Siūlo atnaujinti slėptuves ir rengti civilinės saugos mokymus

Politikų tribūna

Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2022-03-09

Komentarų: 1

Dėl pavedimo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai

Atsižvelgiant į Rusijos Federacijos karinius veiksmus Ukrainos atžvilgiu ir galimas grėsmes Lietuvai, siūlau Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai priimti protokolinį pavedimą, pavedant Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui:

1. Išanalizuoti civilinės saugos slėptuvių situaciją Klaipėdos mieste iki 2022 balandžio 1 d. Įvertinus jų būklę, skirti reikiamą finansavimą slėptuvių remontui, įrangai ir aprūpinimui karinės krizės atveju užtikrinant miesto gyventojų saugumą. Įvertinti galimybes slėptuvių paskirčiai pritaikyti kitus statinius. Pagal poreikį koreguoti Klaipėdos miesto savivaldybės Strateginį planą, atliekant reikalingus pakeitimus 2022 m. Klaipėdos miesto savivaldybės biudžete.

2. Kartu su Civilinės saugos departamentu daugiabučiuose namuose įvertinti rūsių panaudojimo slėptuvėms galimybes, atlaisvinant rūsius ir surengiant gyventojams civilinės saugos mokymus.

3. Sistemiškai rengti mokymo įstaigose civilinės saugos mokymus.

INFORMACIJA

„Atvira Klaipėda” neseniai rašė, jog uostamiestyje, pasak savivaldybės ir Civilinės saugos specialistų, slėptuvių, pritaikytų grėsmės atveju slėptis gyventojams, nėra ir jų atnaujinti neketinama.

1 Comment

  1. Mo

    Pagaliau. Išdalinkit rūsių raktus kuo greičiau, kad žmonės turėtų kur slėptis. Kuo daugiau mokymų ir veiksmų. Nesuprantu, ko mes miegam.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Karo atveju gyventojai raginami patys rūpintis priedangomis bei slėptuvėmis

Nors nuo karo Ukrainoje pradžios praėjo jau daugiau nei dveji metai, Lietuvoje didelių naujovių saugumo srityje, kaip ir kur reiktų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl Klaipėdos dramos teatre - tik vieno žanro spektakliai? Padiskutuokim!

Prieš porą savaičių vienas žavingas jaunuolis tarstelėjo, kad Klaipėdos dramos teatras su tokiu repertuaru toli nenuvažiuos. Kadangi esu teatro fanė, ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This