Keleivinio transporto bilietas galios ir keltuose į Smiltynę

Svarbu, Transportas

AB „Smiltynės perkėla” sudarė sutartį su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” dėl keltų bilietų platinimo miesto viešojo transporto sistemoje. Apie tokią galimybę kalbėta jau keletą metų, tačiau dėl realios paslaugos sutarta tik visai neseniai. Sandorio vertė – 10 tūkst. Eur.

Ant šio elektroninio bilieto atsiras ir Smiltynės perkėlos ikonėlė.

„Mes planuojame – ruošiame techninius sprendinius startui gegužės mėnesį, – sako Klaipėdos keleivinio transporto vadovas Andrius Samuilovas. – Asmenys, kurie turi Klaipėdos viešojo transporto elektroninio bilieto kortelę (ir papildytą elektroninę piniginę), galės eiti pro perkėlos vartelius, ją nuskenavę. Ir plaukti į Smiltynę”.

Keltų keleiviams, turintiems tokius bilietus, nereikės stovėti eilėse prie „Smiltynės perkėlos” kasų ar bilietų pardavimo automatų.

Tiesa, iš pradžių tai galios tik turintiems bilietus be nuolaidos, bet vėliau tokia tvarka galės atsiskaityti ir tie keleiviai, kuriems taikomos lengvatos. Tačiau taip nebus galima sumokėti už transporto perkėlimą.

„Techniškai toks bilieto pardavimas yra „nuskaitymas” nuo mūsų keleivio kortelės tiek pinigų, kiek kainuoja kelto bilietas”, – aiškina A. Samuilovas.

Prieš keletą metų buvo kalbama ir apie galimą panašų susitarimą ir su AB „Lietuvos geležinkeliai”. Tačiau geležinkeliečiams iki galo neišsprendžiant savų problemų, sumanymai liko nerealizuoti.

6 Comments

  1. Mikola - Piterskij

    Kodel Estijoi transportas nemokamas? O pas LTU mokamas? Mat smegenu neuztenka?

    Reply
  2. Pensininkas

    O kaip galios tas pravažiavimo bilietas kur pensininkai turi įsigiję visiems metams už 10eurų .

    Reply
    • Kitas pensininkas

      Galios, negalios, ne ten esmė. Jeigu tame biliete už 10 € nebus atskirai įnešta pinigų kaip į e-piniginę, tai ir nurašyti kelionės kainą keltu nebus iš ko. Teks mokėti senoviškai 😉 – juk aiškiai buvo parašyta, negi nesupratai, tamsta.

  3. Anonimas

    Jei viešasis transportas yra nuostolingas, tai iš kokių pinigų tie sumanymai įgyvendinami? Kiek Eur savivaldybė šelpia KKT?

    Reply
    • Aras

      Laukim bilietų kainos pakėlimo.kiek yra sukurta papildomų darbo vietų tinginiams.ar tiek reikia tikrinanciu institucijų.nebetelpa kabinetuose jie.vazineja naujomis mašinomis.sumazintu jų skaičių atsirastų papildomų pajamu

  4. Tomas

    Uz max 3d darba kad pakoreguoti IT sistemoje jog nuskaityti korteles duomenys prie kelto nukeliautu i KKT db baze mokesciu moketojams kainuos 10 000eur 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This