Savivaldybės pagalba ukrainiečiams gali siekti ir 3 mln. eurų: jau registruota 1700 pabėgėlių (papildyta)

Politika, Svarbu

Prieš savaitę vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje negalėjęs dalyvauti savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tąsyk dėl to kritikuotas dviejų komiteto narių, šį antradienį atsiskaitė, kaip miestas padeda karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Jis pakartojo ryte vykusiame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje išsakytą informaciją apie savivaldybės pagalbą ukrainiečiams.

Klaipėdoje įrengtame pabėgėlių registravimo centre antradienį buvo šimtai žmonių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Papildomai administracijos direktorius informavo, jog artimiausiu metu miesto Tarybai bus siūloma pritarti sprendimui, kad ukrainiečiai galėtų nemokamai lankyti miesto kultūros įstaigas bei naudotis sporto bazėmis. Jis priminė, jog savivaldybėje yra sudaryta darbo grupė ukrainiečių problemoms spręsti.

Vaida Raugelė teiravosi, kodėl Klaipėdos savivaldybė nepasinaudojo Palangos ir kitų savivaldybių pavyzdžiu pasitelkti miesto biudžetinių įstaigų, paramos gavėjų, finansinę pagalbą.

Pasak G. Neniškio, klaipėdiečiai laikosi Vyriausybės rekomendacijų savivaldybėms naudotis kelių konkrečių visuomeninių sertifikuotų organizacijų pagalba.

Kalbėdamas apie miesto Tarybos sprendimą teikti savivaldybės finansinę pagalbą ukrainiečiams, G. Neniškis teigė, jog ji gali siekti ir iki 3 mln. eurų.

„Dabartiniu metu vyksta kalba, kad vienkartinė parama būtų 267 eurai vienam asmeniui. Mes preliminariai jau turime apie 1700 pabėgėlių, kurie užsiregistravę mūsų Migracijos departamente, negalima labai tiksliai pasakyti, ar jie visi yra Klaipėdoje. Jeigu tokių asmenų būtų apie 5000, biudžetui tai kainuotų 1,3 mln. Iš tikrųjų tos išlaidos bus pakankamai nemažos, plius savivaldybė finansuos registracijos centro išlaikymą (…). Per artimiausius pora mėnesių mes tikriausiai išeisime į 2-3 mln. eurų, bet patikslinsim, kai bus tikslesni skaičiai”, – atsakydamas į komiteto narių klausimus kalbėjo G. Neniškis.

Kartu jis vylėsi, jog vėliau dalį lėšų kompensuos Vyriausybė. Ji esą jau pažadėjo padengti pas žmones individualiai apgyvendintų ukrainiečių nuomos ir komunalines paslaugas.

„Mes daug ką darom avansu, teisiškai rizikuodami, neturėdami galutinių sutarčių, tikėkimės, kad tas lėšas kompensuos”, – sakė savivaldybės administracijos direktorius.

PAPILDYTA. Po pietų savivaldybė pranešė, jog šios problemos aptartos ir savivaldybės tarybos frakcijų pirmininkų bei frakcijoms nepriklausančių tarybos narių ir savivaldybės atstovų pasitarime.

Dalintasi mintimis, kaip pabėgėlių apgyvendinimo klausimą būtų galima spręsti viso regiono mastu, taip palengvinant naštą miestui.

„Dabar ukrainiečių apgyvendinimą iš esmės užtikrina privatus sektorius, atsiliepęs į organizacijos „Stiprūs kartu“ kvietimą. Miesto tarybos nariai teikė pasiūlymus, kokiais būdais spręsti su pabėgėliais susijusius klausimus Klaipėdoje”, – rašoma pranešime.

Jame cituojamo mero Vytauto Grubliausko teigimu, minėtas „susitikimas parodė, kad kalbantis tokiame formate tikrai galima rasti gerą, konstruktyvų bendravimą ir bendradarbiavimą”.

Sutarta tokius susitikimus ateityje rengti nuolat.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This