Garažas užstrigo viešuose pirkimuose

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybei nepavyko užbaigti ir dar vieno senamiestyje suplanuotų statybų konkurso – statybininkai nesusidomėjo galimybe Bangų gatvėje, šalia Jono kalnelio, statyti daugiaaukštį garažą.

Už garažo projektą bendrovei „Eksploit” sumokėti 24 805 eurai. „Eksploit” vizualizacija

Pasak Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Vilmos Marcinkevičienės, 140 vietų keturių aukštų, iš kurių vienas – požeminis, garažo statybų konkurse nebuvo sulaukta nė vieno pasiūlymo.

Konkurso sąlygose buvo nurodoma, kad tiekėjų pasiūlymų kaina negali viršyti 3,6 mln. Eur su pridėtinės vertės mokesčiu. Statyboms buvo numatytas 26 mėnesių laikotarpis.

Nesulaukus pasiūlymų Savivaldybės administracija paskelbė rinkos konsultaciją. Jos metu potencialių rangovų teiraujamasi, kokias sąlygas papildomai jie siūlytų įtraukti į techninę specifikaciją arba kurių reikėtų atsisakyti, ar tinkami kainos peržiūros būdai, terminai, koks preliminariai galėtų būti šio pirkimo objekto biudžetas. Taip pat klausiama, ar nustatytas darbų atlikimo terminas yra pakankamas.

„Atvirai Klaipėdai” kai kurie statybos rinkos dalyviai teigė, kad tokio garažo statybos kaina šiuo metu gali siekti apie 5 mln. eurų.

Žinia, savivaldybė dar pernai mažiausiai iki 2028-ųjų buvo atidėjusi planus statyti tokį garažą, kuris iš pradžių preliminariai buvo vertintas 1,2 mln. eurų. Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis vasarį teigė, kad pasikeitusią savivaldybės poziciją nulėmė prasidėjusi buvusios „Švyturio” alaus daryklos konversija.

Buvusios „Švyturio“ alaus gamyklos patalpose už 10 mln. eurų numatoma įkurti 15 tūkst. kv. m dydžio erdvę „Tech Zity“. Joje planuojama įrengti 370 privačių modernių ofisų, 30 vietų „co-working“ erdvę, „co-living“ erdvę 20-čiai žmonių, tris konferencijų sales, kurių vienoje bus net 650 vietų, bei 52 modernius loftus ir vieną išskirtinį „penthouse” tipo loftą. Naujose erdvėse taip pat planuojami restoranai, sporto centras.

Sovietinių alaus gamyklos pastatų pertvarkymas jau vyksta – šiuo metu demontuojamos nereikalingos konstrukcijos. Pernai vasarą skelbta, kad projektą tikimasi užbaigti 2022-ųjų gale.

Ties Jono kalneliu ir Kultūros fabriku esančios automobilių aikštelės vietoje numatyti daugiaaukščio garažo projektiniai sprendiniai visuomenei buvo pristatyti beveik prieš ketverius metus. Šį projektą tada kritikavo Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba, jį pavadinusi visiškai nelogiška ir absurdiška miesto investicija. 

Savivaldybei šį mėnesį teko nutraukti ir Klaipėdos pilies bokšto statybų rangovo konkursą, nes buvo sulaukta tik vieno pasiūlymo, kurio kaina viršijo nustatytą maksimalią 1,75 mln. eurų su PVM ribą. Dėl šio pirkimo irgi buvo paskelbta rinkos konsultacija.

11 Comments

  1. Ano

    Toks jausmas, kad tik Klaipėdoje gali strigti, pabrangti ir nekokybiškai būti atlikti darbai. Greičiau pasikeistų miesto valdžia, nes tokios neprofesionalios valdžios turbūt niekas neturi Lietuvoje. Pernai biudžete liko nepanaudoti milijonai eurų, o čia negali rasti lėšų projektams. Matyt laukia kol dar labiau jie pabrangs ir tada patvirtins. Klaipėdos valdžia pastoviai nori kažką sukurti už mažesnę nei rinkos kainą, bet po tokių projektų tenka raudonuoti iš gėdos, dėl paliktų brokų ir nekokybiškai atliktų darbų. Projektai turi būti gražūs, kokybiški, kurie puoštų miestą, o ne darkytų.

    Reply
  2. Apgailetini.

    Dar vagys mažai apmokestino visus parkingus,dar už svetimus pinigus svaigsta kaip dar apmokestinti nauja daugiaauksti parkinga.

    Reply
  3. Aūū

    Klaipėda – paklusnių teliukų miestas. Bet kokiai sukčių valdžiai rojus. Kur tos miesto bendruomenės, komentaruose tik aktyvios? Kur protesto mitingai? Kur reikalavimai atsistatydinti miesto valdžiai? Ką mūsų STT ir visos kitos tt veikia? Kur jūs, velykienės, kaveckiai, puteikienės? Vaitkai tegul sau miega ramybėje…

    Reply
  4. Andrius

    O gal pagaliau eikite po velnių su savo tuo garažu?
    Gal verslas turėtų pats pasirūpinti savo požeminiais garažais ir visom kitom parkavimo vietom? Kodėl reikia pataikauti verslui miestiečių ir miesto sąskaita? Kiek kartų buvo kartota, perplanuokite jau esamą Jono kalnelio stovėjimo aikštelę, panaikinkite per vidurį esančias saleles, gražiai įrenkite ją, dar padaugėtų bent 20/30 parkavimo vietų ir miestui liktų visi tie milijonai eurų. Dabar toks jausmas, kad verslas jųsų kabinetų duris koja atsidarinėja ir daro spaudimą dėl to prakeikto gqražo.

    Reply
    • Taip

      pritariu

  5. Smagi

    ta mūsų savivaldybė su savo generaliniais patarėjais ir nepakartojamais vyr. specialistais – konkursuoja -projektus perka, architektūras kuria, viešina vizulkes visuomenei kaip atrodys jų šlovingi darbai, o po to statybininkų klausia ko reikia atsisakyti.

    Reply
  6. Galejo ta parkinga bokste padaryti

    NU kai Vilnius atvaziuoja I pajuri …tai prabangius ratus reik kur numesti….

    Reply
  7. Nebeturiu kantrybės

    Greičiau rinkimai. Velniop tą Grubliauską su šutve. Pridarys per tuos metus miestui niekšybių ne vieną dar. Kokio velnio tokioj vietoj garažas? To paties Žakaičio, kuris Švyturį rekonstruoja, Vilniuje įrengti startuolių parkai ir pan., ir niekam nekilo mintis ten daugiaaukščius parkingus įrengti, va Klaipėdoj jis būtinas. Po velnių, nėra Klaipėdoj jėgos, galinčios pasipriešinti daromoms nesąmonėms???

    Reply
    • Labai

      Pritariu. Bet vagių šaika prie pinigų prieina prie visų valdžių. Konservatoriai ypač alkani. O ambicijų, kaip turi Kaunas ar net Šiauliai, kurie mus tuoj nuneš, seniai nėra.

  8. klp

    Klaipėdai garažo ir betrūksta uz 5 mln……..

    Reply
    • T

      Dar požeminis laukia už 12 mln

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This