Politikių priekaištai savivaldybės vadovams – ne tik dėl pabėgėlių iš Ukrainos

Politika, Svarbu

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybės vadovų darbotvarkėje buvo skelbiama, jog savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis dalyvaus Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje, kuriame pateiks informaciją apie pagalbą nukentėjusiems nuo karo ukrainiečiams sveikatos ir socialiniais klausimais.

A. Velykienės teigimu, savivaldybės direktorius nevykdo savo tiesioginių pareigų. Portalo archyvo nuotr.

Posėdžiui prasidėjus, paaiškėjo, jog administracijos direktorius jame dalyvauti negali, kadangi ne tik jis, bet ir visi atsakingi savivaldybės darbuotojai dalyvauja susitikime su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite.

Ši žinia papiktino dvi minėto komiteto nares.

„Jie oficialiai yra pasiskelbę, tegul atranda ponai laiko dalyvauti posėdyje ir pateikti informaciją. Jeigu neatranda, lai raštu parašo ir pateikia mums, Tarybos nariams. Taip elgtis, kaip elgiasi administracija, yra absurdiška, visiškai ciniška. Nė viename posėdyje normaliai nedalyvauja”, – nepasitenkinimo neslėpė Alina Velykienė.

Jai pritarusi Vaida Raugelė teigė parašiusi savivaldybės administracijai du raštus – pasiūlymus, kurios savivaldybės biudžetinės įstaigos bei nevyriausybinės organizacijos turėtų užsiimti pabėgėliais iš Ukrainos, tačiau esą atsakymo į juos nesulaukė.

„Iš tikrųjų kažkokie nesuvokiami dalykai (…) Pas mus į komitetą vėl eilinį kartą niekas neateina. Eilinis klausimas, ką mes čia veikiam? Jeigu mes tik taip pasišnekėti susirenkam, gal ir nesigaišinkim visų laiko (…). O kalbėti jau sveikatos politikos klausimais buvo ignoruojamas komitetas, socialiniais klausimais, dabar ypatingai jautriais, situacija kartojasi”, – kalbėjo politikė.

A. Velykienė savo ruožtu stebėjosi, kaip iš administracijos pavaduotojų ir patarėjų rato neatsirado nė vieno, galinčio komitetui pristatyti iš anksto suplanuoto aktualaus klausimo.

„Yra Tarybos veiklos reglamentas, yra savivaldybės administracijos nuostatai, kuriuos tvirtina Taryba. Kodėl kiekvieną kartą socialinių reikalų komitete tenka reikalauti elementarių dalykų? Yra ciniškas administracijos požiūris į Tarybos narius ir į komitetus, absoliutus cinizmas”, – kritikos žodžių ir administracijos vadovybei, ir esą ją ginančiam komiteto pirmininkui Kaziui Bagdonui negailėjo A. Velykienė.

Jos teigimu, administracijos direktorius nevykdo savo tiesioginių pareigų.

„Administracijos direktoriaus pavaduotojų ir direktoriaus atlyginimai yra didžiausi Lietuvoje net su Vilnium ir Kaunu palyginus, bet tokio cinizmo ir nesiskaitymo nėra niekur”, – rėžė liberalė.

Pasak A. Velykienės, Klaipėdoje pabėgėliais iš Ukrainos užsiima tik visuomeninės organizacijos, o esą savivaldybės administracija neturi jokios strategijos šiuo klausimu.

Ji retoriškai klausė, ar normalu, kai pagalbos ukrainiečiams centras Klaipėdoje yra įkurtas privačiose patalpose.

Taikdario rolės nebe pirmą kartą šiame komitete vėl teko imtis vicemerui Arvydui Cesiuliui.

Jis pranešė, jog karo pabėgėliams iš Ukrainos paremti miestas yra numatęs iš biudžeto skirti 150 tūkst. eurų ir šis bei kiti pagalbos ukrainiečiams klausimai bus svarstomi jau šį ketvirtadienį vyksiančiame neeiliniame Tarybos posėdyje.

14 Comments

  1. Karolis

    Jeigu savivaldybėje yra netvarka, tai dėl to kaltas šeimininkas, kuris patenkintas kiurkso susigūžęs, juk taip patogu. Kalti čia visi, bet tik ne jis. Triukšmas dėl Neniškio, o kur meras ir kam jis tada reikalingas, jeigu mes turime gerkles plėšyti, nors jis patyliukais ir žvengia : šuns balsas dangun neina. Ir vis prisidengiama demokratija, nors jos net šešėlio nematyti. Štai dėl skiepijimosi kiek priplakta, kiek nurodyta dėl asmens teisių pažeidimų, o kad dėl tavo miestiečio teisių pažeidimų tai tyla,dar ko neužsinorėsite. O tereiktų susirinkus visiems seniūnaičiams tarti savo žodį, nes jie yra kiekvienas rinktas, ne taip kaip savivaldybėje, kur atlikta rinkimų imitacija. Kur jūs kaipėdiečiai?

    Reply
  2. Čerlis

    Pirma su savo ubagais susitvarkyti pažiūrėkit kiek šalyje skurstančių kas rajonuose darosi turi nebus darbo saviems ka če kiti darys

    Reply
  3. Albinas

    Kaip jaustis eiliniam piliečiui,jei net karo akivaizdoje valdžiažmogiai nesusikalba …gėda dėl pabėgeliu tik !500000

    Reply
  4. Nesvarbu las nes visi tai žino,

    Nereikia stebėtis. Šie valdžiažmogiai neturi supratimo apie pagarbú at kultúringà elgesį , Juno’s valdo vien pinigai

    Reply
  5. klaipedos dabartinė valdžia

    admistracijos trijulė yra apgailėtina savo veiksmais, tiesiog susižeria algas su priedais ir vėl laukia šiltų postų po to…

    Reply
    • Algis

      Velykiene supyko,kad jos nepakviete i susitikima.Jinai sav.tuscia vieta

  6. Sauronas

    Orkai

    Reply
    • Pilietis

      Prasidėjo rinkiminė kampanija. Ir kas gali paneigti ,kad senoji gvardija norėtų paimti valdžios vadžias į savo rankas. Ar Jais galima pasitikėti- spręs rinkėjai. Būdami valdžioje nieko reikšmingo nenuveikė ir akivaizdžiai matosi, kad konfrontuojama neesminiais klausimais.

  7. Gera

    nuotrauka – iškalbingesnė už tekstą

    Reply
  8. O

    Tai gi krūvos visokių patarėjų yra, gali paaiškinti, ką jie veikia ?

    Reply
  9. klaipėdietė

    gėda Klaipėdos valdžiai,nors jie jau ją senai prarado…

    Reply
  10. Stebėtojas

    Stebint iš išorės, atrodo, kad žmonės praranda bet kokius normalaus bendravimo gebėjimus – geriau kažką ignoruoti, už akių apkalbinėti, viešai apšikti, nei nueiti ir pasikalbėti.

    Reply
  11. T

    Visame grąžume Grubliauskas& CO

    Reply
    • taip

      grubliauskas su savo nauja jėga konservatoriais…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This