligoninėms,  tiek universitetui”.

„Matau tikrai geresnę ambulatorinę priežiūrą, pacientų logistiką, mokslo vieningumą su praktika. Nebebūtų ir konkurencijos, atsirastų sinergija ir susitelkimas”, – sakė ji. 

Tuo metu Klaipėdoje išrinkta Seimo narė Ligita Girskienė šią diskusiją pavadino „pusantros valandos šlovinimo ode”.

„Nepalaikiau, nes nebuvo atsakyta į klausimus nei personalui, nei kas bus geriau visuomenei. Seimo nariai, inicijavę šį procesą, neatstovauja visos visuomenės, Renaldas Kulikauskas – taip pat. Jau paprašėme Konstitucinio Teismo išaiškinti, ar įstatymas neprieštarauja Konstitucijai”, – sakė ji. 

Reaguodamas į tokį parlamentarės pareiškimą A. Razbadauskas teigė, kad kreipimasis į Konstitucinį Teismą, po kuriuo pasirašė ir L. Girskienė, yra sunkiai suprantamas universiteto bendruomenei.

„Optimistiškai žiūriu į priekį, tikiuosi, kad suplanuoti Vyriausybės darbai bus įgyvendini, nes jie svarbūs čia gyvenančiam žmogui”, – diskusiją reziumavo rektorius. 

Reklama: vadovų paieška https://www.primumesse.lt/tiesiogine-vadovu-paieska-atranka-executive-search/

28 Comments

  1. Algis

    Pirmiausia isgydykite gyd.nuo kysiu

    Reply
  2. Matyt

    Su reforma viskas gerai, reikia kelti ligoninių kvalifikacinį lygį ir ne miesto pinigais tai padaryti, kompensaciją miestas gaus jau sutvarkytą Respublikinę ligoninę, o KUL paims valstybė su Universitetu ir pakels jos lygį, problemą daro esami vyr. gydytojai, jie neteks postų…

    Reply
  3. Apie

    Palangos reabilitacijos ligoninės darbuotojai nesutinka būti prijungti prie Klaipėdos ligoninių tinklo. PRL jau 30 metų teikia aukščiausio lygio reabilitacijos paslaugas Lietuvos žmonėms, visos Lietuvos žmonėms, t.y. ne tik Klaipėdos regionui, neva pacientai galės ir toliau rinktis šią įstaigą, kaip? Pamažu, siekiama likvidavimo, nefunkcionalumo, nors įstaiga nepatyrė nuostolių. Reabilitacijoss sistemą ketinama reorganizuoti, kad po operacijų negauti stacionarinės reabilitacijos? Neaiškus SAM planas, jis nepristatomas detaliai net reabilitacijos specialistams, tik užsimenama, kad bus mažinama stacionarinė pagalba, o didinama ambulatorinė, kuri savo efektyvumu ir prieinamumu neprilygsta siekiamiems reabilitacijos efektyvumo rodikliams, kuriais visada lyginamės su Europos Sąjungos reabilitacijos pasiekimais, o mūsų aukščiausios kvalifikacijos specialistai stažuojasi užsienio valstybėse, reabilitacijos efektyvumo gerinimo ir metodų pritaikymo naujovėmis dalinasi. Taip ir neatsakyta Sveikatos komiteto narių, kaip pagerės PRL darbuotojams sąlygos? Ar jie bus atleidžiami? PRL įstaiga niekada nenešė nuostolių, dirbo visu pajėgumu, prisitaikė kovidiniu laikotarpiu, priimdama kovidinius ligonius. Dabar norima paversti Palangos reabilitacijos ligoninę Klaipėdos ligoninės padaliniu, be aiškaus plano ir investicijų reabilitacijai, ketinama mažinti stacionaro lovas, o tai naikinimas to, kas buvo pasiekta per 30 PRL ligoninės metų. Reabilitacijai rengiami nauji pokyčiai nežada efektyvumo ir naudos pacientams, siekiama sutaupyti kitų pacientų sąskaita. Tas jau buvo daryta 2009m. Ne visi po stuburo ar kkt. operacijų pacientai gebės važinėtis į ambulatorines procedūras, tad liks be reabilitacijos paslaugų. Iki šiol reabilitacijos specialistai nežino SAM rreogaanizacijos uplano, kuris nėra pristatytas ir kaip tai pagerins pacientų prieinamumą paslaugoms, jei iš kitų bus atimta.

    Reply
    • Irena

      Labai teisingas pasisakymas. Reorganizavimas Palangos reabilitacinės ligoninės tik pablogintų ligonių, po sunkių ligų atsigavimą.

  4. KU patriotas

    Pjautynės, bet neaišku dėl ko. Miesto gyventojams turėtų ūti aiškiai pasakyta, o kaip pagerės sveikatos priežiūra sujungus ligonines ?Dabar berniukai nesolidžiai bėgioja po partijų tualetus ir bando suuosti kur mažiau smirda…Aktyvus Staponkus, o ką jis mieste nuveikė, ar taip pat su juo viskas aišku? Atėjus ant kito sukurto gero, manau, kurį laiką derėtų įsigilinti į situaciją, miesto žmonėms jis dar ne autoritetas…Reikia bent ką nors matomo padaryti, tada galima ir pavadovauti. Nesimato jo veiklos, bent kol kas.Antra, turi būti aiškiai pasakyta , o kaip tai sustiprins universitetą. Prioritetas- stiprus universitetas, siūlaau jį visomis išgalėmis palaikyti. Jei tai naudinga miesto žmonėms ir universitetui, reikia reformą vykdyti, o jei besiblaškantys berniukai kuria tik sau svarbesnes darbo vietas, taai nėra kur skubėti, bus tų konkursų, galės dalyvauti. Universitetas miestui reikalingas, bet solidus, o ne partijų klapčiukų bastionas ir padlaižių prieglauda.

    Reply
  5. Eglute

    Tiek KUL tiek Jurinku ligonine,tiek Respulikine ir kitos ligonines atsiradusios Klaipedoje is vienodu pinigu ir tik iskovojus nepriklausomybe suskirste pavaldumus. Blogai kai viena istaiga pavaldi SAM ,o kita miestui. Medicinos istaigos visose turi buti vienodos salygos ir reikalavimai vienodi ir aprupinimas turi buti vienodas ir pacientai turi pakliuti visi nesvarbu rajono ar miesto. Kad skyriai dubliuojasi labai gerai konkurencija tik i nauda ir pacientas rinktis gali tai skatina geriau atlikti darba gydytojams ir slaugos personalui. Svedijoje kur geriausiai sutvarkyta medicina JEIGU DIRBI VALSTYBINI DARBA MEDICINOJE NEGALI DIRBTI PRIVACIAME MEDICINOS SEKTORIUJE. Isprendus Lietuvoje sia problema patikekite ir pas gyd pakliusime nesunkiai, ir savaime issispres ligoniniu klausimas ir bus matyti aiskiau kiek ir kokiu skyriu reikia. O pavaldumas medicinos turi buti vienose rankos. O musu gerbiami seimunai tikrai nesiregistruoja pas gyd telefonu ar internetu pamegine nusisautu! Cia tik mano asmenine nuomone.

    Reply
  6. Kukis

    Gerbiamieji, man teko vertejauti tuo metu kai SAM ministrė buvo p.Degutiene. Tada FR ir Kanados vyriausybės skyrė keliolika milijonų € Lietuvos gyventojų medicininio aptarnavimo reformai paruošti ir vykdyti. Praėjo daugybė metu, o KLP medicinos įstaigos vis dar murkdosi CCCP palikime ir rodos visai nenori modernizuotis. Pagalvokite, kiek visų mūsų pinigų iki šiol iššvaistyta!!! Kiekviena dieną tą suma vis didina. Visų pirma reikėtų senus vadovus išleisti į poilsį….

    Reply
    • Pagalvojau , tenka ir man vertėjauti

      Taip, klaipėdiečiai iš miesto biudžeto investavo nemažai . Ir kodėl dabar nesiderint , imti ir atiduoti SAM ? Ar ne SAM ? Griauti lengviau nei statyti . Statybiniai eurai , turi savybę lipti prie rankų . Ir pagrindinis klausimas KOKIĄ NAUDĄ iš reorganizacijos pajus klaipėdiečiai pacientai ? ” Gydys ” naujos sienos ar puikūs medikai , kurie ir dabar mus gydo ? Aš būčiau tik UŽ , jei būtų atsakyta konkrečiai , o ne ” vasiukų ” lygmenyje . Tik tiek .

  7. Ponui Kulikauskui drįsiu pasiūlyti

    pagalvoti kaip iš ligoninės turėtų namo grįžti pacientas su šlepetėmis be pinigų , kurį su greitąja atvežė iš kokio tolimo kampelio , tarkime kokią 23 val ? Ar dar vėliau . Greitoji atvežė , paliko priėmime , medikai po kelių valandų laukimo , pacientui atstato ritmą ar kraujospūdį ar …..ir sako viskas , neguldome . ( lovos stacionare mažinamos ) . Galite keliauti namo . NAKTĮ ! O gal ponas Kulikauskas bandė užsiregistruoti telefonu ? Dabar ,kol dar yra kelios ligoninės , gali pavykti . O kada bus viena ? Drįstate kalbėti bendruomenės vardu , todėl aš rašau jums .

    Reply
  8. Petriukas

    Kol kas iš tų reformų ir optimizavimų svarbiausia – jokios naudos pacientams.Pirmiausia galvokit apie juos-ne nuo to galo pradedate.

    Reply
    • Aš taip pat manau

      jog rūpestis PACIENTU iš vis neturi nieko bendro su ” medicinos reforma ” kurią stumia seimo ir miesto konservatoriai su liberaliais . Blogiau bus ir miestų ir regionų pacientams . Raktinis žodis ” pinigai ” ? Man toks įspūdis kada paskaičiau straipsnį ” 800 ml eurų Lietuvos ligoninių uždarymui ” . 2021-12-25 . Ačiū poniai Girskienei ir kitiems kuriems rūpi pacientas. O pono Razbadausko ” taip” net nevertinu , nes netikiu .

  9. Ponui Kulikauskui , gal neklaidinkite ?

    Liberalumas t.p. turi turėti ribas . ___Klaipėdos ligoninės susitarė dėl skubios pagalbos tvarkos . ____P.S. Tekstas su grafiku AK . Ar buvote ligoninių priėmimo skyriuose ? Ar įsivaizduojate kokie bus pacientų srautai , jei VISUS veš į vienos ligoninės skyrių ? Dabar laukti reikia po kelias valandas . Apgailėtina , pone Kulikauskai . Aš tokio ” rūpesčio ” klaipėdiečiais pacientais tikrai nesuprantu . Kalbėti bendruomenės vardu ….

    Reply
  10. Artūras

    O kodėl taip skubama, tikrai nepalaukiant kol konstitucinis teismas pateiks išvadas? Taigi taip taupomi pinigai, nes pateikus nepalankias išvadas reformos vykdymas bus sustabdytas ir lėšos vėl nus išvaistytos? Gal tikrai būten Ligita atstovauja Klaipėdiečių nuomones,siekdama gerovės piliečiams o ne kelių rėksnių grupė galimai susijusi su KU ir rektoriumi. Ir kažkaip dar keiščiau atrodo Ku universitetas garsėjantis okeanografijos ir kas susije su jūrinėmis specialybėmis pasiekimais taip veržiasi i kaip atrodytu neartus dirvonus ir nelabai susijusius su sėkmingai vystoma kryptimi. Taigi yra puikūs Kauno Vilnius universitetai. Slaugytojos taip labai reikalingos bet tegul ir ruošia- tai sveikintina, tačiau ar nebus tada užmirštos pagrindinės kryptis ir bus akcentuojama i naujas sferas ir švaistomi pinigai be atliktų išankstinių studijų.ir toliau nepaaiškinant kas pagerės ir kaip paslugų kokybės pakils? Ar ateiviai atvyks gydyti supergaliomis? Dar keistesnė Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo Darius Staponkaus pozija, kadangi buvo spaudoje rašyta kaip vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, sėkmingai sutare psiskirstyti besidubliuojančias paslaugas ir tada Darius Staponkus buvo labai inciatyvus ir patenkintas. Tai kas gi vis dėlto atsitiko ar nebus galimai pasidalinti jau postai tarp KU ir Darius Staponkaus? O gal vis dėl to rektoriui nelabai sekasi Ku ir galimai bando su kelių politikų pagalba susikurti sau šiltą vietelę?

    Reply
    • to Artūras

      o kaip visiems dabar prireike studiju, analiziu, ivertinimu. O jus mielieji niekas uz dyka nedaro. Veliau sauksite uh kokia bloga valdzia uzsake studija iz milijona Eur ir tik gavo atsakyma sujungti/nesujungti.
      As tai siulau, kad savivaldybe paskelbetu greita gyventoju apkalausa, jei labai jau rupi klaipedieciams ligoniniu likimas tai tikrai atsakys.

  11. O aš pritariu ponios Girskienės nuomonei

    NAUDOS klaipėdiečiams ar pacientams nematau ir aš . Ar ne toks turėtų būti tikslas ? Kol nėra atsakymų , išdraskyti tikrai nematau prasmės . O tai , kad ši seimo dauguma tą ” moka ” , manau žino net liberkonservatorių fanai . Pradžioje reikia GALVOTI , įvertinti NAUDĄ ir tik tada imtis veiksmų ! Nesutinku ir su ponu Kulikausku , jis nėra visos klaipėdiečių bendruomenės atstovas . Grafikas yra mažiausias blogis , pone Kulikauskai . Svarbu gydo specialistai.

    Reply
    • Klaipėdietis

      Tegul paaiškina, kiek miesto biudžetui kainuoja KUL išlaikyms ir kiek prisideda kitos savivaldybės iš savų biudžetų prie šios ligoninės funkcionavimo, nes ligoninės paslaugomis naudojasi ir vakarų Lietuvos rajonų gyventojai. Ar ne per didelė prabanga?

    • ****

      Būtent , o uždarius aplinkines ligonines ir sumažinus stacionaro lovų skaičių ” optimizuotoje ” KOKIĄ NAUDĄ TURĖS klaipėdiečiai pacientai , kurie jau yra investavę į KUL ? Kodėl liberkonservatoriai apie tai nekalba ? Kodėl klaipėdiečiai turi už dyką atiduoti ? Ponia Girskienė rūpinasi ir klaipėdiečių turtu ir pacientais . Manyčiau reikia sulaukti KT sprendimo ar teisėtai „skriaudžiami ” klaipėdiečiai ?

  12. Klaipedos gyventojas

    Girskienė tolygi Šustauskui,kuri garsiai rėkia,bet naudos iš jos nėra,ir kaip žmonės nemato ką renka į seimą.Ji gi kenkia klaipėdos žmonėms, kaišiodama pagalius į ratus dėl universitetinės ligoninės .

    Reply
    • Jons

      Visiškai pritariu. Ji labai piktas žmogus, kuris susikoncentravęs tik į savo PR’ą. Toks vaizdas, kad visiems kas jai pasitaikys kelyje yra paruošusi pamazgų kibirą.

    • Jūs rimtai ? :)

      Jūsų dabar negydo ? Klaipėdos medikai puikūs ! Atlieka sudėtingiausias operacijas ! Jūs labiau panašūs į ” šustauskus ” savo rėkimu be argumentų . Seimo narė Girskienė aiškiai pasakė NĖRA ATSAKYMŲ ! Ligoninė yra klaipėdiečių turtas iš biudžeto , kuris kainavo klaipėdiečiams milijonus , o konservatoriai nori už dyką SAM atiduoti ? Turėkite atsakomybės už Klaipėdą . Kada bus atsakymas iš KT , bus atsakymas KOKIĄ realią naudą turės pacientai , tik tada reikia pokyčių . Pradedame pagaliau galvoti . Verslus jau liberkonservatos sugriovė , dabar imasi medicinos ?

    • Klp

      O kas jum geriau atrodo? Klajūnas Petrošius? Kuris kur vėjas pučia ten ir bėga, per jo tik pora metu kaip ” politiko” jau spėjo pakeisti 3 politines pažiūras, tai yra tragedija tokie politikai, kaip Petrošius, Kaveckis ir visa konservatorių šutvė

    • Lygiai toks pat

      politinis klajūnas yra ir ponas KU ” vadas” ponas Razbadauskas . Dabar jis ir dar 2 iš KU Mantulova ir Radvila yra ” skverneliniai ” . Politikai , nesugebantys apsispręsti dėl politinių vertybių , nemanau , kad dabar žino kas yra geriau Klaipėdai ar klaipėdiečiams . Kelintoje partijoje ponas Razbadauskas ? ? Todėl ir NETIKIU ! Man panašu linkstama ten kur ” naudingiau ” ir ne pacientams .

    • Nuomonė

      Pritariu Klaipėdos gyventojui dėl Girskienės! Apart rėkimo daugiau nieko. Bent ką protingiau paskytų…..o rėkti tai daug proto nereikia….

    • Nuomonei

      Jūs nesuprantate ką sako ponia Girskienė , ir ją dėl to kaltinate ? 🙂 Kur jūsų ” protingumo ” ribos ? 🙂 Gal kokią knygą ar Konstituciją paskaitykite ? Gal seimo statutą ? Gal savivaldos įstatymą ? Vienu žodžiu – švieskitės ir gal pavyks suvokti ką sako seimo narė Girskienė . Sėkmės .

  13. Klaipėdietis

    Du pensininkai, kuriems jau niekas nebeaktualu, kaip sakant ,,po manęs nors ir tvanas” visais imanomais būdais bandys pratemti savo egzistenciją savo kėdėse. GĖDA.

    Reply
    • O jums dėl seimo

      ” senių ” negėda ? Kiek sėdinčių seime nuo pirmųjų kadencijų ? Pradėkime nuo konservatorių : Zingeris , ir t.t. ? Ir politikoje tai vertinama kaip patirtis ir didelis pliusas ? O DARBE , kurioje patirtis kaip tik reikalinga ir kaupiama jau blogai ? Jūs rimtai tik tiek tesugebate mąstyti ? Veidmainiai liberkonservatoriai ? Tada , taip . Tik tiek tesugebate ?

    • Equalizer

      Dar ir miesto taryboje sedi tokiu ne vienas. Vat jie turbut nevezami i priemimo su visais, o skambina vadams tiesiai.

  14. Klp

    Kad visa tai darytų normalus, išmanantys, kompetetingi žmonės, gal ir tikėčiau tokiu projektu, bet kai tai daro konservatoriai, tai nieko gero nelauk, nes kurti yra neįgalus, jie tik griauti sugeba.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This