Alexey Razorenov: „Kada nors atsakyti vis tiek teks”

Nuomonės

Žinomas Sankt Peterburgo žurnalistas Alexey Razorenov, kuris po Sausio 13-sios įvykių Lietuvoje buvo apdovanojimas už pilietinę poziciją, savo socialinio tinklo puslapyje pasidalino mintims apie tai, kas šiuo metu vyksta Rusijoje. Jis sutiko, kad šis tekstas būtų platinamas ir Lietuvoje.

„Pas mus kas dieną – naujos gairės. Šįkart – ne apie melagingos informacijos įstatymų paketą. Ne apie informacijos sklaidos apribojimą. Kur kas kiečiau. Tai oficialiai įstatymu įteisintas draudimas abejoti valdžios priimamų sprendimų protingumu ir skelbiamų kalbų teisingumu. Tautai, kuri toliau yra laikoma valdžios Rusijos Federacijoje šaltiniu, tipo tautos valdžios atstovai uždraudė mąstyti, turėti ir reikšti nuomonę, nesutampančią su generaline linija.

Kokiu būdu vargšas-šaltinis gali toliau vykdyti savo, kaip šaltinio, misiją ir kaip tokiu būdu jis gali paveikti valstybės politiką – neaišku. Tauta pagal teises galutinai sulyginta su gyvūnais ir augalais. Rusams įstatymu uždrausta abejoti tuo, kad tarptautinė izoliacija, ekonomikos griuvimas, dėsningas kaimynų įtarumo augimas (atsargiai renku žodžius), neišvengiamas antirusiškų nuotaikų plitimas, ginkluotės augimo eskalacija ir jos koncentracija ties kaimynų, staiga tapusių priešais, karinių resursų sienomis, stiprina saugumą. O dar labiau jį, matyt, stiprina RF pasirengimas panaudoti „strategines atgrasymo priemones” kartu su kankinių pasiuntimu į rojų.

Jiems uždrausta galvoti, jog skraidančios raketos, patrankų šūviai, iš lėktuvų krentančios bombos, laukose žlegsintys tankai ir į tėvynę grįžtantys karstai yra karas. Galvoti negalima apskritai. Reikia tikėti. Ypač tokia, logikai prieštaraujančia nesąmone. Credo quia absurdum.

Prisimenu 2015 metų siužetą, rodytą per 5-tą kanalą apie Putiną ir batiskafą: „Leidžiamės į viduramžius kartu su prezidentu”. Pagaliau nusileido. Federalinis susirinkimas patvirtino šventąją dogmą apie valdžios neklystamumą. Liko sulaukti tik inkvizicijos laužų.

Aš asmeniškai pažįstų keletą žmonių, kuriems teko dalyvauti šiame balsavime (prieš, regis, niekas nebalsavo?). Įdomu, kaip jie jaučiasi? Ko gero, paklausiu. Abejoju, ar atsakys. Dabar. Bet kada nors atsakyti vis tiek teks”.

1 Comment

  1. Na va

    Pasirodo, protingų žmonių dar esama, ir ne visi išnyko kaip mamutai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This