Savivaldybė nepritaria „Klasco” norams

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos savivaldybės administracija parengė miesto Tarybos sprendimo projektą, kuriuo būtų išreikštas nepritarimas naujiems AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ („Klasco”) krovos planams.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad „Klasco” nori didinti metalo laužo krovos ir sandėliavimo pajėgumus, o tokią krovą perkelti iš 6 ir 7 krantinės į 8 ir 9 (tarp S. Dariaus ir S. Girėno gatvės ir Vitės mokyklos stadiono). Taip pat planuojamas fosforitų, perlito, gipso anhidrito, klinkerio, geležies šlako, geležies silikato, birių trašų ir grūdinių kultūrų krova ir sandėliavimas prie 10 ir 11 krantinių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miestą valdžią išreikšti tokį nepritarimą buvo paprašiusios Klaipėdos bendruomenių asociacija ir asociacija KIDE.

Parengtame sprendimo projekte rašoma, kad tokiai planuojamai ūkinei veiklai nepritariama, nes ji būtų vykdoma „intensyviai urbanizuotoje Klaipėdos miesto reprezentacinėje dalyje, kuri pasižymi dideliu gyventojų tankumu bei intensyviais gyventojų bei turistų srautais”. 

„PAV programoje numatyta, kad 10 ir 11 krantinėse, kurios patenka į istorinę Klaipėdos naujamiesčio dalį, planuojamas birių krovinių sandėliavimas ir krova atvirose aikštelėse, dėl to kyla aplinkos oro būklės pablogėjimo rizika šalia planuojamos ūkinės veiklos sklypo ribos esančiai gyvenamajai aplinkai”, – teigiama sprendimo projekte.

Visai šalia, nuo keliasdešimties iki kelių šimtų metrų nuo numatomos vykdyti šios krovos, yra gyvenamieji namai, sveikatos priežiūros bei švietimo įstaigos. Taip pat – Klaipėdos senamiestis, „Memelio miesto“ projekto teritorija (atstumas apie 620 m). 

Šį sprendimo projektą Klaipėdos miesto taryba turėtų svarstyti balandžio pabaigoje.

14 Comments

  1. Petriukas

    KLASCO veikla miesto centre – visiškas nonsensas. Seniai jau buvo laikas skandinti šitą atgyvenusį rusišką „laivą”….

    Reply
  2. klp

    niekas jusu neklaus,darys ir tiek .Tik viesumas sustabdys nebent

    Reply
  3. Anonimas

    Klasco korabl, idi na*ui.

    Reply
  4. Miesto taryba

    seniai galėjo apriboti ar , net stabdyti klasco veikla, tačiau vietoje to, tik išdavinėjo leidimus toliau plėstis ( palapinė miesto teritorijoje, leidimai krauti metalų rūdą miesto centre , etc.)Tik išrinkus naują tarybą, o svarbiausia – merą , gal kas nors ir pasikeis

    Reply
  5. Anonimas

    Kodėl klasco neišsikelia į malkų įlanką?

    Reply
  6. Vietinis

    Net jokių diskusijų negali būti, kad ne vieta tokiai taršiai ir neatsakingai įmonei pačiame miesto centre.

    Reply
  7. audrius

    KLASCO turi daugybę teritorijos, kuri nėra miesto centre, bet ten viskas apleista. Žūt būt nori teršt 10-11 krantinėse, kurios nuo I Kanto gatvės 500metrų

    Reply
  8. Vitės gyventoja

    KLASCO iš vis reikia varyti lauk iš miesto centro, tokia gėda. Visa centrą užteršė, už gyventojų pinigus žemes iš vitės mokyklos išvežė ir vėl teršti nori, ir vėl gyventojai turės mokėti! Gėda šitaip tyčiotis iš gyventojų!

    Reply
  9. Šiaip

    Klasco , kartu su KVJUD, viską planuoja iš biednumo, neturi lėšų nei uždarai krovai įrengti, nei Malkų terminalo išvystymui,
    tada bando užsiismti miesto Tarybos apgaudinėjimu !

    Reply
  10. ARCHITEKTAS

    Labai gerai.
    Pažiūrėsime, ką nuspręs miesto taryba, atsakydama į klausimą – būti ar nebūti taršiai Klasco veiklai viduryje miesto?
    Ir ne tik Klasco. Taršių uosto krovikų sąrašas yra ilgas.

    Reply
    • Anonimas

      na jei jau ARCHITEKTAS nesuvokia….tai , kad jau į šį klausimą miesto taryba atsakė tvirtindama miesto BP ir apie tai kalbos visai nėra. Dabar klausimas tik apie didinimą ir asortimento plėtimą.

    • To anonimui nuo ARCHITEKTAS

      Neklaidinkite: Miesto bendrasis planas neplanavo uosto teritorijos. Uosto teritorija yra suplanuota Uosto bendruoju planu, kurį patvirtino LR Vyriausybė.

  11. Dokininkas

    Gal balandžio mėn. iš dalies bus sutabdyta KLASCO klastinga ir grubi savivalė, jei Klaipėdos miesto taryba yra Klaipėdos taryba, o ne verslo kompanija.

    Reply
  12. Anonimas

    Kodėl klasco dar nėra iškėlusi taršios krovos į malkų įlanką, kur turi krantines? Ten nei dulkėmis, nei triukšmu netrukdytų…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This